Forside » Gamle spil

The Manager fodbold spil

 Gammelt manager spil, klassiker inden for denne slags spil. Man skal styre billet priser, finde sponsorere og sende dem på trænings lejre mm. Hvad synes du, er det ikke et af de nemmeste og sjoveste manager spil du har spillet ?

the_manager the_manager2

Download spillet her: The Manager

Guide til hvordan man får det til at kører under Windows Vista og XP –> https://it-artikler.local/2008/05/29/sdan-installeres-dosbox/

Summary
The Manager fodbold spil
Article Name
The Manager fodbold spil
Description
 Gammelt manager spil, klassiker inden for denne slags spil. Man skal styre billet priser, finde sponsorere og sende dem på trænings lejre mm. Hvad synes du, er det ikke et…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 25 feb 2008 - 77 Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

77 Kommentarer »

 • Michael (admin) - 13 september 2010 kl. 21:19

  Hej Kasper

  Nej det er korrekt, men jeg gider ikke rigtig spille mere på det tidspunkt. 🙂 Jeg synes det er sjovt i starten og så mister jeg lysten, så det passer faktsik meget godt.

  Hvis du forstår 🙂

 • Troels - 23 december 2010 kl. 14:58

  Hej Alle

  jeg er selv kæmpe tilhænger af dette fantastiske spil…

  Jeg har spillet det til uendelighed. for mig er den bedste udfordring at vælge niveau 5 og se om man kan rykke op to år i træk og så vinde mesterskabet i pl. det er dog kun lykkedes 1 gang ude af rigtig mange. men min erfaring mht økonomi er at man som en anden skriver, skal sørge for at lave nogle gode kontrakter. jeg laver som regel kun 3 års kontrakter, så skal de ha lidt mindre om måneden end 4 års… så skal man finde gode sponsorer. det er vigtigt at indtægterne er næsten lige så store som udgifterne, og så kan man lave overskudet på tilskuerene. det er meget vigtigt at træningsintensiteten står på maximum… det er mine erfaringer.

  Jeg vil også blive super glad hvis der er en der ligger inde med et link til spillerupdates så man kan få lidt nyere navne på spillerne. det eneste jeg savner ved dette vidunderlige spil…

  mvh Troels

 • Michel - 10 januar 2011 kl. 15:10

  Hej Kasper

  Hvis du har svært ved at få økonomien til at hænge sammen efter nogle sæsoner, så har jeg lidt hjælp til dig, og måske andre.
  Undgå at have spillere med høje lønninger, dette kan gøres ved at
  købe spillere som har en “strenght” på ml. 65-70 og højst 27 år gamle.
  når du skriver kontrakt med dem, så laver du 4års kontrakter. efter 1-2 sæsoner ligger deres “strenght” nu på 78-84 og du har nu super spillere til en lav løn(ca. £7000-9000) når deres kontrakter udløber, så er de selvfølgelig alt for dyre i løn, så du sælger dem bare(og nu er de jo kassen værd)for derefter at følge ovenstående “system” igen. Jeg nøjes desuden altid med at have 14 spillere på kontrakt (1målmand,4forsvar,4midtbane,3angribere). husk osse at have ungdomsarbejdet(youth) til max, så får du en gratis spiller ved sæson start hvert år. der er heller ikke nogen grund til at lave alt for mange tilskuer pladser, 40.000-50.000 er nok, med en billetpris på £4.00-4.50, hvis du laver flere pladser tjener du ikke mere alligevel.
  Jeg er ligenu igang med sæsonen 2004/2005 og har £2.961.239 og min “strength” er 82, som er nok til at slutte i top 3 hvert år. sæsonen 2003/2004 gik jeg enda ubesejret igennem. HÅber denne noget lange smøre hjælper dig lidt.
  mvh michel

 • Kasper - 10 januar 2011 kl. 16:28

  Tak for rådet!

  Mener du 12 spillere eller 14 spillere? Dit samlede antal spillere giver kun 12 nemlig.

  Når spillernes kontrakt udløber, kan man så stadig sælge dem til fuld pris, eller skal man sælge dem 1 år før de udløber?

