Forside » Programmer

Sådan laver du en brugervenlig app

Der findes uendelig mængder af apps på markedet, men hvad gør du, hvis du drømmer om, at få din app til at skille sig ud fra mængden? Vi giver guider dig til, hvordan du skaber den fuldkomne app, som alle brugere ønsker at downloade til deres enhed.

I dag findes der apps til stort set alt. Du kan downloade alt fra spilleapps til apps, der overvåger din puls og dit helbred. Der findes sågar apps, som organiserer dine to-do-lister. Der er endda udviklet apps, der hjælper dig med at spionere din partner, hvis du mistænker ham eller hende for utroskab. Smartphones og tablets bliver i gennemsnit brugt tre gange hyppigere end computere. Derfor er en funktionel og brugervenlig app i dag et vigtig redskab, som du kan nå ud til forbrugerne med.

For at skabe en app, som kunder gerne vil bruge, handler det i første omgang om at have et fantastisk produkt. De mest vellykkede apps fokuserer kun på en ting, som de så til gengæld gør til perfektion. Det er vigtigt at gøre op med sig selv, hvordan den app, du sætter dig for at udvikle, vil forbedre markedet. Er det, fordi den løser et problem på en original måde? Eller forbedrer den en allerede eksisterende app Eller underholder den på en ny måde?

Lav din egen app

Derudover er det enormt vigtigt at designet fungerer optimalt, både hvad angår billeder og brugeroplevelsen. Hvis appen lever op til alle funktionelle krav om let tilgængelighed, så er du hjulpet godt på vej, når det kommer til at overbevise brugerne om at vælge netop din app.

Det kan være en fordel at indbygge en viral mekanisme i appen, sådan at de brugere, der nyder appen med deres færden, sørger for at tiltrække nye brugere. Det kan derfor være en fordel, at udvikle appen, så den engagerer brugerne og inviterer deres venner til at bruge den. Bare prøv at forstille dig Instagram eller Snapchat uden vennerne – sociale medier ville jo slet ikke fungere. Det kan være en god idé at tænke vennerne ind, selvom du ikke pønser på at udvikle et socialt medie. Du bør dog til enhver tid overveje vækstkanaler, inden du producerer din app.

Det er vigtigt at skabe en app, der både fungerer til Android og iPhone. Nogle glemmer helt Android, men det er vigtigt at huske på Android, for platformen fortsat har over 50 procent af markedsandelene i langt de fleste verdensdele.

Markedsføringen er uundværlig, hvis du vil frem i verden
Du kommer i dag ingen vegne uden en markedsføringsstrategi. Overvej fra starten af hvad dit budget for markedsføring skal være. Og hvor meget du påtænker at benytte på for eksempel at udvikle din egen app.

Der går meget strategi forud for en velfungerende app. Store internationale virksomheder som Airbnb, PokerStars og danske DBA er nogle af de virksomheder, der har har gjort meget ud af deres apps. Det internetbaserede PokerStars har udviklet en brugervenlig app, der har tænkt modtageren ind fra starten, og det samme gælder for både Airbnb og DBA. Det er virkelig tydeligt, at alle tre nævnte apps har formået at tænke i simpelt design og simple funktioner, der er lette at afkode for brugerne.

Der er også flere og flere virksomheder, der udvikler apps for at få folk ind i butikken. En meget anvendt strategi er at gøre appen gratis. Du kan som virksomhed få indtjening på appen ved at få brugerne til at foretage køb inden i den. I mange tilfælde er platformen som udgangspunkt gratis, da det tiltrækker brugerne. Efterfølgende kan du så tilføje og -udvikle særydelser, der koster penge.

Appudvikling er ikke let, men hvis du drømmer om at slå igennem med en bæredygtig, online forretning på tværs af alle platforme, så kommer du ikke uden om at udvikle en app.

Summary
Sådan laver du en brugervenlig app
Article Name
Sådan laver du en brugervenlig app
Description
Der findes uendelig mængder af apps på markedet, men hvad gør du, hvis du drømmer om, at få din app til at skille sig ud fra mængden? Vi giver guider…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 18 jun 2018 - 1 Kommentar

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

1 Kommentar »