Forside » Apple tips & tricks, Programmer, Windows Tips & Tricks

Guide: Redigering af PDF-filer

Finder du det også irriterende, at det kan være en meget kluntet affære at redigere PDF-filer? Så er du kommet til det rette sted, fordi i denne artikel tager vi et kig på, hvordan man lave forskellige former for både simple og avancerede ændringer med gratis værktøjer til både Windows, Mac og Linux. God fornøjelse!

I første afsnit kan læse mere om, hvordan du først og fremmest sammensætter og omorganiserer siderne i PDF-dokumenter efter behov. Herefter lister vi længere nede et smart værktøj, som mest er til de avancerede brugere, som er på udkig efter endnu mere funktionalitet. Ved alle programmerne henviser vi selvfølgelig til vores søsterside Download.dk.

Sammensætning og omorganisering

PdfJumbler brugerfladeEn meget almindelig udfordring for de fleste mennesker er enten at sammensætte adskillige PDF-dokumenter eller ændre på rækkefølgen af de enkelte sider. Til disse problemstillinger anbefaler vi, at du anvender et lille værktøj ved navn PdfJumbler. Da det ikke kræver at blive installeret, åbner man helt enkelt bare programmet, tilføjer sine dokumenter og lave de ønskede ændringer med musen.

Vi har ikke selv forsøgt at anvende PdfJumbler på andre operativsystemer end Windows 7, men udvikleren lover, at programmet også kan anvendes på Linux og Mac. Da det er tale om en JAR-fil, skal man dog huske at have Java installeret.

Hvis du netop bruger Mac, så behøver du faktisk ikke et program for at foretage disse ændringer, da Apples indbyggede program, Billedviser, kan anvendes til nøjagtigt det samme. Når du har et dokument åbent, klikker du på “Oversigt” i toppen af programmet og vælger “Miniaturer”. Herefter er processen næsten det samme, da man også anvender musen til at trække rundt på siderne til venstre. Når du lukker PDF-dokumentet, gemmer Billedviser dine ændringer.

Mere avancerede ændringer

I forrige afsnit blev de mest simple former for redigeringer beskrevet. Til de mere nørdede brugere på siden anbefaler vi ligeledes værktøjet PDFill PDF Tools, som giver mulighed for at lave en række mere avancerede muligheder. For at skabe sig et overblik over programmets funktioner er det nemmest bare at tage et kig på hovedmenuen:

PDFill PDF Tools brugerflade

Som det ses på billedet, så kan PDFill PDF Tools altså en hel del mere end PdfJumbler, herunder mulighed for at kryptere filer, tilføje vandmærker, foretage rotation og meget mere. For at lave en af tingene klikker man selvfølgelig på knappen, men eftersom at programmet ikke viser det pågældende dokument samtidigt, gælder det om at holde tungen lige i munden og have styr på de tekniske begreber.

Her på IT-Artikler håber vi, at du kan bruge vores guide. Hvis du også selv sidder med et rigtig godt tip, som du bare må dele med sidens andre brugere, så er du altid velkommen til at smide en kommentar.

Summary
Guide: Redigering af PDF-filer
Article Name
Guide: Redigering af PDF-filer
Description
Finder du det også irriterende, at det kan være en meget kluntet affære at redigere PDF-filer? Så er du kommet til det rette sted, fordi i denne artikel tager vi et…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 9 jul 2014 - Ingen Kommentarer

Skrevet af Martin M. Jørgensen

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.