Forside » Windows Tips & Tricks

Info og hjælp til firewall

Her kan du finde information og gode råd om firewall, samt dybtgående forklaring omkring hvorfor det er så vigtigt med firewall installeret. En firewall hjælper dig med at sikker din computer mod indtrængen fra hackere, sådan at den ikke kan blive brugt til en ondsindet handling. En firewall er faktisk det samme som en dør, det er kun dem som har nøgler der kan komme i gennem (groft forklaret). Men den fungerer stadig lidt på samme måde, som med nøgler. Her kører alt via porte og protokoller, i stedet for nøgler spærre man for porte og protokoller. Du kan selvfølgelig ikke altid vide dig sikker, og selvom du har gjort meget for at sikker din computer, kan alt desværre stadig ske.

Firewall typer

Der findes 2 slags firewalls, den ene er en hardware firewall og der anden en software firewall. Forskellen på dem er, software firewallen er et program som er installeret på din computer, og hardware firewallen er en boks som sidder på dit hjemme netværk, og som regel er indbygget i en router. Som standard i de fleste Windows systemer, er der en indbygget firewall som spærre for indgående forespørgsler. Hvis du er i tvivl om du har slået den til, kan det tjekkes her Er min Windows firewall aktiveret. Men den hjælper ikke mod udgående trafik, her skal du så have gang i en software firewall. Her har du mulighed for at bestemme/spærre alt udgående trafik, og på den måde sikker din computer endnu mere. En hardware firewall sidder typisk sammen med din router (indbygget), og spærre for trafik som du ikke ønsker ind på dit netværk. På den måde sikker du at din computer, ikke kan modtage noget på de porte som er spærret i din firewall. Som standard er der i de fleste firewall, åbnet for de porte man bruger normalt. Hvis du har problemer med at få din Windows firewall til at virke, se danske vejledning her: Fejl på Windows firewall.

Din sikkerhed med firewall

Selv om du har en firewall, kan man desværre ikke vide sig sikker. Hvis en hacker vil ind og er god, skal han nok komme det. De fleste computere som bliver hacket, er dem som ikke er sikkert, altså hverken har virus program eller anden form for firewall end den Windows har indbygget. Så jo mere man gør, des mindre bliver chancen for at blive hacket og få virus osv. Windows firewall er god at have aktiveret, men installere altid en anden også.

Gratis firewall programmer

Der findes mange firewall programmer, nogen koster penge og andre er gratis. Jeg har kun erfaring med gratis programmerne, og de virker perfekt til privat brug. Jeg synes rigtig godt om programmet ZoneAlarm, du kan se en dansk vejledning her: Vejledning til ZoneAlarm Nedenfor har jeg lavet en liste med gratis firewall programmer.
ZoneAlarm
Comodo
Sunbelt Personal Firewall

Summary
Info og hjælp til firewall
Article Name
Info og hjælp til firewall
Description
Her kan du finde information og gode råd om firewall, samt dybtgående forklaring omkring hvorfor det er så vigtigt med firewall installeret. En firewall hjælper dig med at sikker din…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 11 jul 2009 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.