Forside » Windows Tips & Tricks

Sådan skifter du adgangskoden til Hotmail og Outlook

Her er en dansk vejledning til hvordan du skifter din adgangskode til Hotmail og Outlook. Hotmail er blevet opkøbt af Microsoft, og derfor er Outlook og Hotmail egentlig mere eller mindre det samme. Forskellen ligger primært i hvilken server, som ens e-mail konto er tilknyttet. Men generelt er arbejdsmetoderne de samme. Uanset hvilken af dem, som man benytter sig af, så kan man risikere at få sendt underlige spam e-mails, fordi man har fået hacket ens password. Løsningen på problemet er at skifte password, og hvordan man gør det kan ses nedenstående.

 1. Start med at gå ind på hjemmesiden Outlook.com og log på din e-mail.
Sådan logger du på Hotmail / Microsoft Outlook online

Sådan logger du på Hotmail / Microsoft Outlook online

 1. 2 Efter du er logget ind, så skal du trykke på dit profilbillede oppe til højre. Derefter skal du trykke på ”Vis Konto”.

 

Velkomstsiden hos Outlook online

Velkomstsiden hos Outlook online

 1. 3 Du er nu blevet navigeret til en ny fane, som indeholder alle oplysninger vedrørende din Microsoft konto. Her skal du blot scrolle ned lidt og finde afsnittet Sikkerhed, og trykke på knappen Opdater.

 

Et overblik over din konto hos Microsoft

Et overblik over din konto hos Microsoft

 1. 4 Du er nu blevet navigeret til dine sikkerhedsoplysninger, og det er herunder at du kan skifte adgangskode. Tryk altså blot på den store blå knap ”Skift Adgangskode”.

 

Sådan skifter du din adgangskode til på din Hotmail / Outlook / Microsoft konto anno 2019

Sådan skifter du din adgangskode til på din Hotmail / Outlook / Microsoft konto anno 2019

 1. 5 Når dette er gjort, så er fremgangsmåderne lidt anderledes alt efter bruger, men uanset hvad, så skal du bekræfte din identitet. Dette skal du gøre fordi at Microsoft skal være sikker på, at det er ikke uvedkommende, som forsøger at hacke din e-mailadresse.

 

Slut af med at bekræfte din identitet

Slut af med at bekræfte din identitet

Her er det op til en selv hvordan man vil gribe det an. Hvis din Microsoft konto er tilknyttet et telefonnummer, er denne fremgangsmåde ret let. Hvis du trykker på Send sms til… så sender Microsoft en tilfældig generet kode, som du dernæst skal indtaste. Når dette er gjort, så har du bekræftet din identitet, og du kan derefter skifte din adgangskode. Hvis du ikke har tilknyttet et telefonnummer, så kan du få tilsendt en kode til din e-mail. Vi anbefaler dog altid at tilknytte ens telefonnummer til ens konto, da man derved forbedrer ens sikkerhed væsentligt.

Forholdsregler til en sikker e-mailkonto

At skifte ens adgangskode regelmæssigt er et rigtigt godt første skridt at tage, hvis man ønsker at forbedre sikkerheden til ens e-mailadresse. Udover dette, så skal man altid være opmærksom på, om det er en sikker hjemmeside, som man forsøger at logge ind på. Det er desværre en del falske hjemmesider, så kontroller altid at det er Microsofts egen. Det er også vigtigt at have et solidt sikkerhedsprogram. Et godt sikkerhedsprogram kan registrere mulige trusler, herunder risikable hjemmesider, og eventuelt keyloggers. Hvis man har en keylogger liggende på ens computer, så kan denne malware opspore ens adgangskode, og derved få adgang til ens e-mailkonto. En keylogger får typisk adgang til ens computer, hvis man downloader mistænkelige filer, så gør for guds skyld ikke det. Vores sidste råd: åben ikke ukendte e-mails! Selvom at de fleste e-mailtjenester er blevet ret gode til at lokalisere og fjerne spams/farlige e-mails, så hænder det desværre at de kommer ind i indbakken. Hvis det sker for dig, så slet e-mail eller ryk den til spam.

