Forside » Windows Tips & Tricks

Guide til at sikre din computer mod hackere

Der er desværre flere og flere, som oplever at blive hacket, og det tyder ikke på, at det tal falder i fremtiden. Ligeså vigtigt det er for en virksomhed at få styr på master data, ligeså vigtigt er det at beskytte sin computer mod hackere.

Hovedregel nummer et er altid at lave en backup af din computer, så du ikke mister dine data. For at undgå at blive hacket, findes der mange nemme måder hvorpå, du kan sikre din computer, og dem har vi samlet til dig i denne artikel.

Opdatér dine programmer

På din computer har du sikkert et hav af programmer, og det er meget vigtigt at være opmærksom på, hvornår der er blevet frigivet en opdatering til dem. Hackere holder løbende øje med, om der er sikkerhedshuller, som de kan udnytte til at komme ind på din computer med. Sørg derfor altid for at opdatere dine programmer, styresystemer og apps, så du ikke får unødige gæster på besøg.

 

Undgå åbne trådløse netværk

Caféer, restauranter og shopping centrer tilbyder næsten altid et åbent netværk, og her skal du passe på, hvis ikke det er beskyttet. Hvis det ikke er beskyttet, og du er forbundet til netværket, mens du surfer på nettet, kan hackerne på samme tid indsamle dine data og herunder passwords. Som udgangspunkt kan du faktisk ikke se, om netværket er sikkert at gå på, og det er derfor altid en god ide at spørge dem, der udbyder netværket, om de har beskyttet det. En anden god huskeregel er også at slå dit netværk fra, hvis du ikke bruger det. På den måde sikrer du dig, at du ikke tilslutter dig et netværk uden at vide det.

 

Download antivirusprogram

Du har helt sikkert hørt det før, men et antivirusprogram er meget vigtigt at have på din computer. Programmet fortæller dig, hvornår der er tale om en trussel mod din computer. Der findes et hav af versioner, og der er i år lavet en test på udvalgte populære antivirusprogrammer, som viser, hvilke programmer, der fungerer bedst. En god tommelfinderregel er, at antivirusprogrammet bør indeholde spamfiltrering, antiphishing, antispyware og firewall.

 

Brug gode og forskellige kodeord

Når det kommer til kodeord, har vi en tendens til at have 3-4, som vi hele tiden skifter imellem. Det er rigtig farligt, fordi hvis en hacker får fingrene i din adgangskode til din mail, og som også er den samme til din Facebook profil, er der en stor chance for, at den også bliver hacket. Vær derfor kreativ, når du skal lave adgangskoder. Brug både store og små bogstaver samt tal, som gør det sværere for hackerne at gennemskue, og jo længere det er, desto bedre.

 

Pas på links

Har du modtaget en mail, som indeholder et link, skal du overveje en ekstra gang, om det er sikkert at klikke på. Tjek altid om afsenderen er pålidelig og sørg for at mailen ikke virker uprofessionel dvs., er der stavefejl, formelle usikkerheder osv., er den mindre troværdig og dermed kategoriseres den som farlig. Modtager du en mail, som kræver dine persondata før, du kan få adgang til hjemmesiden eller filen, skal du være varsom. Når først du har indtastet dine data, er det allerede landet hos hackerne, og de kan nu misbruge dine personlige data.

 

Brug altid din sunde fornuft

Når du befærder dig på internettet, skal du generelt huske at bruge din sunde fornuft. Modtager du f.eks. en annonce, hvorpå du kan vinde en hel masse penge, eller en mail omkring et godt tilbud på et dyrt produkt, så virker det lidt for godt til at være sandt. Sørg derfor for altid at tage de kritiske briller på, når du modtager mails eller ser noget, som bare kunne have en lille mistænkelighed over sig.

Med denne guide vil du let kunne forhindre, at hackere får fat i lige netop din computer, hvor mange af dine oplysninger er på. Så længe du forholder dig kritisk, er det ikke farligt at være på nettet.

 

Summary
Guide til at sikre din computer mod hackere
Article Name
Guide til at sikre din computer mod hackere
Description
Der er desværre flere og flere, som oplever at blive hacket, og det tyder ikke på, at det tal falder i fremtiden. Ligeså vigtigt det er for en virksomhed at…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 18 okt 2017 - 1 Kommentar

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

1 Kommentar »