Info og hjælp til Backup
Her kan du finde vejledninger til backup metoder, samt gode gratis programmer til at gøre arbejdet for dig. Husk på at din computer indeholder familiebilleder, dokumenter og andre private følsomme oplysninger, som du ikke ønsker at dele med andre. Det er også derfor det er så vigtigt at tage backup, men det finder man jo først ud af bagefter. Husk også at hvis din computer bliver ramt at virus eller spyware, har du også en kopi af alt din data inden det skete. Det kan også være din harddisk i computeren ikke kan mere, og din data går tabt på den måde. Som du kan læse er der mange gode grunde til at tage backup af ens computer. Heldigvis findes der meget gratis software som kan hjælpe dig, og Windows har også selv en gratis backup program. Som noget nyt er der også kommet online backup, her kan man betale for at ligge ens data ud i byen. Hos de fleste udbydere skal man installere et backup program, og derefter vælge hvornår og hvor tit du ønsker at lave backup.
Hvad skal du tage backup af ?
Du skal tage backup af alt det du ikke kan undvære, hvis det værste skulle ske. Det vil sige alle private ting som du har langt ind, mens du har haft computeren. Nedenfor er der en liste som jeg altid bruger, men husk det er min og det kan sagtens være du har mange andre ting.
- Musikfiler (musik du har købt på nettet)
- Billeder (familiebilleder, feriebilleder)
- Dokumenter (skoleopgaver, ansøgninger, sange)
- Netbank (sikkerhedsfil)
- Email (mails, kontaktpersoner, opgaver)
- Favoritter (Internet Explorer, Firefox, eller en anden browser)
- Skrivebord (alt som ligger på skrivebordet)
- Dokument mappen (den som ligger i start menuen)
Hvor ofte skal du tage backup ?
Sikkerhedskopiering kan ikke ske tit nok, men sidste ende vælger man jo selv hvor meget data man tør miste hvis uheldet er ude. Det kommer også an på hvad du bruger din computer til, men i de fleste tilfælde for private brugere vil en gang om ugen være fint. Men laver du noget som absolut ikke må gå tabt, og ændre på hver dag er det måske ikke nok. Det er nok en smal sag og noget du selv skal vurdere.
Hvilke backup metoder findes der ?
Der er mange forskellige programmer at tage backup med, de fleste koster dog penge men der er nogle som der er gratis og virker helt perfekt. Windows Vista har et indbygget backupprogram, som gør det hele for dig. Du kan se en dansk vejledning her: Komplet backup af vista
Der er også den gammeldags måde at tage backup på, du brænder selvfølgelig dine filer manuelt ned på en CD eller DVD skive og har på den måde en backup. Men ulempen ved det er, at hver eneste gang du laver noget nyt eller en ændring, skal du i gang igen. Så det er selvfølgelig smartes med et program som gør det helt automatisk, men igen det kommer an på behov osv.
Hvis du ønsker at bruge online backup, har jeg lavet en liste nedenfor. Du skal huske at det ofte koster penge pr. gb data du gemmer på deres løsning.
Online Backup
Keepit
Saveme
Backup112
Nedenfor er der en liste med gratis backup programmer:
Drive Backup Free Edition
SyncBack Freeware
Cobian Backup
GFI Backup
Tags |
Hva med Dansave backup. Jeg har 4gb gratis backup igennem Dansave. Er virkelig glad for det. Prøv og se på http://www.filebackup.dk
Queen Voucher
Info og hjælp til Backup | IT-Artikler.dk
Jeg har brugt https://trustbox.dk for lidt over et år nu. Er super tilfreds med dem da jeg kan gendanne forskellige filversioner – ret vigtigt da jeg er grafisk designer og mangler tit versioner jeg ikke har lokalt gemt.
Deltag i debatten, skriv en kommentar!
IT-Artikler der trender lige nu
Senest opdaterede IT-Artikler
IT-Artiklers venner:
Download.dk
Download Central.dk
Genskab-Data.dk
Fit One.dk
Salg af link-reklamer og natives i samarbejde med We Digitize
Andre Interessante Artikler
Links til sjove ting
Til studieturen
En Pengeskole
IVM.no