Forside » Windows Tips & Tricks

Find den optimale internet udbyder

Man kan spare mange penge ved at vælge en internetudbyder der passer til ens behov, da man ofte betaler mere end man har behov for, fx en meget høj hastighed som man slet har behov for. Det er derfor rigtig vigtigt, at man klargøre hvad ens behov er ift. internettet. For som man kan betale for meget ift. til hvad man har brug for, er det også rigtig irriterende hvis fx internet forbindelsen er vildt langsom, fordi man bare har købt den billigste løsning. Vi har derfor her skrevet en guide til hvordan du finder den optimale internet udbyder.

image

Det første du skal finde ud af er, om det skal være mobilt bredbånd eller ADSL bredbånd. Kort fortalt er mobilt bredbånd en internetforbindelse som kobler sig på internettet via mobilmaster, mens ADSL bredbånd kører gennem telefonkabler.

Der er 5 forhold som er vigtige at tage med i din overvejelse om det skal være mobilt – eller ADSL bredbånd, og det er hhv. mobilitet, hastighed, pris, data forbrug og tilkobling. Hvis du er i tvivl om hvad du skal vælge, kan du her læse en mere dybgående guide: Mobilt Bredbånd eller ADSL Bredbånd.

En anden ting man også skal klargøre, er hvad du bruger internettet til og hvor mange der skal kunne koble sig på det samtidige. Dette skal du bruge til at finde ud af hvilken hastighed du har behov for. En internet hastighed består af en download og upload hastighed. Download hastigheden bruges bl.a. til at åbne hjemmesider, downloade musik, streame videoer etc. Mens upload hastigheden er den man bruger til fx at overføre filer, videoer eller billeder til internettet. Man får ofte en højere download hastighed end uploads hastigheden i de forskellige abonnementer, da man oftere downloader end man uploader.

Er du blot en person på nettet af gangen, og bl.a. bruger det til at tjekke Facebook, nyhedshjemmesider, e-mail, Youtube streamning og lignende – vil en hastighed på 2-8 Mbit/s være fint til dig.

Er der dog flere personer/enheder der skal kunne bruge det samtidig, og du skal kunne spille online spil som fx World of Warcraft, Counter Strike mv. – så skal du have en hastighed på mellem 9-20 Mbit/s.

Ved en hastighed på 21-40 Mbit/s vil der sagtens kunne være flere personer/enheder på internettet på samme tid, og man vil være kunne være mange der bruger meget internet data på samme tid, som fx mange der spiller online spil samtidig. Man vil også hurtigt kunne downloade store filer.

Har du bruge for hurtigt at kunne uploade store filer eller hoste egen spil-, fil- eller webserver, skal du helst have en hastighed på over 40 Mbit/s.

En anden faktor som du skal tage med i din vurdering er prisen. Det er vigtigt, at du klargøre hvad du er parat til at betale om måneden. Prisen er meget varierende afhængig af om du skal have mobilt – eller ADSL bredbånd. Priserne på ADSL bredbånd er en del højere end priserne på mobilt bredbånd, og de ligger imellem ca. 150 – 500 kr. Mens priserne på mobilt bredbånd ligger imellem 30 – 300 kr.

Er det mobilt bredbånd du skal have, er data forbruget også en meget vigtig faktor. Du kan vælge imellem 600 MB til 30 GB data forbrug på de forskellige abonnementer. Skal du blot bruge internettet til et tjekke din mail, Facebook/Twitter o. lign. er 1 – 2 GB data nok. Bruger du det mere hyppigt, skal du have mellem 3 – 5 GB. Streamer du film, bruger netradio og lignende mange gange i døgnet, skal du have mellem 6 – 10 GB. Bruger du derudover ofte din telefon som WiFi hotspot med mange personer koblet til, vil en 11 – 30 GB data være passende for dig.

Derudover er der andre små faktorer som har betydning. Fx om du også skal have fastnettelefoni (som følger med i mange ADSL abonnementer) etc.

Det kan dog være en jungle at finde en internet udbyder, hvis man skal have alle disse forhold med i sit valg. Men hvad gør man så? Der kan det være en god idé, at bruge hjemmesider som fx Billigste-Internet. Her er de forskellige internet udbyder sorteret i hhv. hastighed, pris og data forbrug. Også bliver kriterier som fx hastighed, pris, binding, mindste pris sammenlignet, så man kan finde den udbyder der passer bedst til ens behov.

Derudover er der anmeldelser af de forskellige udbydere, som man kan tage med i sin betragtning.

Summary
Find den optimale internet udbyder
Article Name
Find den optimale internet udbyder
Description
Man kan spare mange penge ved at vælge en internetudbyder der passer til ens behov, da man ofte betaler mere end man har behov for, fx en meget høj hastighed…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 13 aug 2012 - 1 Kommentar

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

1 Kommentar »

  • Lars - 9 november 2015 kl. 11:33

    Jeg kan kun anbefale http://www.bredbaandnord.dk såfremt man kan få deres produkter. De er begrænset til regionen Nordjylland. Der er bare INTET der kan hamle op med fiber. hastigheden er fuldstændig fantastisk!

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.