Forside » Windows Tips & Tricks

Vejledning til dropbox, gratis online backup

Dropbox er et gratis program som du installere på din computer, det kan bruges til at lave backup med, eller dele filer mellem venner eller din arbejdes computer. På den måde sikker du dig altid at have backup af din data, og samtidigt ha muligheden for at tilgå den alle steder fra. Dropbox opretter en mappe på din computer, hvor du kan ligge filer, billeder osv. ind. Dropbox vil så automatisk synkronisere din data med din Dropbox konto, og på den måde har du en gratis online backup.

Med en gratis Dropbox konto har du 2 GB plads, som er mere end rigeligt til at gemme dokumenter, billeder, musik osv. Har du brug for mere plads kan du selvfølgelig købe dig til det, du kan få helt op til 100 GB plads.

Dropbox kan også dele en bestemt mappe som du har liggende, mellem andre Dropbox brugere. Det er rigtig smart hvis man fx har en lille virksomhed, hvor man ønsker et fælles drev som alle kan tilgå. Det bliver bedre endnu, for der bliver jo også taget backup af det. Du har også mulighed for at tilgå din data fra en browser, så behøver du ikke at installere programmet.

Dropbox virker både til PC & MAC

Download programmet her: Dropbox

1. Når du har hentet Dropbox og startet installation, skal du klikke på “Install

dropbox install

2. Nu skal du så vælge om du allerede har en Dropbox konto, eller om du vil oprette en ny. Jeg havde ikke nogen så jeg vælger at oprette en ny. Hvis du har en konto, kunne du nu installere Dropbox og tilgå din data som du har lagt ind på den, ved at vælge at du allerede har en.

dropbox konto oprettelse

3. Indtast dine oplysninger og tryk “Next

opret dropbox konto

4. Nu har du så mulighed for at købe mere plads, men til at starte med kan du bare vælge at køre den gratis version, her har du 2 GB plads.

dropbox gb plads

5. Nu kommer der så en guide du kan kører igennem, den giver et indblik i hvad det er du har installeret. Når det er klaret kan du bare trykke “Skip tour and finish

dropbox guide

6. Under installation kan du også vælge en bestemt mappe hvor Dropbox skal gemme dine filer, men som standard ligger den i din dokument mappe. Jeg har også valgt at lave et ikon direkte på mit skrivebord, på den måde er nemt og hurtigt at tilgå.

dropbox færdig

7. Dobbelt klik på dropbox forat se indholdet af din mappe nu.

dropbox mappe

8. Nedenfor ser du så standard indholdet af din mappe, her ligger der en mappe som hedder “Photos” og “Public”. Du kan vælge at bruge dem, eller oprette dine egne som evt. kunne hedde “Spil”, “Film” osv. I denne vejledning har jeg valgt at bruge standard mapperne, men man kan jo nemt slette de standard og oprette sine egne.

Dropbox public

9. Nu er jeg så gået ind i mappen “Photos”, her har jeg lagt 2 billeder.

dropbox9

10. Du kan se stien til din Dropbox mappe her, det var den du kunne ændre til en anden mappe under installation. Du kan også stadig ændre dette, det gør du ved at højreklikke på det lille ikon du har fået neden ved siden af uret i Windows.

dropbox folder

11. For at tilgå din Dropbox mappe uden at bruge ikonet på skrivebordet, kan du klikke på “Dokumenter” i din Windows startmenu.

dropbox startmenu

12. Her har du så en mappe som hedder Dropbox, så nemt er programmet.

dropbox dokumenter

Summary
Vejledning til dropbox, gratis online backup
Article Name
Vejledning til dropbox, gratis online backup
Description
Dropbox er et gratis program som du installere på din computer, det kan bruges til at lave backup med, eller dele filer mellem venner eller din arbejdes computer. På den…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 24 sep 2010 - 31 Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

31 Kommentarer »

 • Tilføj dropbox til din "send til menu | IT-Artikler.dk - 16 december 2010 kl. 12:56

  […] Vejledning til dropbox, gratis online backup […]

