Forside » Windows Tips & Tricks

Komplet backup af vista

Her er en step by step guide til at tage en fuld backup af Windows Vista. Vista har indbygget et rigtig godt backup program, som du finder i kontrolpanelet. Vista’s backup program er meget bedre end dem fra tidligere version (2000-XP), fordi den kan tage en hel / fuld / komplet backup af hele computeren.

Inden du går i gang skal du have et sted at gemme din data. En god idé ville være en ekstern harddisk, eller på en ekstra harddisk du har i din computer. Vista giver dig også muligheden for at gemme det på dvder, hvis du altså har en dvd brænder i din computer.

1. Tryk på start knappen og derefter kontrolpanel

backup

2. Vælg system og vedligeholdelse

backup2

3. Vælg sikkerhedskopi og gendannelsescenter

backup3

4. Vælg sikkerhedskopier computer

backup4

5. Nu tjekker den lige din computer igennem, derefter skal du vælge den måde du ønsker at tage backup af din computer på. se billede nedenfor.

backup5

backup6

6. Nedenfor viser den så hvad den tager backup af og hvor du har valgt at gemme det.

backup7

Nu vil Vista tage backup og det vil tag tid.

Når den er færdig, har du en fuld backup af din computer. Hvis du får brug for at lave en gendannelse af computeren, kan du gøre det på 2 måder. Enten kan du gøre det via "sikkerhedskopi og gendannelsescenter" der hvor du lavede din backup. Du kan også gøre det ved at starte op på din Windows Vista DVD, altså boot på den og vælge gendan fra backup.

Summary
Komplet backup af vista
Article Name
Komplet backup af vista
Description
Her er en step by step guide til at tage en fuld backup af Windows Vista. Vista har indbygget et rigtig godt backup program, som du finder i kontrolpanelet. Vista's…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 16 jun 2008 - 35 Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

35 Kommentarer »

 • jakob - 6 december 2008 kl. 09:12

  Når jeg er i Sikkerhedskopi- og gendannelsescenter ser jeg kun sikkerhedskopier filer og gendan filer. Jeg kan ikke se at jeg kan tage en sikkerhedskopi af hele computeren ??? Hvor finder jeg det henne ??

  JAkob

 • Michael (admin) - 6 december 2008 kl. 10:27

  Hej Jakob
  Har du fuldt guiden, den viser hvordan du laver en fuld backup af din computer – hvis du kører Vista.
  Du kører ikke Windows XP vel?

  Michael – IT-Artikler

 • jakob - 6 december 2008 kl. 12:18

  jeg synes at have fundet ud af at den funktion ikke i vista home, men kun i premium eller ultimate ?

 • Michael (admin) - 6 december 2008 kl. 12:40

  Hej Jakob

  Det er korrekt, var ikke selv klar over det. Det er kun i Business og Ultimate version af Windows Vista. Se link til Microsoft og læs mere: http://www.microsoft.com/windows/windows-vista/features/backup.aspx

  Michael – IT-Artikler

 • Johann - 2 februar 2009 kl. 11:34

  Hej.

  Jeg ska bruge lidt hjælp 🙂

  Jeg vil gerne formatere min computer. men jeg ska vide hvordan jeg får installeret Windows Vista igen, da jeg ikke har det liggende på en disc.
  Kan jeg bare lave en kopi af det og gemme det på min eksterne harddisc mens jeg formaterer og så installere det igen bagefter ?

 • Michael (admin) - 2 februar 2009 kl. 12:16

  Hej Johann
  Inden du sletter din computer med Windows Vista installeret, er det vigtigt du tager en backup. Du skal også sikker dig at du har det korrekte installations medie! På nogle computere (især bærbar) er der en funktion hvor man kan trykke på en tast under opsat (eventuel F12 eller F2), her er der så en gendannelses mulighed, men husk den som regel sletter alt på harddisken. Tjek det og skriv tilbage, så tager vi næste skridt.

