Forside » Programmer, Windows Tips & Tricks

Sådan sletter / formaterer du din harddisk totalt

Hvad betyder det at formatere en harddisk

Formatering af en disk vil sige, at man indskriver en ny filstruktur på ens disk, således at man formaterer, hvordan dataen skal ligge på disken. Formaterer man sin disk, mister man dermed den gamle filstruktur og dermed også ens gamle data, der i forvejen ligger på disken. Ved formatering sletter du altså alt på din harddisk, og dette resulterer i, at du får en helt ny, frisk og tom disk.

Hard Drive Eraser - GIF

Hard Drive Eraser – GIF

Hvorfor kan det være nyttigt at formatere sin harddisk?

Mange mennesker har engang imellem behov for at formatere eller slette deres harddisk. Står du i netop denne situation, bør du læse videre i denne artikel nedenfor, hvor vi forklarer, hvordan du gør.

Formatering af en harddisk kan være en god idé, hvis du har oplevet problemer med strukturen af din disk, eller hvis du ønsker at starte på en frisk med din harddisk. Vær dog opmærksom på, at du sletter alt på din harddisk, og dermed mister du al data. Derfor bør du kun formatere din disk, hvis det er ganske nødvendigt, og oplever du problemer med din harddisk, bør formatering være din sidste udvej. Mange gør desuden brug af formatering af deres harddisk, hvis de ønsker at videresælge deres computer, så de undgår at videregive personlige dokumenter til vildt fremmede mennesker.

 

Hvordan formaterer man sin harddisk?

Jeg præsenterer i denne artikel et gratis program til at slette din harddisk totalt og fuldstændig, så du er helt sikker på, at dine dokumenter ikke kommer i andres hænder.

Hvis du sletter din harddisk med Windows, er det ligesom at slette filer. Filerne ligger der stadig og kan tilgås via andre gratis programmer. Programmet Hard Drive Eraser sletter derimod alle filer og mapper på din harddisk, og programmet kopier derefter en masse tilfældigt data (binær data – 010101), som overskriver alt og gør det næsten umuligt at gendanne din gamle data. Dette er særdeles brugbart, hvis du ønsker at sælge din computer videre til fremmede mennesker. Man ved aldrig, i hvis hænder ens computer havner, og det er vigtigt at beskytte sine følsomme data, så ingen misbruger dem.
Du kan gratis downloade programmet til formatering af din harddisk her: Hard Drive Eraser. Programmet er beregnet til Windows og er et godt værktøj til formatering af din harddisk. Programmet er meget brugervenligt og er lige til at gå til for de fleste. I venstre side i programmet vælger du, hvilket drev der skal formateres, og i høje side vælger du imellem forskellige filsystemer og formateringsmetoder:

Formatering af en harddisk kan være en tidskrævende proces, og der er ingen vej tilbage, når du først har formateret din harddisk, så vær opmærksom på dette, før du går i gang.
For langt de fleste mennesker er formatering af en disk ikke noget, de gør særlig ofte, så overvej, om du virkelig har behov for det, før du starter.

Med Hard Drive Eraser er du i hvert fald sikker på, at din personlige data aldrig falder i de forkerte hænder.

 

Summary
Sådan sletter / formaterer du din harddisk totalt
Article Name
Sådan sletter / formaterer du din harddisk totalt
Description
Hvad betyder det at formatere en harddisk Formatering af en disk vil sige, at man indskriver en ny filstruktur på ens disk, således at man formaterer, hvordan dataen skal ligge…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 11 maj 2009 - 63 Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

63 Kommentarer »

 • Frederik - 27 oktober 2012 kl. 17:16

  Hej Michael har et spørgsmål vis man vil ominstallere sin pc som du kalder det, så skal man bruge en cd der følger med ens pc ved købet.
  Der var ingen med til min hp jeg bruger. Kan man købe en, eller er der en anden måde man kan ominstallere pc´en fra farbrikken.

