Værd at vide, når du køber IT-udstyr på nettet
Sponsoreret indhold:
Online shopping er godt på vej til at blive danskernes foretrukne. Det er mange fordele ved at handle online, men der er også nogle ting, man skal være opmærksom på. Det gælder især, når man shopper dyrere varer som fx IT-udstyr.
Hvis du handler IT på nettet, er det nogle ting, som er værd at vide. Du skal selvfølgelig sikre dig, at du handler hos en troværdig forhandler. Men der er også forskellige ting som fx fortrydelsesret, der er rigtig gode at have styr på.
Hvis du skulle komme ud for et fejlkøb, og har brug for at sende din pakke tilbage, er det heldigvis nemt. Det er også billigt med DAO send pakke. Der er også nogle virksomheder, der tilbyder at betale din returnering af varen.
Fortrydelsesret
Der kan godt være lidt mange regler at overskue, når man undersøger sin fortrydelsesret. Det er dog ikke så kompliceret, som det kan lyde. Som udgangspunkt har du, når du køber varer på nettet, 14 dages returret. Dog gælder dette fra den dag, du modtager varen, fremfor den dag, du har købt varen. Fortrydelsesretten gælder også, hvis varen er nedsat eller forhandleren udtrykker, at købet er endeligt.
Det er forhandlerens pligt at oplyse om fortrydelsesretten. Hvis butikken ikke gør dig opmærksom på din fortrydelsesret, så varer den i et år og 14 dage. Hvis de efterfølgende gør dig opmærksom på din fortrydelsesret, så varer den i 14 dage derefter.
Var det ikke den rigtige computer?
Så hvis du finder dig selv i en situation, hvor du har købt IT på nettet, så skal du huske din fortrydelsesret. Du kan næsten altid fortryde dit køb inden for 14 dage, selvom der er varer, der er undtaget. Det er IT dog som udgangspunkt aldrig. Husk også, at fortrydelsesret ikke er det samme som reklamationsret. Der er andre vilkår, hvis dit IT går i stykker inden for en vis periode. Som udgangspunkt er denne periode to år, hvor du kan få produktet erstattet, hvis der opstår en fejl.
Varen skal være som ny
Det er vigtigt at huske, at hvis du sender din vare retur, så skal forhandleren kunne sælge den videre efterfølgende. Du må altså ikke tage varen decideret i brug. Hvis varen har taget skade, så kan du risikere at skulle betale en del af varens pris i forbindelse med returnering. Hvis varen er værdiløs af brug, så er der ikke mulighed for at fortryde sit køb.
Tags |