Forside » Gæsteindlæg, Windows Tips & Tricks

Hvorfor bør man opdatere sine drivers?

For de fleste af os er drivers bare noget, der er på computeren, eller måske i højere grad noget, som sommetider mangler på computeren. For det er jo, når ting ikke virker, at vi lægger mærke til det, og pludselig undersøger, hvad det nu kan skyldes.

Drivers er egentlig små stykker software/programmer, der sørger for, at din computers hardware kan tale sammen med din computers software. Altså en slags oversættere. Mangler du en driver til f.eks. dit tastatur, så vil det ikke virke. På samme måde kan forældede drivers gøre kommunikationen imellem software og hardware dårligere, og forringe ydelsen af den givne funktion. I de værste tilfælde af driver-problemer kan det endda ske, at hele din computer bliver ustabil, eller simpelthen går ned.

Som du nok kan se, så er det altså ganske vigtigt, at holde sine drivers opdaterede. Men hvordan gør man så det?

drivers

Sådan downloader og installerer du opdaterede drivers

Ok, der snød vi dig måske lidt. For vi er ikke helt klar til at gå i gang med selve nedhentningen og installeringen af nye drivers endnu. Inden vi kan gøre dette, må vi først finde ud af, hvilke drivers der skal opdateres, hvilke der mangler, og hvilke der er forkert installeret. Via dit kontrol panel i Windows, kan du finde punktet enhedshåndtering. Her kan du se alle dine installerede hardware-enheder. Og ved at klikke dig ind på hver enkelt, kan du se hvilken driver-version, som er tilknyttet denne. Ved visse hardware-enheder vil du se et gult advarselstegn. Det er et tegn på, at en forkert, eller ingen driver er tilknyttet enheden. Disse er specielt vigtige, at få rettet, da denne enhed ikke fungerer korrekt på nuværende tidspunkt.

Så kommer vi til selve nedhentningen af drivers. Der er to måder at gøre dette på. Du kan a) følge ovenstående vejledning. Derefter besøger du download.dk/drivers, hvor du kan finde stort set alle drivers i deres nyeste version. Download den, som passer til din enhed, installer den og forsæt til næste på din liste. Du kan også b) besøge sektionen, Opdater alle drivers, på samme side, hvor du finder programmer, som automatisk opdaterer alle din computers drivers for dig.

Men hvorfor overhovedet tale om at gøre det manuelt, når det hele kan klares automatisk. Tjo, for som med alt andet, er der selvfølgelig også en bagside af medaljen ved denne løsning. Kvalitetsprogrammerne i genren koster nemlig penge. Typisk omkring 100 kr. Alt efter hvor god du er til IT, og hvor mange penge du har, så kan du selv vurdere, hvilken løsning der er bedst for dig. Begge dele fungerer nemlig ganske fint.

Hvad kan du se frem til?

Vi har gennemgået det, men hvis du har scrolled herned for, at vurdere om du gider læse ovenstående, så kan vi kort summere, at du kan glæde dig over en bedre fungerende computer, både i form af hastighed og stabilitet. Yderligere kan du se frem imod forbedret ydeevne fra dine individuelle hardware enheder og sommetider give dem helt nye funktioner.

Summary
Hvorfor bør man opdatere sine drivers?
Article Name
Hvorfor bør man opdatere sine drivers?
Description
For de fleste af os er drivers bare noget, der er på computeren, eller måske i højere grad noget, som sommetider mangler på computeren. For det er jo, når ting…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 30 apr 2013 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.