  Michael – IT-Artikler

 • Johann - 2 februar 2009 kl. 12:21

  Problemet er at jeg har denne vejledning foran mig:
  https://it-artikler.local/2008/06/16/komplet-backup-af-vista/comment-page-1/#comment-1909

  Og ved trin 4 i denne mangler jeg det punkt der hedder sikkerhedskopier computer, jeg har kun punktet der hedder sikkerhedskopier filer…
  Og går jeg ind i kontrolpanelet og søger efter det, kommer det godt nok frem, men min computer beder mig om at indsætte en disc, og jeg skal ikke lave en sikkerhedskopiering på en disc men på min eksterne hdd… hva gør jeg…???

 • Michael (admin) - 3 februar 2009 kl. 01:30

  Hej igen

  Hvilken version af Vista kører du Johann?
  Se eventuel tidligere kommentar, der er noget info omkring hvad de forskellige versioner af Windows Vista kan med hensyn til backup osv.

  Med venlig hilsen
  Michael – IT-Artikler

 • Claus - 15 februar 2009 kl. 13:52

  Hej.
  Jeg har lidt problemer med min Vista backup.
  Der er ingen problemer med at tage en fuld backup til ekstern HD.
  Problemet er at den delvise backup har været sat til at køre på et tidspunkt hvor PC’en har været slukket. Så nu står der et mislykket forsøg i backup systemet registreret med dato og tid. Hvis jeg så forsøger at tage en ny delvis backup, baseres denne på den forrige mislykkede, og fejler derfor også.
  Jeg har prøvet at slette al backup på ekstern HD, men i bacup featuren på PC’en står den gamle mislykkede backup stadig registreret.
  Hvordan fjerner jeg denne? En ny delvis backup vil altid fejle, så længe den baseres på en gammel der fejler.

 • Michael (admin) - 16 februar 2009 kl. 09:26

  Hej Claus
  Det lyder ikke godt, jeg har 3 mulige løsninger på dit problem.

  1.Prøv at navigere til startknap -> programmer -> tilbehør -> systemværktøjer -> opgavestyring. Her kan du se om du kan finde noget med backup, og evt. slette de job der skulle være.

  2.Prøv at deaktivere systemgendannelse og starte computeren igen og selvfølgelig aktivere den igen. Det gøres sådan -> Højreklik på dennecomputer og tryk egenskaber -> vælg systembeskytelse

  3.Du kan også prøv at starte i fejlsikret tilstand og prøve punkt 1

  Med venlig hilsen
  Michael – IT-Artikler

 • søren - 21 februar 2009 kl. 09:50

  Hej jeg sidder her med et problem, jeg har flere computere, hvor 1 af dem er gået helt i hegnet, omkring windows premium. Kan jeg tage en kopi af windows programmet på en af mine andre computere, og lægge over på min anden pc, sådan at jeg kan starte på en frisk igen.

  Og hvis jeg kan hvad skal jeg så gører?

  Venlig hilsen

  Søren

 • Michael (admin) - 21 februar 2009 kl. 19:41

  Hej Søren
  Du kan desværre ikke bare ligge en kopi fra den anden computer, over på den anden. Men du kan sætte din cdrom / dvd i og vælge at reparer Vista. Du skal boot på den, og så installation vælge at reparer.

  Med venlig hilsen
  Michael – IT-Artikler

 • søren - 22 februar 2009 kl. 15:54

  Hej Michael

  Jeg har desværre ingen cd, der fulgte ikke nogen med til at reparer vista med. Jeg har købt en ny acer pc for nyligt, og det er præcis det samme problem med den. Der er der heller ikke nogen repations cd eller dvd med.

  Så jeg er på en eller anden måde nød til, at få taget en kopi, fra en af mine andre computere af. Kan man ikke smide alt over på en anden harddisk ektern eller intern, og så smide indholdet over på den pc som ikke virker.

