Forside » Windows Tips & Tricks

Forlæng din bærbare batterilevetid

Batterilevetiden på den bærbar computer er meget vigtig for dem som er på farten, og ikke lige har mulighed for at sætte ledningen til og oplade den. En bærbar computer oplyser dig om hvor mange timer og minutter den kan køre i endnu, inden den løber tør for strøm. Desværre er denne oplysning ofte misvisende, da det aldrig rigtig passer. Batterier til bærbar bliver ofte sløve, dette skyldes at de konstant bliver ladet op igen og igen og det er med til at forringe batteriet uden der kan gøres noget, da det er selve batteriet som bliver dårligt med tiden. Selvfølgelig kan der købes et nyt batteri, men det kan også hurtig blive en dyr fornøjelse. Nedenfor har jeg lavet 4 punkter, som kan hjælpe dig med at få din bærbar til at være mere strømbesparende samt kunne holde længere.

Undgå at have for mange programmer åbent samtidigt

Det første der skal gøres i kampen for bedre batterilevetid, er at undgå at bruge alt for mange programmer samtidig. Selvfølgelig skal det ikke blive et problem i din daglig dag, med man kan godt tænke lidt over det. Hvis du for eksempel bruger internettet til Facebook eller lignende, eller hvis du ønsker at spille spil, er det en rigtig god ide kun at gøre det og intet andet. Hvis du samtidigt med overstående også køre 10-20 forskellige programmer i baggrunden på samme tid, vil din bærbar bruge en stor procentdel af dit system ressourcer, og som et resultat påvirke dit laptop batteri og dermed føre til at den ikke arbejder effektivt.

Reducer lysstyrken på din bærbare computer

Du kan også forbedre din batterilevetid ved at reducere lysstyrken på din bærbar. Jo mere lys du har på den bærbare skærm, jo mere batteri bruger den. Du kan også ændre på dvaletilstand, fjerne pauseskærm, hvornår den skal slukke harddisken osv. eller ved at vælge en af ​​de strømstyrings planer der følger med til din bærbare computer.

Fjern ting som køre via dine USB porte

Hvis du evt. har en mus, højttalere, harddisk mm. sat til din bærbar, sluger disse enheder rigtig meget batteri. Du skal tænke på at de ikke får strøm fra stikkontakten som de normalt gør, men fra den bærbar computers batteri.

Oprydning på computeren er også godt

En anden ting som er rigtig god er at, defragmentere din harddisk, så den ikke skal læse så meget på disken for at finde det indhold du efterlyser. Afslut processer som køre nede ved siden af uret, eller bare i baggrunden. Det kan være dit printer program som ligger som et ikon nede ved uret, hvad skal du bruge det til når du er på farten. Dette er også med til at få mere batterilevetid på den lange bane, ved godt det kun gir lidt, men lidt har også ret.

Summary
Forlæng din bærbare batterilevetid
Article Name
Forlæng din bærbare batterilevetid
Description
Batterilevetiden på den bærbar computer er meget vigtig for dem som er på farten, og ikke lige har mulighed for at sætte ledningen til og oplade den. En bærbar computer…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 17 nov 2011 - 1 Kommentar

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

1 Kommentar »

  • płoty akustyczne opinie - 9 juni 2019 kl. 16:38

    Salutujemy na ѕtronicʏ Ogrodzenia z Elegancją – Paweł Wróbel.

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.