Forside » Programmer

Hvad er CSS og hvad kan det bruges til?

På baggrund af nutidens hastige teknologiske udvikling bliver det mere og mere populært samt mere og mere relevant at lære kodning i form af områder som fx HTML og CSS. I denne artikel kan du lære mere om hvad CSS er, hvad det kan bruges til og hvordan du kan lære det at kende.

 

Hvad betyder CSS?

CSS er en engelsk forkortelse for “Cascading Style Sheets”.

 

Hvad er CSS?

CSS er en form for layout sprog, som bruges til at definere dit layout på en eller flere HTML-sider. Mens HTML er et struktur-sprog, er CSS et layout sprog.

Da internettet blev opfundet var HTLM udelukkende et stuktur-sprog, hvor man kunne strukturere en side ved at benytte tags som fx <h1> til at skabe overskrifter, <table> til at skabe en tabel, <p> til at inddele teksten i afsnit osv.

Med tiden ønskede flere og flere kreative webdesignere flere muligheder for at udvikle dokumenterne og det førte til CSS. Derfor har vi i dag CSS, som er et sprog, der nærmest farvelægger og visualiserer HTML-siderne takket været de hundredvis forskellige egenskaber CSS byder på.

 

Hvad kan CSS bruges til?

Med CSS kan du som sagt bestemme flere hundrede forskellige ting. Du kan bestemme skrifttyper, marginer, højder, bredder, farver og billeder på baggrunden, tekstens størrelse og meget mere.

I bund og grund kan du bruge CSS til at styre layoutet på din hjemmeside mere præcist og blandt andet tilpasse layoutet til forskellige medier som fx skærme, print osv. Det giver dig også mulighed for at have en rød tråd, det kommer til flere forskellige dokumenters stil.

Når du lærer CSS vil du blandt andet lære styling af forskellige elementer som fx typografi, tabeller og listeikoner samt positionering på fire forskellige måder.

 

Kan alle lære CSS?

Alle personer er forskellige og derfor er det svært at sige om alle kan lære CSS, men vi mener at stort set alle personer har potentiale for at lære CSS. Dog skal det nævnes at det er en god ide at lære HTML, før du vælger at kaste dig ud i CSS-verden.

Med CSS er der mest af alt tale om et kodesprog, hvor det handler om at lære de forskellige begreber at kende og du kan starte på basisniveau og senere hen arbejde dig hen mod de mere avancerede teknikker. De fleste starter med CSS og senere hen har de mulighed for at lære CSS3.

 

Hvordan kan jeg lære CSS?

Du kan benytte Google til at søge efter guides og videoer til at lære at CSS. På internettet kan du få masser af ekspertråd om CSS og dette bakker vores teori op om at de fleste har potentiale for at kunne lære CSS.

Summary
Hvad er CSS og hvad kan det bruges til?
Article Name
Hvad er CSS og hvad kan det bruges til?
Description
På baggrund af nutidens hastige teknologiske udvikling bliver det mere og mere populært samt mere og mere relevant at lære kodning i form af områder som fx HTML og CSS.…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 26 aug 2019 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.