Summary
Sådan skifter du adgangskoden til Hotmail og Outlook
Article Name
Sådan skifter du adgangskoden til Hotmail og Outlook
Description
Her er en dansk vejledning til hvordan du skifter din adgangskode til Hotmail og Outlook. Hotmail er blevet opkøbt af Microsoft, og derfor er Outlook og Hotmail egentlig mere eller…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 19 feb 2011 - 12 Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

12 Kommentarer »

 • Majse - 14 marts 2011 kl. 17:56

  endelig noget man kunne fatte og finde ud af når man ikke ved hvordan man skrifter sin adgangskode på messenger.. !!
  takker !

 • Michael .W. Sørensen - 27 juli 2011 kl. 23:21

  vor for skiver Hotmail på Udelansk det skal stå på Dansk

 • Michael (admin) - 8 august 2011 kl. 13:46

  Hej Michael

  Det er et godt spørgsmål…. 🙂

 • Sådan skifter du kode på din gmail | IT-Artikler.dk - 2 november 2011 kl. 09:51

  […] Jeg har selv prøvet at få misbrugt min Hotmail, her hjalp det at ændre koden. Jeg fandt ud af der var noget galt, da mine kontaktpersoner fik underlige mails, samt mærkelige beskeder via Messenger. Se vejledning til hvordan dette gøre her: Sådan skifter du adgangskoden til Hotmail […]

 • Christine - 15 februar 2012 kl. 12:45

  Hej . Hvordan kommer jeg ind på min hotmail, når jeg ikke kan koden? Der står ikke noget med glemt password 🙁 hjæælp

 • Michael (admin) - 20 februar 2012 kl. 08:48

  Hej Christine

  På Microsoft hotmails hjemmeside http://www.hotmail.com står der “Kan du ikke få adgang til din konto?” det står lige nedenunder der hvor du skriver din e-mail samt adgangskode.

  Lad mig høre fra dig.

 • Karen - 17 juni 2012 kl. 08:48

  Hejs. MSN har blokeret min konto, da der var usædvanlig aktivitet fra kontoen, der sendes nu spam fra kontoen. Jeg kan ikke få en ny adgangskode, for når jeg har får det der link tilsendt til en anden e-mail adresse,har linket været aktiveret.Hvad kan jeg gøre?
  mvh Karen

 • Michael (admin) - 16 juli 2012 kl. 09:32

  Hej Karen

  Beklager mit sene svar.

  Håber du allerede har fået det løst.

  Der er ikke andet at gøre end at kontakte MSN via deres support.

  Lad mig høre fra dig.

  Vh Michael – IT-Artikler

 • De smarte funktioner i Hotmail – den første webbaserede e-mail service | IT-Artikler.dk - 5 marts 2019 kl. 08:16

  […] for de mange millioner brugere. Hvor det før var svært at ændre koden, er det nu mere simpelt, sådan skifter du koden på din Hotmail konto. Her kigger vi på nogle af den vigtigste og smarteste funktioner vi i dage […]

 • Per Sjøholm - 28 januar 2021 kl. 12:47

  Hej vil gerne have min gamle mail tilbage som er [email protected]

 • Grethe - 10 marts 2023 kl. 16:07

  Hjælp – kan ikke komme ind på min mailkonto. Min laptop kan ikke godtage min adgangskode, registrerer ikke første anslag, og første bogstav mangler i
  ” (A) dgangskode ” ??? Håber på hjlp – TAK –
  Hilsen Grethe

 • more info - 15 september 2023 kl. 23:32

  more info

  IT-Artikler.dk » Blog Archive Sådan skifter du adgangskoden til Hotmail og Outlook – IT-Artikler.dk

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.