Forside » Windows Tips & Tricks

Sådan virker nslookup kommandoen

Vejledning til hvordan du bruger nslookup kommandoen og hvad den kan hjælpe dig med. Nslookup kan hjælpe dig med at se andre DNS server, og hvor de peger hen. Med denne kommando kan du nemt og hurtigt lave fejlfinding, og finde DNS problemer vedr. domæner.

1. Du starter med at skrive “nslookup” så starter programmet/kommandoen. Som du kan se på billedet nedenfor bruger jeg googles DNS server, den hedder “8.8.8.8”. Nu skal du skrive “set type=all” og derefter det domæne du ønsker at lave en nslookup på. Jeg har valgt at lave det på it-artikler.dk, men det kunne også have været eb.dk for eksempel. Nedenfor kan du se at mit domæne it-artikler.dk er hosted hos domaindirect.dk, som er min udbyder. Du kan se en masse forskellige oplsyninger vedr. domænet, IP adresse, MX record, nameserver osv.

nslookup google

2. Nu har jeg så ændret min DNS server til en anden, og her gør jeg så det samme. Nu skulle jeg gerne få samme oplysninger igen, ellers har et problem. Heldigvis fik jeg samme oplysninger, og på den måde ved jeg at domænet peger korrekt.

nslookup it-artikler.dk

Summary
Sådan virker nslookup kommandoen
Article Name
Sådan virker nslookup kommandoen
Description
Vejledning til hvordan du bruger nslookup kommandoen og hvad den kan hjælpe dig med. Nslookup kan hjælpe dig med at se andre DNS server, og hvor de peger hen. Med…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 25 mar 2011 - 2 Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

2 Kommentarer »

  • city Gate condo Review - 24 marts 2015 kl. 23:23

    city Gate condo Review

    Sådan virker nslookup kommandoen | IT-Artikler.dk

  • https://www.playerpreferred.com - 26 august 2015 kl. 00:16

    Good way oof telling, and nice post to obtain information about my presentation focus, which i am going to
    present in institution of higher education.

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.