Forside » Windows Tips & Tricks

Hvilke nye funktioner byder Windows 8.1 på?

Da Microsoft lancerede Windows 8 i oktober 2012, delte styresystemet anmelderne. Mens at den nye touch-brugerflade bestemt er interessant og intuitiv, så følte mange, at firmaet havde glemt desktop-brugerne – altså dem som bruger et tastatur og en helt almindelig mus. I Windows 8.1 har Microsoft lyttet ved at opdatere eksisterende ting og tilføje nye funktioner. Hvilke er de bedste?

På publiceringsdatoen af denne artikel er det et par måneder siden udgivelsen, men mange i min omgangskreds har ikke opdateret endnu, så det virkede fornuftigt at skrive om emnet. Opdateringen er gratis, og man besøger den online Windows Store applikation i Windows 8 for at påbegynde installationen. Der skal ikke rodes med filer, og afhængig af internetforbindelse kan det selvfølgelig tage lidt tid.

Startknappens tilbagevenden

Startknap_Windows_8.1Et af de største kritikpunkter med Windows 8 var den manglende startknap. Den har altid været der, og for mange mennesker er det måske ligefrem dét, som de forbinder med Windows. Derfor har Microsoft nu valgt at bringe den tilbage – dog i en lidt anden form med anderledes funktionalitet.

Når du klikker på den, tager den dig umiddelbart bare tilbage til startskærmen som Windows-tasten. Ved at højreklikke på knappen, kan man dog få adgang til en række yderligere ting, eksempelvis mulighed for at slukke computeren.

Start direkte til skrivebordet

Her er endnu én af de forbedringer, som en del desktop-brugere har set frem til – i hvert fald dem som ikke kan udstå den nye brugerflade til berøring. I stedet for at starte op som normalt i Windows 8, er det nu muligt at starte til skrivebordet, præcis ligesom man husker det fra tidligere versioner. Smart!

Start_til_skrivebordet_Windows_8.1

For at aktivere denne funktion skal man højreklikke på startmenuen, vælge Egenskaber og gå ind under Navigations-fanebladet. Herefter aktiverer man følgende indstilling: “Gå til skrivebordet i stedet for Start, når jeg logger på eller lukker alle apps på et skærmbillede.

Bedre søgning

Søgning_Windows_8.1Apples Mac-computere har i mange år haft en overlegen søgefunktion ved navn Spotlight. På kort tid og med få tryk på tasterne kan den finde stort set alt på computeren. Windows 8 havde også en lignende søgefunktion, men i opdateringen med 8.1 er resultaterne samlet i højere grad, som man kender det fra OS X.

Hvordan virker det så? Hvis du befinder dig på startskærmen (og altså ikke skrivebordet), kan du helt enkelt bare trykke på tasterne, hvorefter computeren søger i dine applikationer, dokumenter og andre filer.

Nye ikonstørrelser og bedre baggrund

Tiles_Windows_8.1På Microsofts Windows Phone-telefoner, som var først ude med touch-designet, har man i et stykke tid haft adgang til flere forskellige størrelser af tiles, som Windows 8.1 nu er opdateret med. Det vil sige, at det er nemmere at personliggøre sin computer.

Udseendemæssigt er der også mulighed for at bruge samme baggrund på både startskærmen og skrivebordet. Dette er på ingen måde en revolutionerende funktion, men det gør, at Windows 8.1 i højere grad ikke føles som to forskellige styresystemer.

Mens vi i denne artikel har fokuseret på nogle af de væsentlige funktioner for desktop-brugere, er der også mange andre ting, som du kan læse mere om på Microsofts hjemmeside. Nu er spørgsmålet bare, hvad de har tænkt sig med Windows 9 – kommer firmaet endeligt til at lave et styresystem, som brugere af alle platforme vil stille sig tilfredse med?

Summary
Hvilke nye funktioner byder Windows 8.1 på?
Article Name
Hvilke nye funktioner byder Windows 8.1 på?
Description
Da Microsoft lancerede Windows 8 i oktober 2012, delte styresystemet anmelderne. Mens at den nye touch-brugerflade bestemt er interessant og intuitiv, så følte mange, at firmaet havde glemt desktop-brugerne -…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 23 jan 2014 - 2 Kommentarer

Skrevet af Martin M. Jørgensen

2 Kommentarer »

  • Mobilkøb: iOS, Android eller Windows Phone? | IT-Artikler.dk - 3 marts 2014 kl. 20:13

    […] Mens Android og iOS var på vej fremad, havde Microsoft i mange år stadig deres gamle Windows Mobile-platform. I 2010 startede de dog forfra, hvilket altså førte til Windows Phone. Udseendemæssigt var det Microsofts første stykke software, som følger deres nye, moderne designstil med de såkaldte “tiles” – disse er en slags brikker på hjemmeskærmen, der automatisk opdaterer sig selv. Dette er nu også med til at definere Windows 8 og 8.1, som tidligere er beskrevet her. […]

  • wózki dziecięce jakie polecacie - 26 juni 2016 kl. 18:19

    Hi there to every one, it’s actually a pleasant for me to pay a quick visit this site, it contains precious
    Information.

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.