Forside » Programmer, Windows Tips & Tricks

Sådan kan du optimere din webside gratis

Der findes et hav af websider i dag, og det kan være svært at få lige præcis din webside til at skille sig ud fra mængden. I dag findes der en masse programmer og udviklingsværktøjer, der kan hjælpe dig med at optimere din webside. En af disse er Microsoft Silverlight, som er et browser-plugin, der gør det muligt at udvikle grafisk indhold, som fx animationer, video og lyd til websider.

SL-IntroGIF

Her finder du en lille guide til hvad Microsoft er, hvordan du bruger det, og hvor du installerer det.

 

Hvad er Microsoft Silverlight?

Mange kalder Microsoft Silverlight for Microsofts svar på Adobe Flash, da de to værktøjer har mange af de samme funktioner. Microsoft Silverlight er nemlig et browser-plugin, som både kan bruges af den professionelle IT-udvikler, men også af den gense internetforbruger. Egentligt har disse to begge stor betydning for om brugen af Silverlight vil blive en succes. For selvom man udvikler det fedeste grafiske indhold til sin webside, kan det altså kun ses af forbrugeren, hvis de selv har installeret Silverlight i sin egen browser.

 

Hvad kan man gøre med Microsoft Silverlight?

Som sagt har Microsoft Silverlight flere funktioner, men de handler alle om at udvikle grafiske elementer til en webside eller et program. Du kan eksempelvis skabe animationer og videoer, som kan gøre din webside mere unik, for netop din virksomhed. Der er et utal af funktioner, som inkluderer Deep Zoom, Skinning and Styling og Pixelshader, som man kan læse meget mere om på Microsofts webside. For at opsummere kort, giver Microsoft Silverlight dig muligheden for at kreere grafisk materiale af høj kvalitet til din webside, som kan give den et mere professionelt og unikt udtryk, der repræsenterer netop dig og din virksomhed.

 

Sådan installerer du Microsoft Silverlight

Det både nemt, hurtigt og sikkert at installere Microsoft Silverlight. Alt du skal gøre er at gå til https://www.microsoft.com/silverlight/ for at downloade værktøjet helt gratis. Allerede på startsiden kan du installere den nyeste version af Microsoft Silverlight til din enhed.

silverlight

På hjemmesiden kan du finde yderligere og mere dybdegående informationer om Microsoft Silverlight, som eksempelvis demoer af dets funktioner. Det anbefales helt sikkert at tage et kig rundt på hjemmesiden, da det kan hjælpe dig yderligere med dine spørgsmål.

 

På hvilke platforme kan man bruge Silverlight?

Microsoft Silverlight understøttes af de store browsere som Internet Explorer, Apple Safari, Modzilla Firefox og Google Chrome osv. Desuden giver værktøjet dig også mulighed for at benytte det på mobile enheder. På trods af at programmet er udviklet af Windows, er det derfor lige meget om du har Windows, Mac eller Linux, for Microsoft Silverlight understøttes af dem alle. Dette er også en fordel i forhold til forbrugeren, da de med stor sandsynlighed, også har mulighed for at installere Microsoft Silverlight.

 

Til dig, der ikke er IT-udvikler

Microsoft Silverlight er primært et værktøj til IT-udviklere, og derfor kan det være svært, at benytte det, hvis du ikke selv er det. Derfor anbefales det at få professionel hjælp, hvis du vil have det maksimale udbytte af Silverlight. De fleste IT-udviklere har i dag kendskab til Microsoft Silverlight, og de kan hjælpe dig med det grafiske indhold til webside, og du kan stadig få det præcis som du vil have det. Ligeledes kan de også vejlede dig, hvis du ikke ved der vil være bedst for netop din webside.

 

Til dig, der ikke ønsker at optimere en webside

Det er jo ikke os alle der har en webside, men det betyder ikke at Microsoft Silverlight er ligegyldig for dig. Der er nemlig mange websider, som bruger Silverlight til at udvikle grafisk indhold i dag, og hvis du ikke ønsker at gå glip af det, skal du installere værktøjet til din browser, for at kunne se det.

silverlight-2

En af dem er eksempelvis den populære online-streamingtjeneste Netflix, som leverer film og tv-serier på internettet. Dette er også et billede på, hvor populært Microsoft Silverlight er, og man kan med sikkerhed sige, at du vil støde på websider, som kræver at du har installeret Microsoft Silverlight, for at du kan få adgang til dem. Hvis du så er en af dem, der bliver irriteret af dette, skal du i stedet se det som, at websider har ønsket at udvikle grafisk materiale af den højeste kvalitet til dig som forbruger, frem for noget andet. Det er altså ikke gjort for at gøre din oplevelse på deres webside dårligere, men tværtimod for at give dig den bedste oplevelse, når du besøger lige netop deres webside.

Summary
Sådan kan du optimere din webside gratis
Article Name
Sådan kan du optimere din webside gratis
Description
Der findes et hav af websider i dag, og det kan være svært at få lige præcis din webside til at skille sig ud fra mængden. I dag findes der…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 12 mar 2019 - 2 Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

2 Kommentarer »

  • Hvorfor er hjemmesider der omhandler sex så populære? - 8marts.dk - 19 marts 2019 kl. 22:51

    […] at lære nogle tricks til, hvordan du kan optimere din webside gratis, så kan du læse mere her. For mange er emnet sex ganske interessant, og det kan hurtigt skabe opmærksomhed, men det kommer […]

  • 3 hyggelige ting du kan lave i påskeferien - Teater1.dk - 23 marts 2019 kl. 10:03

    […] gavn af et gratis værktøj som Microsoft Silverlight, som du kan sidde og arbejde med hjemmefra. Optimer f.eks dit website med Silverlight. Husk dog også på at nyde dine fridage i påskeferie, så længe de varer. Der findes mange ting, […]