Forside » Programmer

Hvad er ERP systemer?

ERP er en forkortelse af “Enterprise Resource Planning” som af mange virksomheder bruges til at øge effektiviteten og funktionaliteten af de mest centrale funktioner i virksomheden. Systemet er i mange tilfælde opbygget som en stor database der håndterer langt de fleste af en virksomheds funktionelle områder. F.eks. Lagerstyring, ordrebehandling indkøb, salg, økonomi mv.

ERP systemer bruges ofte inden for økonomi, It, produktion og detail -og engrossalg, som oplever en markant forbedret evne til at styre og simplificere den daglige drift. Hermed frigives en stor mængde interne ressourcer som kan bruges på mere værdiskabende aktiviteter, som øger virksomheden lønsomhed og vækst.

ERP systemernes udbredelse voksede kraftigt i 90’erne på baggrund af ”År 2000-problemet”, og det faktum at euroen blev introduceret i mange lande. Mange virksomheder benyttede muligheden til at opgradere til nye og smartere ERP systemer, som kunne håndtere de nye problemstillinger.

Branche og behov

Der findes en række løsninger som er tilpasset til den enkelte branche, og virksomhedernes specifikke behov. De mest kendte er Microsoft, SAP og Oracle. Nogle vil måske huske, at Microsoft faktisk købte den danske virksomhed Navision/Damgaard for at integrere deres ERP system i deres egen produktportefølje. Produktet hedder nu ”NAV” og indgår i Microsoft Dynamics-serien, som også indeholder GP, C5 og AX.

Microsofts ERP-løsning, Dynamics AX er et af de mest anvendte ERP systemer i Danmark, og flere kommuner er også kendt for at bruge systemerne med succes.

En af grundende til at Dynamics AX er blevet så populært tilskrives ofte softwarens mange tilpasningsmuligheder, en vigtig egenskab da ikke to virksomheder er ens. Ligeledes er en af de helt store fordele, at Dynamics AX har mange af de samme funktionalitet og udseende som Microsoft Office. Der findes nok ikke mange arbejdscomputere Danmark, hvor Microsoft Office ikke er installeret, dette gør det nemt for nye brugere at komme i gang med Dynamics AX.

Der er ingen gylden regel for, hvornår ERP systemer er noget man som virksomhed skal benytte, og det kan være svært at navigere i det mange forskellige muligheder. En lang række konsulentvirksomheder rådgiver og vejleder i, hvordan man bedst muligt kan integrere ERP systemer.

Summary
Hvad er ERP systemer?
Article Name
Hvad er ERP systemer?
Description
ERP er en forkortelse af "Enterprise Resource Planning" som af mange virksomheder bruges til at øge effektiviteten og funktionaliteten af de mest centrale funktioner i virksomheden. Systemet er i mange…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 2 dec 2016 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.