Forside » Windows Tips & Tricks

Hjælp til at fjerne virus, spyware & malware

Hvis din computer har fået virus, spyware eller malware, er der her en vejledning til hvordan du muligvis kan få det fjernet igen. Jeg arbejder til dagligt med IT, og støder derfor ofte på computere der er inficeret. Når jeg skal i gang med at fjerne den slags skidt, starter jeg altid computeren i fejlsikret tilstand. Det gør jeg fordi at Windows så kun starter de services/programmer som er nødvendige for at den kan kører. På den måde sikker jeg at chancen for at det som ødelægger computeren ikke startet op, og jeg så kan komme i gang med at få det inficeret fjernet fra computeren.

Jeg bruger 2 programmer til at scanne computeren igennem, og de er begge gratis. Det første program som jeg bruger hedder Malwarebytes, det andet hedder Hitman pro.

Download programmet her: Malwarebytes

Download programmet her: Hitman Pro

Det er ikke sikkert du kan få lov til at installere programmerne på computeren i alm. Windows tilstand, da det ondsindet muligvis blokere for det. Så bliver du nød til at gemme installationsfilerne på en USB nøgle, og installere dem i fejlsikret tilstand.

Husk at det kan være en god ide at starte Windows i fejlsikret tilstand med netværk, så du har mulighed for at opdatere programmerne med de seneste opdateringer. Hvis du ikke gør dette, er det ikke sikkert at programmerne kender det skidt som din computer er ramt af, og kan derfor ikke slette det fra din computer.

For at starte i fejlsikret tilstand kan du se Microsoft egen vejledning her: Windows fejlsikret tilstand

Nedenfor viser jeg hvordan du skal scanne med begge programmer, jeg viser det i alm. Windows tilstand da min computer selvfølgelig ikke er ramt af virus eller spyware/malware.

1. Malwarebytes: Når du har indstalleret programmet og du har fået startet det, skal du klikke på “Opdater” i fanebladene og derefter “Tjek for opdateringer”.

malwarebytes

2. Når det er klaret skal du klikke på “Skanner” i fanebladene og derefter vælge “Udfør en fuldstændig skanning” klik på “skan” bagefter.

malwarebytes skanning

3. Nu skal du så vælge dine harddiske, jeg har 2 stk. på min computere, de andre er cd/dvd drev samt netværksdrev og de skal jo ikke scannes igennem.

Fuldstændig skanning

4. Når den er færdig vises billedet nedenfor, her kan du se at den har fundet 2 stk. på min computer. Klik på “Vis resultat”.

Objekter inficeret

5. Nu kan du se hvad det er den har fundet, og om du ønsker at fjerne det fra computeren. Du sætter flueben i dem og vælger “Fjern det valgte”.

malwarebytes5

1. Hitman Pro: Når programmet er installeret, skal du trykke på “Next

Hitmanpro

2. Vælg indstillinger som nedenfor, og tryk “Next

Hitmanpro2

3. Nu starter den så med at scanne, og finder noget hurtigt. Når den er færdig klikker du “Next” og den vil slette/fjerne alt den den har fundet på din computer.

Hitmanpro3

Desværre er Hitman Pro kun gratis i 30 dage, men det burde og være nok til at scanne en computer igennem 🙂

Summary
Hjælp til at fjerne virus, spyware & malware
Article Name
Hjælp til at fjerne virus, spyware & malware
Description
Hvis din computer har fået virus, spyware eller malware, er der her en vejledning til hvordan du muligvis kan få det fjernet igen. Jeg arbejder til dagligt med IT, og…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 31 maj 2011 - 9 Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

9 Kommentarer »

 • Nina - 2 maj 2012 kl. 21:58

  Hej Michael.
  Jeg håber, du kan hjælpe mig. Jeg har haft noget virus og andet møg på min pc og har fulgt din vejledning. Jeg fik fjernet en masse med det der Hitman pro, og jeg har også kunne downloade Maleware, men jeg kan ikke åbne det heller ikke i fejlsikret tilstand. Jeg har faktisk det samme problem med de andre virus programmer jeg har forsøgt at bruge feks Microsoft security essentials, ad aware og avg. Og jeg kan heller ikke slå windows defender til eller åbne det.
  Har du nogen ide om hvor mit problem ligger? Og kan jeg mon selv ordne det? Jeg er langt fra nørd og forstår ikke IT sprog ret godt, men jeg er god til at følge en vejledning 🙂
  På forhånd tak.
  Hilsen Nina.

