Forside » Windows Tips & Tricks

Systemgendannelse i Windows XP

Her er en guide til hvordan man kører en systemgendannelse i Windows XP, step by step vejledning med billeder.

1. Du starter med at trykke på systemgendannelse under [tilbehør-systemværktøjer]

systemgendannelse1 

2. Nu sætter du hak i "gendan computeren, som den var på et tidligere tidspunkt"

systemgendannelse2 

3. Nu skal du så vælge hvilken dato du ønsker at gendanne fra, det skal selvfølgelig være inden din computer enten er gået ned eller du er kommet til at slette et program mm.

systemgendannelse3

Summary
Systemgendannelse i Windows XP
Article Name
Systemgendannelse i Windows XP
Description
Her er en guide til hvordan man kører en systemgendannelse i Windows XP, step by step vejledning med billeder. 1. Du starter med at trykke på systemgendannelse under [tilbehør-systemværktøjer]  …
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 1 feb 2008 - 64 Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

64 Kommentarer »

 • Christian - 3 december 2009 kl. 16:57

  Det hjalp slet ikke med en systemgendannelse, og jeg er nu ude i, at ville lave en formatering, da jeg fra fejlsikret tilstand alligevel har reddet alt mit skolearbejde.

  Mit problem er nu at computeren ikke reagerer på, at jeg sætter recovery-CD’en i. Hvordan skal jeg så formatere? Kan det gøres fra kommandoprompten?

  På forhånd tak 🙂

 • Michael (admin) - 3 december 2009 kl. 17:20

  Okay, godt du fik reddet din data.

  Du skal ind i BIOS på din computer, dette gøres inden din computer starter i Windows. Normalt skal man trykke F2 eller Delete, for at komme i BIOS. Når du er kommet ind i din BIOS, skal du rette den måde den booter på. Den står sikkert til at kører direkte på c:\, altså der hvor din Windows indstallation er, det skal selfølgelig ændres til cdrom drevet.

  Lad mig høre fra dig. 🙂

  Michael

 • Christian - 3 december 2009 kl. 18:13

  Der er jeg inde nu, og har været der før. Den stod på “FDD” fra start og jeg formoder den skal sættes til “CD/DVD”. Mit problem er nu, hvordan jeg vælger den og gemmer informationerne. Jeg har muligheden for, at enable/disable a device eller at flytte rundt på hvilke der er øverst. Jeg kan også bare lade “cursoren” blive på den rigtige og sige gem?

  Det er selvfølgelig lidt svært når man ikke sidder med det, men håber du har et bud 🙂

 • Michael (admin) - 3 december 2009 kl. 18:37

  Det lyder rigtig vedr. CD/DVD, men det er vigtigt den husker din indstilling.

  Prøv at trykke på “F10” eller “END” knappen, det er mest brugt.

 • Christian - 3 december 2009 kl. 18:42

  Så sker der noget med formateringen 🙂

  Tror ikke jeg har brug for mere hjælp lige foreløbig – tusind tak for hjælpen!

 • Mark - 3 januar 2010 kl. 13:32

  Hej Michael, jeg har sku brug for din hjælp 🙂

  når jeg trykker på næste i gendannelsen til sidst, så sker der ikke en skid. Den går ikke videre eller noget. Grunden til jeg vil lave systemgendannelse er fordi computeren crasher hele tiden. for det meste 5min. efter opstart, men nogle gange kan der går flere timer. Jeg har prøvet at skanne hele computeren med avast. men den crasher stadig efter der er blevet fundet virus.

  Ved du hvad jeg kan gøre?

  hilsen Mark Hansen.

 • Michael (admin) - 4 januar 2010 kl. 08:42

  Hej Mark
  Det lyder ikke godt!

  Prøv at scanne med det her program: https://it-artikler.local/2008/08/24/sdan-slettes-trojanxxxxx/

  Du kan også prøve at kører en mem test: https://it-artikler.local/2008/03/26/memtest/ Med dette program har du mulighed for at teste, om der er fejl på dine ram i computeren.