  For har ikke rigtigt andre muligheder for at komme videre desværre.

  Den pc som er gået ned, den siger at den ikke kan finde nået data poll jeg har prøvet at hive alt fra den som cd rom drev og andet. men den vil stadig ikke jeg har også prøvet at hive harddisken fra hvor den siger det samme. Så en total formatering og ny installation skal nok til for at løse problemmet.

 • Michael (admin) - 2 marts 2009 kl. 11:58

  Hej Søren
  Har været på ferie, så har desværre ikke haft mulighed for at svare før nu 🙂

  Under opstart af din computer, har du mulighed for at trykke på tast som sender dig ind i en systemgendannelse tilstand. Når du kører denne gendannelse, skal du huske at alt dit data på computeren vil blive slettet (billeder + dokumenter + bank key mm.). Så det skal selvfølgelig flytes over på en anden computer / cdrom.

  Med venlig hilsen
  Michael – IT-Artikler

 • huus-v - 16 april 2009 kl. 17:57

  jeg har tænkt mig at formatere min computer min kan jeg tjekke om min backup cd virker.???

 • Michael (admin) - 16 april 2009 kl. 21:16

  Hej huus-v

  Hvis den ikke er kommet med nogle fejl under backup, tror jeg ikke der skulle være nogle problemmer. Men kan selvfølgelig ikke garantere dig det, håber det vil virke for dig.

  Michael – IT-Artikler

 • Bjørn - 21 april 2009 kl. 22:56

  Hej 🙂
  Min pc er blevet lidt sløv og vil gerne formatere den forfra.
  Men jeg har nogle fede programmer på min pc, og vil helst ikke midste dem. Hvis jeg laver en sikkerhedskopi af min pc, vil alle programmer så stadig virke hvis jeg formatere den ? Og vil det være uden problemer? Og skal jeg bruge installations disken for at får programmet til at virke 100 % igen 🙂
  tak.
  Mvh. Bjørn.

 • Michael (admin) - 22 april 2009 kl. 18:52

  Hej Bjørn
  Sorry jeg svare så sent.

  Jeg ved det ikke med 100% sikkerhed, men prøv at læse denne artikel.
  http://windowshelp.microsoft.com/Windows/da-DK/Help/ca11e84f-fce6-4e3e-82ef-467870bb6baf1030.mspx

  Med venlig hilsen
  Michael – IT-Artikler

 • Torben - 30 april 2009 kl. 15:19

  Hejsa hvordan laver jeg sikkerhedskopi til netværksdrev… jeg kan kun vælge optiske drev eller harddisk..

  Torben

 • Michael (admin) - 30 april 2009 kl. 17:59

  Hej Torben

  Ved punkt 4. har du mulighed for at vælge sikkerhedskopierfiler, her kan du så gemme på netværksdrev.

  Michael – IT-Artikler

 • Torben - 5 maj 2009 kl. 13:53

  DEt kan jeg forstå men hvis netværket ikke viser den enhed jeg søger virker det ikke feks kan jeg se min egen computer.. men ikke min eksterne harddisk… og jeg kan ikke skrive \\backupdrev\mappe… heller ikke hvis jeg har mappet drevet som X: drev….

  virkelig irriterende

 • Alex Dalsgaard - 5 maj 2009 kl. 22:30

  Hej alle
  Når jeg prøver at tage en fuld backup af min pc så når jeg til at skulle trykke på “start backup” eller noget i den stil (det er det sidste billede i guiden, jeg tager backup til en ekstern harddisk) men så når jeg trykker på knappen så kommer der en fejlmelding om at opgavestyring ikke kører. Så når jeg går ind i start>alle programmer > tilbehør > systemværktøjer > opgavestyring så kommer den også med en fejl melding. “opgavestyring er ikke tilgængelig. Kontroller, at tjenesten kører.” og så er jeg ‘lost’. Hvad gør jeg??
  Venlig hilsen
  Alex Dalsgaard

 • Michael (admin) - 6 maj 2009 kl. 13:31

  Hej Alex

  Det lyder lidt underligt.
  Du kan se om tjenesten kører sådanne her:
  Højreklik på “Computer” i start menuen og klik derefter “Administrer”. Så kommer “Compareadministration” frem, her skal du trykke på “Tjenester og programmer” i venstre side. Vælg nu “Tjenester” og find “opgavestyring” i højre side. Her har du så mulighed for at se og den tjeneste er startet mm.