 • chris - 15 marts 2011 kl. 10:09

  Ja super nice – og dropbox er for fedt!
  Hvis du vil have ekstra plads gratis på din dropbox når du opretter sig som bruger, så tag dette link: http://db.tt/r8cl4Xs
  -opret bruger
  – installer
  – log ind med oprettede bruger
  meget nemt 🙂

 • Tilføj Dropbox til din start menu i Windows 7 | IT-Artikler.dk - 14 juni 2011 kl. 10:40

  […] Se vejledning til hvordan du installere Dropbox her: Vejledning til dropbox, gratis online backup […]

 • Henriette - 14 september 2011 kl. 19:09

  Hej

  Håber der er nogen som kan hjælpe mig. Har installeret Dropboks i forbindelse med et projekt, som vi er nogle som skal skrive sammen, så afstanden mellem os gør at det er smart.
  Jeg har oprettet mapper og dokumenter, men dokumenterne ligger sig som skrivebeskyttet, og jeg har prøvet det som jeg kan, men formår ikke at fjerne beskyttelsen.

  Vh Henriette

 • Henriette - 14 september 2011 kl. 19:10

  ….. Kender nogen problemet, som kan fortælle mig hvad jeg gør forkert :o)

 • Michael (admin) - 15 september 2011 kl. 22:25

  Hej Henriette

  Det har jeg ikke hørt om før, gælder det alle slags filer?

 • Henriette - 15 september 2011 kl. 22:46

  Hej Michael

  Det er et word dokument, som kommer med .docx??

  Henriette
  Ps. tak for dit svar :o)

 • Michael (admin) - 17 september 2011 kl. 13:57

  Hej igen.

  Har du prøvet at gemme dokumentet lokalt, og derefter flytte det til dropbox?

  Kan være at i arbejder i det samme dokumentet, på samme tid.

 • Sofia - 28 november 2011 kl. 17:18

  Hej.

  Jeg har et problem med dropbox. Min gruppekammerat har skrevet i et dokument som bare har været åbnet direkte fra Dropbox (hun har altså ikke trukket det ned fra sin internet dropbox til sin computer). Umiddelbart efter hun gik i gang med at ændre i dokumentet (word) ændrede jeg titlen på dokumentet på dropbox.

  Der gik et par timers arbejde hvor hun gemte ca. hver 5-10 minut. Derefter lukkede hun word ned, og da hun åbnede det igen var alt hendes arbejde væk. Dokumentet, som jeg ændrede titlen på, ligger stadig i dropbox, men kun som den version dokumentet havde da jeg ændrede titlen.

  Vi har fundet frem til – inde på dropbox internetsiden, der hvor man kan se sine tidligere dropbox-versioner – en version der hed det gamle (altså før jeg ændrede titlen). Der står ud fra dette, at det er ‘Deleted’, og hvis man genåbner det, så er det bare den ‘gamle’ version.

  Spørgsmålet er, om man i stedet for at finde en form for historik af tidligere versioner, kan finde en ‘fremtidig’ version – vi ved jo at det ligger et sted. Hun har gemt det hele tiden!

  Eller kan man måske kigge efter det i Word? Og i så fald, hvordan gør man det?

  Åh vi håber på hjælp!

 • Michael (admin) - 29 november 2011 kl. 08:32

  Hej Sofia

  Det er jeg ked af at høre, men du finde det nok ikke via Dropbox så desværre. Hvis du skal finde det via Word, kan jeg trykke på “Filer”->”Seneste”->”Gendan ikke-gemte dokumenter”(Gendan ikke-gemte dokumenter finde du nede til højre).

  Jeg køre Office Word 2010, så ved ikke om det kan lade sig gøre med andre versioner.

  Lad mig høre fra dig.

 • B madsen - 13 marts 2012 kl. 16:15

  Hej.
  Min gode ven har lagt billeder i sin dropbox og mailet linket til mig.
  Når jeg klikker på dette link står min pc bare og bliver med at lede.
  Hvad gør jeg forkert. ??