 • stefan - 13 december 2012 kl. 17:09

  hej, jeg er står og er ved at smide min pc ud af vinduet, jeg vil gerne formatere den og få startet HELT forfra, men der er intet cd/dvd drev i min pc og der var heller ingen windows cd/dvd med da jeg købte den…. hvad gør jeg? finder jeg papir og pen frem og dropper at lave lektier på min pc? går på biblioteket i stedet for google? eller kan jeg gøre noget?

  HAR VIRKELIG LEDT NETTET TYNDT FOR SVAR!
  men altid ender jeg med: du skal bare boote fra windows cd/dvd’ en….
  hvilket jeg ikke kan…. -.-‘

 • Michael (admin) - 23 december 2012 kl. 00:03

  Hej Stefan

  På mange nye computere / bærbare har du mulighed for at trykke på en tast inden Windows starter. Her kan du så gendanne din computer til den var da du fik den, du kan sikkert læse mere om det i de papir der var med til computeren.

  Hvis det ikke er tilfældet og du ingen cd / dvd har, må du kontakte butikken hvor du købte den.

  Vh Michael

 • betina - 14 marts 2013 kl. 08:54

  min søn har en hp pavilion entertainment bærbar som ikke vil star op som den skal når han tænder for den går den ind på side der hedder starerpation problemer nu har den kørt hel naten og der sker ikke mere den bliver står der hvad kan man gør med venlige hilsen tina

 • Lars - 12 juni 2013 kl. 18:13

  Fint program, virker som et skal og er tilmed okay hurtig i forhold til andre jeg har prøvet.. Mange tak 🙂

 • Lars - 12 juni 2013 kl. 18:14

  et = det*

 • Hanne - 17 september 2013 kl. 12:41

  hej. Kan du hjælpe mig? jeg vil gerne have formatteret min Fujitsu Esprimo med Win 7. Jeg lavede de to CDer med Launchcenter og driver dvd da jeg fik den, men hvordan bruger jeg dem? Før havde jeg XP og brugte en geninstall.cd uden problemer, men tør ikke ikke rigtig gå igang før jeg ved hvad jeg har med at gøre. Jeg har gemt alt vigtigt.

 • watch one piece opening 1 - 2 marts 2015 kl. 00:17

  watch one piece opening 1

  Sådan sletter/formatere du din harddisk totalt | IT-Artikler.dk

 • Nana - 20 juni 2016 kl. 14:27

  Hejsa.

  Jeg har fået en virus pup-xaa-zz og ingen virusprogrammer kan fjerne den. Jeg tænker at formatere mit eneste drev, nemlig C drevet, men så kan jeg vel ikke tilgå pcen igen? What to do?

 • Erling - 4 december 2016 kl. 09:55

  Hej Michael
  Mit ext. Hdd har mistet sin volumelabel og kan kke åbnes. Hvordan påfører man en ny volumelabel ?
  Mvh Erling

 • Proehl - 17 april 2018 kl. 00:19

  Can your website possess a get in touch with web page? I’m having troubles uncovering the idea yet, I’d like to throw you an email. I’ve bought a few tips for your site you will be considering hearing.

 • Kaffegrums er meget mere, end noget vi skal smide ud i skraldespanden - Kaffe & Køkken - 23 marts 2019 kl. 09:54

  […] for alt, og er du kommet til at hælde morgenkaffe ned i din computer, så der pludselig popper, ’slet harddisk’ frem på skærmen, så tag et nærmere kig på linket, og få hjælp til, hvordan du kan få hjælp […]

 • Tom - 29 november 2019 kl. 13:53

  Jeg har fået extensen .vvv i en stor del af mine *.doc filer. Har konstateret at det er en ransomware. Når jeg åbner filen, står der en masse volapyk. Hvordan redder jeg indholdet i filerne? Har kørt Malwarebytes programmet, som fandt 200 mistænksomme filer, som jeg har sat i karantæne. AVG virus program fandt intet. Kan stadig ikke læse indholdet i .vvv inficerede filer. Alt står som volapyk. Hvad kan jeg gøre?

  Hvis jeg formaterer HDD, vil malware/ransomware/virus så forsvinde fra HDD?

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.