  Håber det løser dit problem

  Michael – IT-Artikler

 • Alex Dalsgaard - 6 maj 2009 kl. 13:35

  Hej Michael
  Tak for hjælpen, det hjalp 🙂

  Hilsen Alex

 • Michael (admin) - 6 maj 2009 kl. 13:38

  Hej Torben

  Det virker meget underligt, har ikke hørt om man ikke kan se sin USB harddisk mm. Du kan evt. prøve det her program i stedet, det er et synkroniseringsprogram. Tjek det ud 🙂 https://it-artikler.local/2008/11/18/synkronisering-backup-program/

  Michael – IT-Artikler

 • Alex Dalsgaard - 6 maj 2009 kl. 17:56

  Hej Igen
  nu har jeg været ved at tage backup og cirka 1/3 inde i processen kommer den også med en fejlmelding:
  “Der opstod en fejl. Følgende oplysninger kan hjælpe dig med at løse fejlen: Adgang nægtet. (0x80070005)”

  Hvad betyder det?

  Hilsen alex

 • Bjørn - 6 maj 2009 kl. 21:42

  Tak for hjælpen 🙂

 • Michael (admin) - 7 maj 2009 kl. 11:57

  Hej Alex

  Er du logget ind som admin bruger, tror det har noget med det at gøre. Den serivce du startede tidligere, kan du på nogen måde kører den som en administrator ?

  Michael – IT-Artikler

 • Torben - 11 maj 2009 kl. 09:04

  Hej igen…

  Nej jeg er ikke intereseret i andre programmer da jeg har købt Vista Business kun pga jeg kunne lave de her sikkerhedskopier.

  Det er godt nok irriterende at jeg har brugt så mange penge på NAS box og det hele og så virker det ikke….

  Torben

 • Michael (admin) - 11 maj 2009 kl. 10:29

  Hej Torben

  Jeg har lige testet det, og der er korrekt man ikke kan se sit netværksdrev. Hvis du tilgængæld kan se din computer/nasbox i netværkssteder, har du muligheden den vej. Jeg delte fx. en mappe på en anden computer og fandt den via netværket. Hvis din nasbox sidder i samme wordgroup burde du kunne se den, og den vej kunne vælge en placering.

  Michael – IT-Artikler

 • Rikke - 15 februar 2010 kl. 13:58

  Hej! Kan jeg også lave den fulde backup, når jeg har Vista Business?
  mvh Rikke

 • Michael (admin) - 22 februar 2010 kl. 10:22

  Hej Rikke

  Vista Business kan godt lave en fuld backup.

 • Maj - 19 juli 2010 kl. 10:42

  Hej.

  Jeg har et problem, når jeg trykker “sikkerhedskopier filer”, så kommer der en boks frem som spørger om jeg vil tillade det. Jeg trykker selvfølgelig “accepter” – men så sker der ikke mere. Der står bare at den sikkerhedskopiere til min externehardisk. Den spørger ikke engang hvor den skal gemme det, nå, men så står der at den er færdig…
  Men når jeg går ind på den externehardisk er der INTET at se..

  Hvad gør jeg!?

  Kh. Maj.

 • Maj - 19 juli 2010 kl. 10:44

  Hej igen, jeg tror egentlig også jeg har brug for hjælp. Jeg har slet ikke den mulighed at kopiere hele computeren – men jeg har altså Vista premium!
  Hvad gør jeg?

  Maj.

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.