Forside » Programmer, Windows Tips & Tricks

Oprydning på din computers harddisk

Her har du et program som kan oplyse dig om, hvad det er som alt pladsen på din computer bliver brugt til. Det sker rimelig ofte, at alt pladsen på din harddisk bliver ædt op af musik, film og billeder. Husk hvis du ligger dine billeder på systemdrevet, er der allerede brugt mange MB plads på pc’en, og det kan din computer blive meget langsom af. Heldigvis kan programmet Windirstat nemt give dig et godt overblik over, hvad alle dine mange GB data på harddisken bliver brugt til.

Download programmet het: Windirstat

Eller download andre programmer til diskoprydning her: Software til rensning af harddisk

1. Når du har installeret programmet og fået det startet, skal du vælge hvilket drev det skal scanne igennem. Jeg har valgt at scanne mit c:\ drev igennem, nedenfor kan du se den scanner.

windirstat

2. Nu er programmet færdig med at scanne din computer igennem, og billedet nedenfor vil fremkomme. Nu kan du se hvad hver enkel mappe fylder på din computer, plus du kan se det grafisk. Nede i det grafiske felt, kan du vælge at trykke på ”Delete” knappen og slette det med det samme.

windirstat2

Summary
Oprydning på din computers harddisk
Article Name
Oprydning på din computers harddisk
Description
Her har du et program som kan oplyse dig om, hvad det er som alt pladsen på din computer bliver brugt til. Det sker rimelig ofte, at alt pladsen på…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 5 maj 2010 - 2 Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

2 Kommentarer »

  • Morten fra Refurb - 8 april 2014 kl. 13:30

    Det er et rigtig fint program. Jeg har selv brugt det mange gange til min gamle macbook air, som ofte blev fyldt op med alt muligt bras 🙂 Jeg kan rigtig godt lide mådet interfacet er lavet så man kan klikke på de forskellige “blokke” og se hvad det er. Og skønt at det både findes til mac og pc 🙂 vi mac brugere bliver ofte sat bagest i køen når det gælder nye programmer til computere…

  • Diskoprydning På Mac – ENDTAX - 19 oktober 2018 kl. 08:02

    […] Oprydning på din computers harddisk | IT-Artikler.dk […]

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.