Forside » Gæsteindlæg

Vælg den rigtige webhosting til dine behov

At få valgt den helt rigtige løsning til lige netop din hjemmeside kan være svært, da der findes rigtigt mange udbydere, der alle har sine fordele og ulemper. Nogle webhoteller er særligt godt egnede til blogs og lignende, hvorimod andre er bedre til virksomhedssider og nethandel.

Præcis hvilken, der passer til dig, kommer helt an på dine behov. Jo mere du har brug for, desto dyrere bliver det også – som hovedregel. At komme godt i gang med webhosting kan blive en rigtig vigtig faktor for din oplevelse af at arbejde med hjemmesider, så det kan være en god idé med nogle grundige overvejelser først.

Inden du lancerer og sender din nye hjemmeside i vejret, så skal du have et domæne – altså et navn, så du kan identificere og differentiere lige netop din side fra alle andres. Nogen former for hjemmesider kræver mere eller mindre unikke navne, alt efter hvilken branche du beskæftiger dig med.

Når du så har anskaffet dig et navn og har fået din side op at køre, så skal den naturligvis styres og administreres. Om det bliver let eller svært afhænger igen af omfanget på din hjemmeside. Jo større og mere indviklet en side du ønsker, desto mere tilvænning og læring kommer det også til at kræve fra din side. Overordnet set kan det dog betegnes som værende ret let at administrere en side.

Webhosting til mindre bloggere og begyndere

Skal du i gang med at blogge på den enkle, simple og lette måde, eller er du blot helt ny til alt det med hjemmesider, så er der nogle specifikke ting, du bør gå efter, når du vælger webhotel. Det webhotel, du særligt leder efter, skal først og fremmest være billigt.

I og med du er ny og ikke har den store erfaring indenfor faget, så er det yderst vigtigt, at du ikke får betalt for noget, du alligevel ikke har brug for. Derfor skal du holde godt øje med priserne og ikke være bleg for at vælge de webhoteller i den lidt billigere ende.

Når det er sagt, så er det også rigtig relevant at kigge på hvilket CMS (Content Management System), som din webudbyder understøtter. Her er WordPress det helt klart foretrukne og mest anvendte CMS overhovedet, da det er super nemt og enkelt at bruge. Hvis ikke du vil eller kan bruge WordPress, så skal du som minimum have fat i et andet godt CMS at blogge i.

Derudover er det også vigtigt, at der tilbydes en god support. Hjælpen skal ikke være langt væk, idet du ofte kan støde på nye og uvante udfordringer, som du skal have hjælp med. Her er WordPress en rigtig god løsning, idet rigtigt mange anvender det, samtidigt med det er et open source system. Med andre ord, så er der masser af erfarende mennesker, der vil kunne give dig et tip med på din vej.

Mange webhoteller fra Danmark ligger god og solid grobund for bloggere. Der findes adskillelige muligheder, der tilbyder både hurtige, nemme og stabile løsninger til en fornuftig pris. Blandt nogle af disse kan de danske webhoteller fra Meebox og Unoeuro nævnes. Med disse kommer du nemt og hurtigt i gang uden at skulle betale særligt meget – samtidigt med at supporten er lige ved hånden.

Overvejelser om ydeevne og sikkerhed – Ecommerce hosting

Det er rigtig vigtigt for en hjemmeside, at den reagerer hurtigt. Det har stor indflydelse på dine kunder og deres konversionsrate, idet lange ventetider er en stor årsag til, at en kunde i sidste ende springer fra.

For at få en hurtig og responsiv webside op at køre, så kræver det, at den har en god ydeevne. Det vil sige, at der skal være en del mere plads, en del mere RAM og have flere tekniske ressourcer stillet til rådighed. Derudover er det også vigtigt, at den understøtter en anden form for CMS end WordPress, da WordPress ikke er det mest optimale at drive webshop i.