 • Michel - 10 januar 2011 kl. 17:53

  Hej Kasper

  Jeg kom til at lave en lille fejl. det er 14 spillere :

  1 målmand, 5 forsvar, 5 midtbane, 3 angreb
  så har jeg 3 reserve spillere, det er fint nok.
  evt. må du bare spille en kamp om, hvis du får for mange
  skadede spillere, det er trods alt ikke nemt at vinde kampe, hvis man kun at 10 spillere kamp klar.

  ang. kontrakter. når de udløber får du kun en mindre kompensation.
  Det jeg gør er at jeg ved sæson start(når man skal vælge om man til forlænge med de spillere vis kontrakter udløber) forlænger dem med 1 år, så kommer de godt nok til at koste £22.000-28.000/måned, men jeg sætter dem så tilsalg med det samme og de bliver altid solgt hurtigt.
  husk at hvis du ikke er tilfreds med prisen, så load dit savegame ind igen, indtil du er tilfreds med prisen.

  Mvh Michel

 • Kasper - 9 februar 2011 kl. 16:42

  @Michel: Tak for hjælpen. Indtil videre går det godt med mit spil!

  Hvor meget investerer du i stadion, når du spiller? Laver du tag over tilskuerpladserne og laver du de bedste faciliteter, scoreboard og floodlights man kan have?

 • Michel - 9 februar 2011 kl. 17:59

  Hej Kasper.

  Jeg udbygger stadion så meget som muligt, dog viser min erfaring at
  der ikke er nogen grund til at udbygge tilskurer antal til mere end ca. 40.000(28.000 sidderpladser+de 12.000 ståpladser som man har fra start) og så holde billet pris på £4.00 når du spiller mod et hold placered under 8.plads og £4,50 når du spiller mod et hold i top 7.
  jeg har tidligere prøvet at lave 100.000 tilskuere pladser, bare for at prøve det, men så er man nødtil at sænke billet pris til £1.00-1,50(hvis man vil have udsolgt) men med lidt hurtig hovedregning, så giver det jo færre penge i kassen. jeg er selv igang med at spille på level 5, det gør det hele lidt vanskeligere, men ikke umuligt.

 • Kasper - 10 februar 2011 kl. 00:42

  Ok. Jeg har lige p.t et spil med Manchester City, hvor jeg har 42.000 pladser (30k siddepladser) og 2.000 overdækkede, samt fuldt i alle de andre ting.

  På niveau 2 er det ganske nemt at komme op i den bedste og klare det godt efter få år. Måske skulle man prøve at sætte sværhedsgraden op.

  Hvad gør du egentlig, hvis mange af dine spilleres kontrakt udløber og du samtidig kun har 14 spillere i din trup? Man er jo også afhængig af, at der er spillere i strength 65-70 man kan købe, samtidig med at man kun kan have 3 spillere til salg ad gangen?

  Det er vel samtidig også svært at have flere af de spillere på 65-70 til at udvikles, hvis du kun har 14 spillere i truppen. Men du bruger dem måske fast?

  Hvor meget har du egentlig sat dine Adds-costs til inde på sponsorsiden. Jeg har den bare på 2.500. Ved ikke hvor meget det betyder

 • Jacob - 24 marts 2011 kl. 15:09

  Er også gammel fan af The Manager og får total nostlagi-optur af at læse de forskellige tips og råd til spillet, men er der nogen der ved hvordan og om man kan køre spillet på Mac??

  Jacob

 • Michael (admin) - 24 marts 2011 kl. 16:31

  Hej Jacob

  Du skal starte med at download dosbox til mac. Vedr. mac er det ikke min stærke side, men kunne måske prøve at lave en guide 🙂

  Jeg vender tilbage.

 • Jacob - 26 marts 2011 kl. 11:52

  Cool. Det virker kanon. Er allerede godt igang med at vinde mesterskabet efter 4. sæson med Hammers 😉

 • Viftrup - 21 februar 2012 kl. 08:51

  hej..
  vil gerne spille The Manager men kan ikk rigtig komme igang kan godt starte spilelt op men nå jeg skal gemme siger den : ( error in disk access operation aborted )
  hvornår kan jeg komme til at spille det her mega fede spil igen ???

  Hilsen René

 • Michael (admin) - 21 februar 2012 kl. 14:13

  Hej Viftrup

  Har du prøvet med Dosbox, se vejledning: https://it-artikler.local/2008/05/29/sdan-installeres-dosbox/

 • Viftrup - 21 februar 2012 kl. 18:25

  kan ikk starte den i Dosbox 🙁

 • Viftrup - 21 februar 2012 kl. 18:26

  kan nemt skrive navn og tag en klub med kan ikk komme vidrer der fra.. 🙁

 • Michel - 21 februar 2012 kl. 23:03

  Hej Viftrup

  Det eneste du mangler er at højre klikke på din mus, så kommer der
  en menu hvor du kan vælge sværhedsgrad m.m.
  Håber dette svar hjælper dig, ellers skal jeg nok prøve at uddybe det.

