Forside » Sidens nyheder

Vil handelsplatforme erstatte hedgefonde?

Som du måske allerede ved, er der opstået et kæmpestort antal af forskellige handelsplatforme i hele verden. Det er gået utrolig stærkt inden for meget kort tid, og det er ikke ret mange år siden, der var et betydeligt mindre antal end der er nu.

Før alle handelsplatformene fandtes, brugte mange “high networth” personer hedgefonde til at investere deres penge – og det er der selvfølgelig stadig mange, der gør. Hedgefonde minder meget om det produkt, du får ved at investere i forskellige indeksfonde og ETF’er. Det er nemlig en bred spredning på forskellige aktiver og markeder, og forskellen er, at indeksfonde og ETF’er er passivt forvaltede, mens hedgefonde er aktivt forvaltede.

Det betyder en væsentlig forskel i prisen, du skal betale for henholdsvis at investere i en indeksfond eller ETF sammenlignet med en hedgefond. I en hedgefond er der nemlig langt højere administrative omkostninger end der er i de passivt forvaltede, det er det, der er hele fordelen.

Tidligere i historien har det måske været det bedste bud, sammenlignet med at skulle gå ned i sin bank og placere sine købs- og salgsordrer, men i 2021 kan en aktie platform klare det hele for dig – alt imens du sidder hjemme i sofaen, eller mens du er på farten fra din mobil.

Med en aktie platform er det i langt højere grad muligt selv at have overblikket, men også muligt at spare en ret betydelig del i gebyrer over årene – især hvis du investerer langsigtet.

Renters rente

Du har måske hørt om renters rente, og hvordan det kan få dine penge til at vokse med stor hast, hvis du giver det tid. Men har du nogle rigtig høje gebyrer – her lyder 1-2% måske af lidt – men når de akkumuleres og bliver påvirket af compounding effect, så kan det blive til flere millioner kroner.

Men ETF’erne og indeksfondene du kan handle på de forskellige handelsplatforme, har langt lavere gebyrer, og brugerne har selv mulighed for at have kontrol med det. Derfor er ETF’er og indeksfonde, som du nok kan forestille dig, blevet utrolig populære investeringer – og de er nemme at investere i.

Så der er altså noget om snakken, men der er samtidig stadig mange mennesker, der foretrækker at investere i hedgefonde.

 

Summary
Vil handelsplatforme erstatte hedgefonde?
Article Name
Vil handelsplatforme erstatte hedgefonde?
Description
Som du måske allerede ved, er der opstået et kæmpestort antal af forskellige handelsplatforme i hele verden. Det er gået utrolig stærkt inden for meget kort tid, og det er…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 28 apr 2021 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.