Der vil det i stedet være Prestashop eller OpenCart, som gør sig rigtigt godt med at styre alt indholdet på en handelsside. Disse systemer er specialiserede i forhold til en anden vigtig faktor, nemlig sikkerhed.

At din sikkerhed skal være i top bør naturligvis ikke være nogen overraskelse. Det skaber flere og tilfredse kunder, ligesom det kan efterlade dig med ro i sindet om, at tingene fungerer efter reglerne og uden problemer. Her er det vigtigt, at du kan finde et webhotel, der understøtter SSL-certifikater. Disse SSL-certifikater er din og andres garantibevis for, at sikkerheden er helt i topform.

Står du og skal vælge en dansk webudbyder for din nye webshop, så vil Meebox umiddelbart være at foretrække. Oderland eller WP Engine er også rigtigt gode steder at have sin webside på – de resterende danske webhoteller mangler lidt hvad angår performance og ydeevne, som ikke helt kan håndtere den samme mængde af trafik og data, som vil køre igennem på et handelssite.

Hjemmesider til virksomheder – flot design og god support

Leder du efter et godt sted til at hoste din hjemmeside for din virksomhed, så har du igen nogle helt andre behov end de beskrevne ovenfor. Når du har en hjemmeside for en virksomhed, så er det vigtigt, at du kan føle dig sikker på, at dine kunder altid kan finde din side. Det vil med andre ord sige, at det er en god idé at undersøge, hvor god oppetiden er på de forskellige webhoteller.

Hvis eksempelvis dine kunder skal bruge informationer om din virksomhed og det ikke er muligt at komme ind på din side, så vil give et dårligt image af din virksomhed. Hjemmesiden er en blandt mange af virksomhedens ansigter udadtil, så det er naturligvis vigtigt, at den udstråler og viser noget professionelt.

Det betyder også, at du har behov for nogle visuelle og grafiske kvaliteter, der kan præsentere din virksomhed på den bedst mulige vis overfor dine kunder.

Endvidere er en god support også vigtig at have, så du altid har mulighed for at komme i kontakt med din udbyder, i tilfælde af at du pludselig skulle have ændringer til noget, der har med dit webhotel at gøre. Igen handler det om at få skabt værdi for dine kunder ved at tillægge din virksomhed en masse positiv omtale.

Der findes mange gode og forskellige danske udbydere af webhoteller til hjemmesider for virksomheder. Da du formegentlig ikke kommer til at opleve den største mængde af data og trafik på dit site, kan du godt gå ned i pris, så du ikke betaler for en masse ydeevne, du alligevel ikke har brug for.

Dog må du ikke gå for langt ned i pris, idet du ikke må gå på kompromis med især supporten. Du finder en rigtig god, og endda dansk support, hos bl.a. Unoeuro og One.com, som kan være nogle rigtigt gode webhosting services til en hjemmeside for virksomheder.

Forskellige mål – forskellige behov til hosting

Alt I alt kan man sige om valg af webhotel, at det afhænger rigtig meget af dit mål og hensigt. Jo større og mere indviklet en side du har brug for, jo større krav skal du også sætte til dit webhotel.

For en nyopstartet blogger er det ikke så relevant at få et SSL-certifikat, hvorimod det er noget af det vigtigste for en handelsside, som ikke kan overleve uden at garantere for sin egen og kundernes sikkerhed.

Fælles for alle slags hjemmesider er, at de stiller forskellige krav til webhotellet. Det er en god idé at overveje og undersøge, hvad du har brug for, inden du beslutter dig for at købe – da det i givet fald kan spare dig for en masse besvær enere hen.

Summary
Vælg den rigtige webhosting til dine behov
Article Name
Vælg den rigtige webhosting til dine behov
Description
At få valgt den helt rigtige løsning til lige netop din hjemmeside kan være svært, da der findes rigtigt mange udbydere, der alle har sine fordele og ulemper. Nogle webhoteller…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 17 nov 2016 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.