  Mvh

  Michel

 • Rainman - 28 marts 2012 kl. 14:57

  Er også kæmpe fan af spillet – jeg havde dog sjældendt problemer med økonomien, når blot jeg holdt mig til fornuftige kontrakter som andre også skriver. En ting er sikkert – en dårlig økonomi er næsten umulig at rette op på, så vær omhyggelig… Nåede op på ca. 150 sæsoner, inden tiden blev for knap…

 • steffen - 21 juni 2012 kl. 12:54

  Hej allesammen og tak for super info.
  Jeg elsker også spillet, men må sande at mit åbenbart ikke fungerer optimalt. Hvilket vil sige at når jeg optager lån i banken, så bliver det ikke nedskrevet selvom jeg tilbagebetaler det. Hvad kan jeg gøre? Er der en som har et spil, jeg kan få en kopi af, fordi jeg har aldrig oplevet et bedre spil, men det er så surt at det ikke virker ordentligt.
  Jeg ser frem til at høre fra jer.
  Steffen

 • Troels - 18 oktober 2012 kl. 16:18

  Et superhyggeligt spil fra gamle dage…

  Er naturligvis gået igang igen og nyder det til fulde. Synes dog jeg taber ret meget, selvom mit hold er bedre end modstanderens.
  Hvordan fungerer det med opstilling, taktik og sådan? Skifter I opstilling alt efter, om det er en bedre eller dårligere modstander I spiller imod, og er der nogen idé i, selv at flytte rundt på spillerne?

 • Troels - 18 oktober 2012 kl. 16:51

  Ud over det, hvad gør “ads costs”?

 • Hebola - 28 december 2012 kl. 23:34

  Jeg har hentet den tyske udgave af spillet, Bundesliga Manager, men når jeg skal åbne spille i dos, åbner den, den engelske udgave, hvad gør jeg forkert??

 • malikamirah - 29 december 2012 kl. 19:43

  hey hebola

  hvordan har du hentet the manager for er virkelig desperat efter for at få det igen. det er jo et herligt spil for os gamle fra den tid 🙂

  kan du forklare mig det ..

 • malikamirah - 29 december 2012 kl. 20:29

  hey
  Jeg har brug for noget hjælp mht at installere the manager. jeg har windows 7 og vil høre hvordan jeg for hentet spillet ned . for den vejledning der er det er til vista eller xp .har prøvet men den kan ik finde filen exe så jeg kan downloade spillet. Så er der en derude der har svaret og kan forklar mig hvordan så vil jeg være taknemmelig.

  hilsen chadi

 • Steffen - 17 januar 2013 kl. 18:07

  Hejsa
  Er der nogen af jer der har windows 07, spiller fra dosbox, som kan spille fuld skærm? Det tager meget af glæden, kun at have den lille skærm?

  Fedt at være igang igen efter alle disse år uden SPILLET.

  /S

 • Michel - 17 januar 2013 kl. 20:44

  Hej Steffen!

  Jeg tror ikke du kan spille det i fuld skærm, jeg er ret sikker på at det er lavet til VGA(altså 640*480)opløsning. og din skærm kører vel min. 1280*800. Selv hvis det skulle lykkes, vil det helt sikkert komme til at se fælt ud på en 22″, 24″, 50″ skærm. så du må nok leve med at det ikke fylder hele din skærm, men så kan du jo glæde dig over at du kan surfe mens du spiller. Det gør jeg selv. hyg dig med spillet.

  Mvh

  Michel

 • Michel - 18 januar 2013 kl. 10:39

  Hej Steffen

  Du kan jo evt tjekke om din skærm kan gå ned til VGA opløsning(min kan dog kun gå ned til 800*600), så kan du da spille det i fuld skærm, men jeg tror stadig du vil opdage at det ikke ser særligt fikst ud på en skærm anno 2013…

  Mvh

  Michel

 • Tykke - 21 juni 2015 kl. 22:40

  Hej,
  nogen der kan fortælle mig hvad Speed Menu er ?
  Prøvede at google for at finde ud af hvordan det er man får de £24.999.999 og der står man skal trykke på A inde på Speed Menu..
  Som jeg husker det for 15-20 år siden så var det inde i bankmenuen at man skulle sætte cursoren over A’et og trykke A..

  Virker det måske bare ikke når man spiller denne udgave og med dosbox?

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.