 • Hanne - 17 maj 2013 kl. 15:20

  Hej. jeg har fået en ipad som jeg gerne vil kunne se dropboks på, men når jeg prøver kommer der en dialogboks og fortæller mig at min emailadresse er forkert???? Men når jeg klikker ind på dropboks på min alm bærbare ja så er der ingen problemer. Jeg ville så prøve at ændre mit password og få en my kode, men igen vil den ikke acceptere min email adresse som den skal sende min nye kode til så jeg er lidt på spanden. Håber der er en der kan komme med nogle gode alternativer til evt. løsning af mit problem på fårhånd mange tak,

 • Michael (admin) - 22 maj 2013 kl. 07:14

  Hej Hanne

  Har du fået løst problemet?
  Er det når du logger ind via Dropbox app eller?

  Hvis ikke, prøv dette:

  Højreklik på dropbox ikonet nede ved uret i din Windows, altså på din bærbar computer. Klik på “Preferences” og derefter “account” i fanebladene i toppen. Her kan du se hvilken e-mail adresse du har brugt til din account(dropbox).

  Håber det vil hjælpe 🙂

  Vh Michael

 • Birgit - 28 august 2013 kl. 02:07

  Jeg har delt et excel ark med to andre. Jeg står som “owner”. Når jeg laver en rettelse, bliver den vist i deres dropbox. Hvis de laver ændringer, kan vi andre ikke se dem. Hvad gør vi forkert?

 • Per - 28 august 2013 kl. 08:14

  Hej Birgit

  Har du lagt det ind i Public mappen i din dropbox, eller har du delt ved at højreklikke og trykke “share dropbox link”?

  Den bedste måde er at oprette en helt ny mappe i din dropbox, derefter skal de andre så installere dropbox på deres computer og du skal dele denne mappe med dem. På den måde kan i alle se og skrive i de filer som er i den nye mappe.

 • Birgit - 28 august 2013 kl. 12:43

  Hej Per.
  Tak for svar. Vi har nu installeret hos modtageren, men arket dukker stadig op som skrivebeskyttet og kan kun gemmes som kopi, som jeg ikke kan se.

 • Birgit - 28 august 2013 kl. 16:17

  Hej igen.
  Jeg har vist løst problemet. Regnearket som xlsx-fil blev ved at være skrivebeskyttet, når det blev åbnet. Men gemt som den gamle xls-fil var der ingen problemer. Så nu virker det bare 🙂

 • Per - 29 august 2013 kl. 08:06

  Det godt du fik det løst 🙂

 • Mogens - 17 april 2014 kl. 17:55

  Jeg kan ikke flytte de billeder jeg har i mine mapper–de ligger spred rundt og ikke som de ligger på min i phone, jeg har iphoto på min mac.
  vil gerne fjerne og flytte billederne til den rette rækkefølge

 • Mogens - 20 maj 2014 kl. 08:13

  Hej Michael
  tak for svar, men det løser ikke mit problem. Det jeg søger er at kunne flytte billederne rundt så de kommer i den rækkefølge som jeg ønsker såsom at flytte et billede højere op som når du markerer et og flytter det rundt i mappen

 • Berit Bisgaard Petersen - 9 august 2014 kl. 12:57

  Hej.

  Jeg har forgæves forsøgt at finde en manual til hvordan man flytter billeder rundt i dropboxen. Jeg kunne godt tænke mig at se et diagram over hvordan de forskellige albums, personlige Photos, egen mappe osv hænger sammen. Jeg har problemer med at flytte fotos fundet via Google (billeder) over i mine albums. Jeg ved ikke, om de skal overføres til Photos først og om det skal være jpg format. Det lykkes mig at overføre nogle fotos og ikke andre. Jeg ved ikke helt hvordan det hænger sammen – og kan man slette et billede i Photos uden at det samtidig bliver slettet fra et album???
  mvh
  Berit

 • Birgitte - 10 august 2014 kl. 08:22

  Hej Er der nogen her som ved hvordan man overfører filer fra ens mailbox til dropbox

 • Trine - 27 oktober 2014 kl. 20:07

  hjælp.

  har oprettet flere albums med billeder jeg vil fremkalde. har haft 3 it fyrer til at kigge på det, men ingen kan hjælpe. jeg ikk få dem kopieret ud på skrivebordet, de sidder fast i mappen. dropbox på mit skriveborde opdatere med alle mine andre billeder også nye fra feks idag men ikk mine albums – what too do