  Synes mere det lyder som en hardware fejl, det bliver måske for varm ?

  Med venlig hilsen.
  Michael – IT-Artikler

 • Jakob - 13 september 2010 kl. 22:52

  Hej Michael.

  Håber du kan hjælpe.. Fik på en eller anden måde det false anti-virus program SecurityTool installeret på min computer. Hvis du kender til det, ved du at det er en pain-in-the-ass! Jeg har prøvet at følge flere forskellige guides på nettet til hvordan det kan fjernes, men ingen af dem har virket. Fik anbefalet af en ven at prøve at gendanne systemet, men programmet vil ikke lade mig gøre det (ligesom det heller ikke vil lade mig gå ind i “fjern programmer” osv.)

  Ville høre om du har nogle forslag, eller om jeg bliver nød til at gå så ekstremt som til at formatere hele min computer?

  Håber du kan hjælpe.

  Jakob

 • Michael (admin) - 14 september 2010 kl. 18:41

  Hej Jacob

  Jeg ville starte op i fejlsikret tilstand med netværk, derefter ville jeg kører en “Malwarebytes” scan. Se denne vejledning: https://it-artikler.local/2008/08/24/sdan-slettes-trojanxxxxx/

  Lad mig høre fra

 • Klara - 3 juni 2011 kl. 12:06

  Hej Michael.

  Jeg fik en virus på min computer for et par dage siden, som udgav sig for at være et anti-virus program fra vista. Jeg er heldigvis sluppet af med virussen nu, men efterfølgende opfører mit internet sig underligt og hver gang at jeg vil åbne et program siger den ”vælg det program, du vil bruge til at åbne filen med”.
  Fordi at min computer pludselig opførte sig underligt, ville jeg starte systemgendannelsen, for at starte forfra. men når jeg vil åbne systemgendannelsen, dukker der en boks op hvor der står ”vælg det program, du vil bruge til at åbne filen med” igen! men jeg kan ikke finde ud af hvilket program jeg skal bruge for at åbne systemgendannelsen.

  håber du kan hjælpe mig, og på forhånd: tak 🙂

 • Michael (admin) - 6 juni 2011 kl. 21:42

  Hej Klara

  Beklager jeg svare sent, du har sikkert fået det løst.

  Hvis ikke du har det, så prøv nedenstående.

  Prøv at kør denne fil hvis du kører Vista/Windows7:
  https://it-artikler.local/files/association/vista/exefix_vista.reg

  Hvis du kører Windows XP:
  https://it-artikler.local/files/association/xp_exe_fix.reg

  Lad mig høre fra dig.

 • Jens - 3 oktober 2011 kl. 13:13

  Hej

  Jeg havde virus på min computer, så kunne ikke se hvilke programmer der var installeret. Derfor kunne jeg ikke starte systemgennelse via progrm menuen. Men fandt ud af jeg kunne starte den via denne komando %systemroot%\system32\restore\rstrui.exe

  Den skal skrives i start -> kør

  Håber det kan hjælpe andre

 • Maja - 18 april 2012 kl. 15:05

  hEJ!c:
  Jeg har et problem. Her for længe siden kom jeg til at trykke på ‘åben med’ Og nu åbner alle med det samme. Så var jeg inde på en af dine andre sider hvor jeg du forslog en at gå ind på denne side for at læse om hvordan man laver en system gendannelse. Men det kan jeg heller ikke! For den åbner os med det program!

  Så har du evt. Nogen forslag til hvordan jeg får det hele til at blive normalt.
  Eller hvordan jeg kan lave en system gendannelse?

  Pleaz har virklig brug for hjælp! Savner at min computer er normal! :c

 • steroids shipped to USA - 29 august 2017 kl. 14:41

  […] Steroids USA Buy Steroids USA Buy Steroids USA Buy Steroids USA Buy Steroids USA Buy Steroids USA Buy Steroids USA Buy Steroids USA Buy Steroids USA Buy Steroids USA Buy Steroids USA Buy Steroids USA Buy Steroids […]

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.