Forside » Windows Tips & Tricks

Superadministrator Windows 7 og Vista

Her er en guide til at slå superadministrator rettigheder til i Windows 7 og Vista. Selvom ens bruger har administrative rettigheder i Win 7 og Vista, er det stadig ikke det samme som i Windows XP. Det kan opleves hvis man skal slette eller omdøbe filer eller mapper, eller kører en kommando i kommandoprompten, at den kommer med en fejl omkring rettigheder. Når dette bliver slået til, bliver man også fri for UAC meddelelserne (brugerkontrol). Man kan næsten kalde det for en super eller over administrativ konto, i Windows 7 og Vista (gemt bag systemet).

1. Tryk på startknappen, skriv “CMD”

superadministrator

2. Højreklik på det sorte ikon og vælge “kør som administrator” Det kan være den kommer med en UAC meddele (brugerkontrol), her skal du svare fortsæt.

superadministrator2

3. Nu står du i kommandoprompten, her skal du skrive “net user administrator /active:yes” – tryk på enter. Se eventuel billede nedenfor. Luk derefter på krydset oppe til højre.

For at fjerne den igen, skal der skrives “net user administrator /active:no”

superadministrator3

4. For at bruge administrator kontoen, skal du logge af. Nu kan du så vælge at logge ind som superadministrator og installerer og slette filer og mapper mm. Det kan evt. være en god idé at få vist skjulte filer og mapper i WIndows, dette kan du aktive ved at følge denne guide her: https://it-artikler.local/2008/06/12/vis-skjulte-filer-og-mapper-i-windows-vista/

Summary
Superadministrator Windows 7 og Vista
Article Name
Superadministrator Windows 7 og Vista
Description
Her er en guide til at slå superadministrator rettigheder til i Windows 7 og Vista. Selvom ens bruger har administrative rettigheder i Win 7 og Vista, er det stadig ikke…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 10 jun 2008 - 1 Kommentar

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

1 Kommentar »

  • Hunjo - 21 august 2010 kl. 18:36

    Ser meget fint ud men i praksis virker det ikke. Man kan stadig ikke bare slettet løs!!! :o(

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.