  [email protected]

 • Birthe Paungreen - 6 februar 2015 kl. 11:51

  Hej
  Jeg arbejder som frivillig sekretær for en organisation, hvor alle dokumenter bliver lagt i deres dropboks.
  Nu skal jeg i gang med at ændre, lave nye osv. og lægge op – men til min store forundring så åbner alle dropboksens filer i pdf.-format og jeg kan ikke få lov at skrive i dem – kan godt downloade i Word, men hvordan får jeg det så gemt i filen på dropboxen igen?

  Jeg har min egen dropbox liggende på samme computer – og her er der ingen problemer med tekster etc. – de ligger lige så fint i word-formatet, som jeg har lagt dem op i.
  Håber på en hjælpende hånd / tekst. Tak
  hilsen
  Birthe

 • Debbie Mechernsee - 9 februar 2015 kl. 14:12

  Hej

  Vi har dropbox, som jo er helt genialt, men det aller vigtigste dokument har vi jævnt åbent begge to (chefen og jeg) og det helst samtidig.

  Kan man låse/skrivebeskytte et ark, så vi ikke kommer til at arbejde på det samtidig??

  Eller så det siger til mig, at chefen har det åbent når jeg skal bruge det og omvendt??

  For jeg kan se, at hvis vi begge arbejder og gemmer kommer der flere versioner af arket, og så står der vores initialer i parentes…

  KH
  Debbie

 • Missguided discount Code - 7 marts 2015 kl. 09:35

  Missguided discount Code

  Vejledning til dropbox, gratis online backup | IT-Artikler.dk

 • Poul Olsen - 9 april 2015 kl. 20:45

  Hej Debbie,

  Vi brugte dropbox før i tiden, men oplevede samme problem som dig og din chef – der var ikke helt styr på hvem der havde skrive rettighederne. Det resulterede ofte i at vi måtte skrive regneark og kontrakter om fordi en af os her på kontoret havde skrevet noget forkert og ikke set de kommentarer den anden havde skrevet.

  Vi kiggede nærmere på Google docs, men ville gerne have vores filer i EU og at de var krypteret så de ikke pludselig ender på det offentlige internet.

  For at skære en lang historie ned, så endte vi med en clouddrive løsning fra http://www.recuvio.dk – de er virkelig søde og hjælpsomme når det kommer til opsætning.

  Det er ikke gratis, men i forhold til Dropbox pro er prisen rigtig god 🙂
  Jeg håber du finder en løsning der virker godt for jer.

  Mvh
  Poul

 • Nielsen - 12 maj 2015 kl. 12:24

  HJÆLP!
  Har flyttet billeder til et album, men de ligger stadig på kameraoverførsel kontoen. Hvordan sletter jeg dem, uden de blir slettet fra albummet også? Ingen grund til de ligger 2 steder og tager plads. Når jeg prøver at slette dem får jeg en meddelelse om at de også ligger i et album og alle vil blive slettet. ….:(

 • matalan.co.uk vouchers here - 20 maj 2015 kl. 14:56

  matalan.co.uk vouchers here

  Vejledning til dropbox, gratis online backup | IT-Artikler.dk

 • Knud Jensen - 1 juli 2015 kl. 17:36

  Er der mon nogen som kan fortælle mig hvordan man sletter gamle backups i Dropbox. Dropbox er tilknyttet en WordPress side via BackWPup. Såvidt jeg kan se, så er der mulighed for at slette dem, i Dropbox, men det ser også ud til at de kan slettes i WordPress kontrolpanel, inde i BackWPup Jeg er i tvivl om hvilket af de to steder jeg bør vælge at slette de gamle backups. Det hele handler om at frigøre plads i Dropbox. Jeg vil på forhånd sige tak for hjælpen, hvis jeg skulle være så heldig, at der er en som har svaret.

  Mvh. Knud Jensen

 • Inge-lise - 29 december 2015 kl. 22:11

  Hej
  kan man ændre E-mail adressen på drop boxen uden at ændre den i opsætningen på i pad’en?

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.