Forside » Apple tips & tricks

Sådan sletter du programmer på Mac

Her kan du læse hvordan du nemt og enkelt fjerner et program på din Mac. Jeg havde en del problemer med at finde det, da jeg havde fået Mac. Jeg kiggede efter noget som mindede om ”Tilføj og fjern programmer”, som det hedder i Windows, men kunne intet finde. Til sidst prøvede jeg at trække det ned i skraldespanden, og wupti så var programmet slettet – se vejledning nedenfor.

Inden du begynder at slette kan vi anbefale dig at kigge forbi MacKeeper.dk (eller mackeeper.no for nordmænd), der hjælper dig med at rydde op på din Mac. En side alle Mac ejere bør stifte bekendtskab med. Derefter følg følgende trin:

1. Når jeg snakker skraldespand / papirkurv på Mac med OS X, mener jeg den som er nede i højre hjørne.

Mac papirkurv

2. Nu har jeg åbnet min program mappe, og her er det programmet Adobe Reader som jeg ønsker at slette. Du slettet det ved at trække det ned i skraldespanden, mere skal der ikke til Smile

Slet program på Mac

Summary
Sådan sletter du programmer på Mac
Article Name
Sådan sletter du programmer på Mac
Description
Her kan du læse hvordan du nemt og enkelt fjerner et program på din Mac. Jeg havde en del problemer med at finde det, da jeg havde fået Mac. Jeg…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 29 mar 2011 - 4 Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

4 Kommentarer »

 • claudio Hohlmann - 3 september 2011 kl. 20:13

  Hej Hej – dit råd til at slette programmer er nu ikke så effektivt som det burde være – det er rigtigt at du bare kan smide programmet i skaldespanden meeeen. du har så ikke smidt de andre filer der bliver dannet eller som følger med når du har indstalleret programmet (app)
  dem skal man nemlig manuelt finde inde i systemet under:

  dinkonto/bibliotek/preferencer.. (~/Library/Preferences)

  filernes efternavne er typisk: .plist

  følgende anbefales istede da det er mere bruger venligt og for at undgå at der blvier smidt de forkerte filer ud:

  http://appzapper.com/
  som fjerner pref. filerne med programmet slettes
  produkter kost ca. 13 dollars

  gratis programmet: Apptrap
  http://onnati.net/apptrap/

  og trash.me – koster 42 kr
  http://www.jibapps.com/en/products/trashme/

  der findes flere alternativer til at fjerne programmer – søg selv.

  fuld læsning her:
  http://guides.macrumors.com/Uninstalling_Applications_in_Mac_OS_X

 • Lars - 19 december 2012 kl. 15:50

  Hej.
  Jeg har et problem med programmet (steam)
  Jeg har slettet football manager 2010 (hvor der kræves steam program)
  for at installere nyere version 2012.
  Da jeg havde 2010 har jeg sat instillingerne på steam at der ikke skal oprettes automatisk på nettet.

  Da jeg skulle installere 2012 kommer der et popup hvor der står at det kræves at der er forbindelse til nettet (steam) for at installere.
  Hvordan kan jeg fjerne programmet steam for at installere 2012.

 • Michael (admin) - 22 december 2012 kl. 23:59

  Hej Lars

  Hvorfor vil du ikke være online?

  Nogle nye spil kræver at du er online, ellers virker de desværre ikke.

  Vh Michael

 • Benjamin - 13 marts 2013 kl. 21:45

  Hej

  Jeg har et problem, da jeg trak et program i papirkurven. Men selvom jeg gjorder dette, fjerner den ikke procesen i min menu linje og jeg kan ikke finde programmmet længere i mappen “applikationer” og heller ikke i papirkurven da jeg også har tømt den. Så jeg står med intet program, men med en proces i min menu linje jeg ikke finde ud af at stoppe det!

  Mvh. Benjamin

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.