Forside » Gæsteindlæg

Visualisering af data giver bedre overblik

Hvis du har lavet et regneark med en masse tal og informationer, så kan du godt miste overblikket en gang imellem. Det samme gælder hvis du modtager et regneark fra én, der har udfyldt det på sin egen måde. Alle mennesker har deres måde at lave opsætningen på, og derfor kan det være svært at se på disse data efterfølgende og forstå dem, hvis man ikke selv har udarbejdet dem.

Men hvis man visualiserer det i et diagram vil det fremgå meget tydeligere om der er en udvikling over tid eller hvor stor en del af kagen en bestemt faktor har i regnearket.

Du kender det sikkert også fra de forskellige virusprogrammer der kører. Hvis du har haft et af de programmer, hvor en masse tekststrenge bare farer henover skærmen, men der ikke er nogen indikator for hvor langt scanningen er nået, så føler du at det varer en uendelighed. Hvis det derimod fremgår som en lagkage eller en loading bar, som viser hvor mange procent der er håndteret, så føler du ikke at det tager så lang tid, fordi du kan se hvor langt den er nået og ved hvor lang tid der er gået.

Big data

Data og informationer er meget værdifulde og bruges i de fleste virksomheder til at analysere på, for at se hvordan man kan optimere arbejdsgange, kundeflow og penge til markedsføring. Samtidig giver det også en god pejling på om man er på vej i den rigtige retning. Når der er tale om så mange data som samles ind for eksempel omkring kundeoplysninger, som i Google Analytics, så er det en absolut fordel, hvis disse oplysninger kan vises i en graf eller et diagram, som giver det bedste overblik.

Grafer og visuelle fremstillinger kan også være motiverende for medarbejdere, da det viser dem hvor meget der er opnået og hvor meget der mangler.

Lær at visualisere data

Hvis du kun har Excel at arbejde med, fremfor andre datafremstillingsprogrammer, men du gerne vil lære hvordan du laver den bedste fremstilling af et diagram, en graf eller anden form for visuel datafremstilling så kan du tage et Excelkursus, hvor du kan lære dette.

Lav et diagram i Excel og bliv visualiseringsdataninja. Bliv den bedste til det på din arbejdsplads og brug det til at vise din chef eller chefer, hvor enkelt I kan få overblikket over de strømme af big data der vælter ind hver dag.

Summary
Visualisering af data giver bedre overblik
Article Name
Visualisering af data giver bedre overblik
Description
Hvis du har lavet et regneark med en masse tal og informationer, så kan du godt miste overblikket en gang imellem. Det samme gælder hvis du modtager et regneark fra…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 16 feb 2017 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.