 • Alexander Holm - 29 juli 2012 kl. 14:46

  hejsa..

  Jeg har fået en trojan hest på min bærbar, men heldigvis har jeg en anti-virus program (F-secure client Security) som fjerner dem, men der popper hele tiden en meddelelse op på min skærm, hvor der står at virussen er fjernet, men hver gang jeg lukker meddelelsen ned, så popper der bare en ny meddelelse frem…

  Der står også at virussen er en “Trojan.Sirefef.HH”. Men mit spørgsmål er, hvordan jeg fjerner virussen helt fra min bærbar, så jeg ikke får alle de der meddelelser fra min anti-virus program..

  Jeg har prøvet dine to programmer, men der popper stadigvæk meddelelser frem på min skærm.. Jeg håber så meget du kan hjælpe mig med det

  Jeg håber i kan hjælpe mig.

 • Michael (admin) - 30 juli 2012 kl. 08:14

  Hej Alexander

  Den meddelelse du snakker om, kommer den kun fra f-secure?

  Du kan prøve at kører programmerne i fejlsikret tilstand, det vil muligvis afhjælpe fejlen. Se hvordan du starter i fejlsikret tilstand her: http://windows.microsoft.com/da-DK/windows7/Start-your-computer-in-safe-mode

  Mange antivirus programmer har en menu med “karantæne”, tjek evt. om der står noget der?

  Du kan også prøve at søge på google evt.

  Vh Michael

 • Alexander holm - 30 juli 2012 kl. 12:58

  ja, meddelelsen kommer kun fra f-secure.

  jeg har tjekket de filer som står i “karantæne”, men skal jeg bare slette de filer, eller hvad ?

 • Michael (admin) - 31 juli 2012 kl. 10:50

  Hej Alexander

  Det havde jeg gjort.

  Fik du prøvet de andre programmerne(malwarebytes osv.) i fejlsikret tilstand?

 • Alexander holm - 31 juli 2012 kl. 12:03

  ja, malwarebytes fandt ikke noget, men hitman fandt lidt.. men er det ikke lidt mærkelig at det kun er f-secure, som jeg får de meddelelser fra ?

 • Michael (admin) - 6 august 2012 kl. 07:58

  Kender det ikke så godt, måske du kan ændre noget i opsætning mm.?

  Du kan evt. også slette det og installere igen, så kan det være det forsvinder. 🙂

 • Rene - 26 oktober 2012 kl. 07:42

  Hej.
  Min bærebar Dell computer ( 3 år ) har fået virus, skærme flimre, og musen står fast. Der er intet på den computer som skal gemmes, billeder og dokumente er gemt, på en anden computer.
  Hvad skal jeg gøre for at få den til at køre igen, er der en let løsning, og hvis man starter forfra, skal man så starte forfra med , net bank, e box, iTunes m.m ???
  Mit kendskab til it, ligger på et meget lille sted. Jeg forstår ikke helt sproget, men hvis der er en der kan guide mig til en ren computer, så ville jeg blive super glad.
  Jeg håber meget at der er en der kan hjælpe mig. Der er ikke antivirus på computeren, jeg ved det er dumt, men har i også en god fidus til et antivirus program jeg kunne hente, når min computer køre.

  Men god dag til alle.
  Vh.
  René Brændemose

 • Saleh Stevens - 12 marts 2015 kl. 08:59

  Saleh Stevens

  Hjælp til at fjerne virus, spyware & malware | IT-Artikler.dk

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.