Forside » Windows Tips & Tricks

Hvad er de bedste bærbare til at spille online?

Vinteren banker på, og flere og flere mennesker er fanget derhjemme i forbindelse med deres arbejde. Mange søger derfor alternative metoder til at finde underholdning og optræne nye færdigheder. Noget af det mest populære underholdning på det seneste er online gaming.

 

Baseret på viden fra Bilka guider vi her til, hvilken bærbar, der vil være bedst at vælge. Det kan være afgørende for din oplevelse, at du vælger den rette PC. Derfor er der også en række overvejelser, som du bør gøre dig, når du overvejer at købe den rigtige bærbare computer til dig.

 

Overvej hvad du har brug for

Det er først og fremmest væsentligt, at du er realistisk omkring dine behov. Hvis du kun har brug for mere enkle skriveprogrammer, behøver du ikke en meget kraftfuld maskine, men hvis du ofte spiller spil og streamer, er det vigtigt at være opmærksom på elementer som Wi-Fi, processor og skærmstørrelse.

 

Hvis du primært bruger din PC til streaming, online gaming, Facebook og Office-pakken, så vil langt de fleste tidssvarende modeller være tilstrækkelige. Dog anbefales det, at du går efter en computer med en SSD-harddisk. En SSD-harddisk er en lagerdisk uden bevægelige dele, hvilket gør den meget hurtigere end for eksempel en HDD-harddisk. Det betyder blandt andet en hurtigere opstart og en generelt højere ydeevne.

 

Derudover anbefales det at vælge en bærbar med en i3- eller i5-processor fra Intel og med 4-8 GB RAM. Det er især en god idé at vælge 8 GB RAM, hvis du ofte har flere programmer eller tjenester kørende samtidig. Dette skyldes, at RAM hjælper med at holde hastigheden oppe.

 

Skal computeren også bruges til skolen eller på studiet?

Hvis du ofte anvender din bærbare til skolearbejde, vil det være en god idé at anskaffe en computer, der opfylder ovenstående kriterier. Gå gerne efter en harddisk på minimum 240 GB, så du har god plads til både opgaver og de programmer, som du måtte få brug for i løbet af din uddannelse.

 

Er du i gang med en videregående uddannelse, så vælg gerne en i5- eller i7-processor, da disse kan være nødvendige på nogle uddannelser. Vi anbefaler desuden en maksimal skærmstørrelse på 14 tommer, idet en model med større skærm både vil være tungere og have en kortere batterilevetid. Har du brug for et stærkt grafikkort, anbefales det dog at vælge en skærmstørrelse på minimum 15,6 tommer. Du kan med fordel kontakte dit uddannelsessted for at høre, hvilke krav, der måtte stilles til bærbare computere.

 

Hvad bør jeg vælge til hjemmekontoret?

Kontorarbejde kan variere fra person til person, så derfor bør du tage udgangspunkt i det arbejde, du skal udføre. Hvis du for eksempel anvender specifikke programmer, så sæt dig ind i systemkravene hos udbyderne af den specifikke software, så du ved, hvad du skal gå efter.

 

Autocad, Adobe Suite og Visual Studio er eksempler på de mest brugte programmer, der kan have en væsentlig indflydelse på dine behov. Hvis du ikke har brug for disse så vælg med fordel en SSD-harddisk med 8-16 GB RAM afhængig af, hvor mange filer og programmer, som du typisk anvender. Vi anbefaler i den forbindelse en i5- eller i7-processor og vælg gerne en 4. generation eller nyere, hvis det er muligt. Hertil kan du anskaffe dig en dockingstation, så maskinen kan kobles til eksterne skærme eller mus og tastatur.

 

Hvilken computer skal jeg vælge til gaming?

Skal din bærbare også bruges til gaming? Og har du de grundlæggende krav på plads? Så overvej hvilke spil du ønsker, at din PC skal kunne trække. Hvis du primært gerne vil spille webbaserede spil såsom Roulette online, Facebook-spil eller diverse klassikere som Sims, så behøver du ikke en decideret gaming computer. Netop online casinoer har et stort udvalg af spil og underholdning, der ikke kræver et stærkt grafikkort. Her kan man bruge mange timer på at træne sine færdigheder inden for eksempelvis poker, roulette og blackjack. Med den rette bærbare computer har du adgang til det hele fra din egen stue.

 

Her anbefales det, at du kigger efter specifikationer som Intel Core i5 eller i7 (helst 5. generation eller nyere) og 8 GB RAM. Det vil ligeledes være en fordel med en SSD-harddisk. Sørg desuden for at vælge en harddisk, der har rigeligt med plads til spillene.

 

Også til hardcore e-sportsudøvere

Er du mere hardcore og foretrækker e-sportstitler såsom Fortnite, CS:GO og LOL, så har du brug for en model med et dedikeret grafikkort for at opnå den ultimative spiloplevelse. Her bør du gå efter en SSD-harddisk med minimum 8 GB RAM samt det dedikerede grafikkort NVIDIA GeForce GTX 1650 eller en bedre variant.

 

Hvis du er til de helt nye Triple A-spil, vil det være nødvendigt at anskaffe en af de nyeste gaming computere på markedet. Gaming-verdenen udvikler sig konstant, og det samme gør udstyret naturligvis også. Derfor kan du med fordel gå efter en løsning, hvor du løbende kan udskifte hardware, grafikkort eller opnå mere lagerplads.

Summary
Hvad er de bedste bærbare til at spille online?
Article Name
Hvad er de bedste bærbare til at spille online?
Description
Vinteren banker på, og flere og flere mennesker er fanget derhjemme i forbindelse med deres arbejde. Mange søger derfor alternative metoder til at finde underholdning og optræne nye færdigheder. Noget…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 2 feb 2021 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.