Forside » Windows Tips & Tricks

Hurtig start af gamle spil med dosbox

Her er en dansk vejledning til hurtig start af gamle spil med Dosbox. Der nemlig rigtig mange der ønsker at spillet selv starter når de kører Dosbox. Sådan at de ikke skal sidde og skrive ”mount k c:\ spil” osv. Man kan kalde den en nem måde, eller quick start af ens gamle spil med Dosbox.

1. Start med at gå i “start”, find derefter alle dine programmer og vælg “DosBox”. Nu skal du vælge “Configuration” og så “Edit Configuration”.

Dosbox configuration

2. Nu starter den notesblok, her skal du kører helt ned i bunden og finde den linje hvor der står “[autoexec]”. Her skal du så sætte “mount k c:\spil” og “k:” ind, på samme måde som nedenfor. Nu skulle den gerne mounte drevet automatisk når du starter Dosbox.

Dosbox autoexec

3. På billedet nedenfor, kan du se at den selv mouter drevet og går ind. Så det virkede helt perfekt. 🙂

Dosbox auto mount

4. Hvis du så ønsker at starte et spil automatisk, kan du så gøre som på billedet nedenfor. Så vil den starte det spil hver gang du starter Dosbox, men hvis man kun bruger Dosbox til et spil, er det jo fint.

autoexec Dosbox

Håber det kan bruges, se evt. den anden vejledning til installation af dosbox her: https://it-artikler.local/2008/05/29/sdan-installeres-dosbox/

Mangler du installationsfilen? Download DosBox her

Summary
Hurtig start af gamle spil med dosbox
Article Name
Hurtig start af gamle spil med dosbox
Description
Her er en dansk vejledning til hurtig start af gamle spil med Dosbox. Der nemlig rigtig mange der ønsker at spillet selv starter når de kører Dosbox. Sådan at de…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 18 jan 2010 - 3 Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

3 Kommentarer »

 • Johs. Lind - 31 marts 2012 kl. 10:06

  Jeg har haft meget stor glæde af denne artikel om Dosbox. Jeg bruger ganske vist ikke programmet til spil, men til et gammelt program, jeg engang lavede til brug for slægtsforskning. Også mine andre gamle programmer fra dos-tiden fungerer med Dosbox.

 • Søren Jensen - 8 november 2015 kl. 19:48

  Hej.
  Tak for god beskrivelse! Fik mit gamle Navigator 3.02 til at køre nu 🙂
  Mangler kun 2 ting:
  1. Kommaet på taltastaturet skrives som punktum og tallet derfor 100 x så stort som ønsket.
  2. Kan ikke få fuld skærm.

 • unlock iphone 6 - 26 februar 2016 kl. 04:59

  So what is it you’re ready for?

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.