Forside » Gæsteindlæg

Sådan får du bedre internet i hjemmet

Annonce for cbb.dk

Engang var det sådan med mobilt bredbånd, at det ikke kunne hamle op med det, vi kalder for almindeligt bredbånd. Sådan er det ikke i dag. I dag kan det mobile bredbånd sagtens nå de samme hastigheder og udfylde mange af de samme behov, som det kablede bredbånd kan.

Derfor vælger flere og flere også det mobile internet til. Fordi det er hurtigt, og fordi det er meget nemmere at have med at gøre. Der er ingen bøvlede installationer, ingen kabler der fylder, ingen teknikere der skal forbi. Det hele sker hurtigt, let og elegant, og så er du på nettet.

Dog kan du altid gøre noget selv, hvis du vil hjælpe dit mobile internet med at være endnu hurtigere.

Du kan se tilbud på mobilt internet fra CBB Mobil lige her.

Sørg for, at din router står midt i dit hjem

Hvis din router er gemt væk i et skab eller nede i en skuffe, kan du være sikker på, at du ikke får det maksimale ud af dit internet. Det er måske ikke hele husstanden, der synes, at routeren er det smukkeste, og derfor ønsker de heller ikke, at den skal stå fremme. Det behøver den heller ikke, den skal bare ikke gemmes langt væk.

Se, om du kan placere routeren midt i hjemmet, så den har de mest optimale betingelser for at sende signal rundt i boligen. Det er ret simpelt, at jo færre forhindringer din router skal sende igennem, jo bedre bliver signalet. Du skal selvfølgelig nok få internet, uanset hvor du stiller den. Men farten og kvaliteten vil nu engang være bedre, hvis du gør en indsats for at have routeren placeret fremme og i midten af dit hjem.

Hvis du tilmed kan placere den højt, er du sikker på, at din router har de bedste muligheder for at give dig og din familie lynhurtigt mobilt internet.

Husk at slukke for de enheder, du ikke bruger

Det belaster virkelig internettet, når for mange enheder er koblet på nettet på samme tid. Hvis du har konsoller, computere, tablets og mobiler kørende på samme tid, så kan du opleve, at dit internet ikke er så hurtigt, som det bør være.

Her er den meget simple og enkle løsning, at du slår internettet fra på de enheder, du ikke bruger. Eller som ikke behøver at være konstant på nettet. Det kan være, at de bruger data, selvom du ikke selv bruger dem.

Hvis det ikke er en vigtig opdatering eller større fil, du er i gang med, er det sjældent noget, der behøver at ske hver dag, når du ikke bruger dine enheder. Så det er en rigtig god idé at være opmærksom på alle dine trådløse enheder, hvis du oplever, at dit internet er langsommere, end det bør være.

Omvendt kan det faktisk også hjælpe, at du sørger for, at dine enheder altid er opdaterede. Nogle enheder bliver langsomme – også når du surfer på nettet med dem – hvis du ikke har opdateret dem. Sørg derfor for, at de er installeret med de nyeste opdateringer – bare at de ikke opdaterer hele tiden og bruger hele din båndbredde.

Tjek, om der er eksterne faktorer, der påvirker dit internet 

Internettet er noget, vi er fælles om. Vi bruger det alle sammen hver dag, og det betyder også, at internettet bliver belastet mere på bestemte tidspunkter.

Der er selvfølgelig nok internet til alle, men hvis du har mobilt bredbånd, er du også tilknyttet en bredbåndskanal. Hvis der er mange i lejlighederne eller boligerne omkring, der er koblet på den samme bredbåndskanal, kan det gå ud over hastigheden. Det kan du heldigvis løse. Skift bredbåndskanal fra tid til anden, hvis du oplever, at dit internet er langsomt. Så er du sikker på, at det ikke er det, der er årsagen. Du skifter bredbåndskanal inde i din online selvbetjening, mens nogle moderne routere faktisk selv skifter kanal fra tid til anden. Nogle gør det også, når de bliver genstartet.

Du kan også teste dit mobile bredbånd med et kabel. Søg på Google efter en hastighedstest på dit internet. Det er bare en simpel hjemmeside, der måler, hvor hurtigt dit internet er.

Gør det først, når du ikke har et kabel fra dit bredbånd til din computer. Prøv derefter igen med et kabel i. Hvis dit mobile bredbånd er meget langsommere end med kabel, er der sandsynligvis noget galt. I det tilfælde skal du kontakte din internetudbyder og få hjælp til at løse problemet.

Læs mere om mobilt bredbånd fra CBB Mobil her.

Summary
Sådan får du bedre internet i hjemmet
Article Name
Sådan får du bedre internet i hjemmet
Description
Annonce for cbb.dk Engang var det sådan med mobilt bredbånd, at det ikke kunne hamle op med det, vi kalder for almindeligt bredbånd. Sådan er det ikke i dag. I…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 14 dec 2020 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.