Forside » Gæsteindlæg

Undgå stress på arbejdspladsen med disse tips

Stress på arbejdspladsen er hvert år skyld i mange sygemeldinger. Men du kan gøre meget forskelligt på din arbejdsplads, hvis du gerne vil undgå at dine medarbejdere bliver ramt af arbejdsrelateret stress. Vi har samlet vores bedste råd til hvad du kan gøre i denne artikel.

 

Hav styr på de praktiske ting

Hvis du gerne vil undgå at dine medarbejdere bliver ramt af stress, er det en klar fordel, hvis du har styr på alle de praktiske ting på din arbejdsplads. Praktiske ting kan være meget forskelligt, og alt efter hvilket erhverv du arbejder indenfor, er det forskelligt, hvad der er vigtigt at have styr på, på netop din arbejdsplads.

Det er vigtigt, at der er styr på det praktiske, for at arbejdsdagen kan forløbe godt og en god arbejdsdag er første skridt mod at undgå stress. Hvis der er mange småproblemer i løbet af en arbejdsdag, kan det godt være med til at gøre arbejdsdagen mere stresset, da de mange små problemer forsinker det andet arbejde.

Praktiske aspekter på arbejdspladsen kan fx være at I har noget godt fibernet, så I ikke bliver irriteret over langsomt internet. Det praktiske kan også være det rigtige skriveudstyr, hvis det er kontorarbejde. Hvis det er mere fysisk arbejde kan det praktiske fx være ordentlig arbejdshandsker samt meget andet.

 

Undgå dårlige arbejdsstillinger

På mange arbejdspladser, er der mange der får problemer på grund af dårlige arbejdsstillinger. Og hvis du først er begyndt at få problemer med ryggen og ikke kan arbejde så godt som du plejer, kan det være med til at føre til stress.

Det er derfor vigtigt at undgå de dårlige arbejdsstillinger. Ved kontorarbejde, er der mange, der sidder dårligt ved skrivebordet og det kan både føre til problemer med ryggen, skuldre og ikke mindst nakken.

Hvis der er meget stillesiddende arbejde på din arbejdsplads, er noget af det bedste du kan gøre at opfordre dine medarbejdere og kolleger til at stå op nogle timer i løbet af dagen. Det kræver selvfølgelig et par hæve-sænke skriveborde, men det er helt klart en investering værd, da det kan afhjælpe de dårlige arbejdsstillinger.

Ud over at stå op i løbet af arbejdsdagen kan kompressionstøj både være med til at hjælpe mod stillesiddende arbejde, men det kan i høj grad også hjælpe med at undgå rygproblemer ved mere fysisk arbejde, da kompressionstøj hjælper med at have en bedre holdning.

 

Skab et godt fællesskab mellem kollegerne

Noget andet, som er vigtigt for at undgå stress på arbejdspladsen er at der er et godt fællesskab mellem kollegerne. Et godt fællesskab er nemlig med til at gøre det sjovere at være på arbejde og det er derfor vigtigt.

Du kan skabe et godt fællesskab ved at lave forskellige arrangementer, hvor medarbejdere kan blive godt rystet sammen. Det lyder måske som en typisk kliche, men hvis medarbejderne har et godt fællesskab sammen, kan det være med til at gøre arbejdspladsen bedre og dermed også undgå stress blandt medarbejderne.

 

Hold kursus på arbejdspladsen

Vore sidste bud, på hvad du kan gøre for at undgå arbejdsrelateret stress er at holde et kursus på arbejdspladsen der netop har fokus på hvordan I undgår stress. En workshop der har fokus på arbejdsrelateret stress kan give jer et indblik i hvorfor stress opstår og hvad I kan gøre for at forhindre det.

Du kan også overveje, om der er andre kurser, der vil kunne gøre en forskel på din arbejdsplads, som fx kurser der kan hjælpe med at skabe bedre effektivitet i arbejdsdagen eller andet, som du tænker kan gøre din arbejdsplads bedre.

Du kan altså gøre meget forskelligt for at undgå stress på din arbejdsplads og det er bare om at komme i gang med at forebygge, så du undgår at dine medarbejdere bliver ramt af stress.

 

Summary
Undgå stress på arbejdspladsen med disse tips
Article Name
Undgå stress på arbejdspladsen med disse tips
Description
Stress på arbejdspladsen er hvert år skyld i mange sygemeldinger. Men du kan gøre meget forskelligt på din arbejdsplads, hvis du gerne vil undgå at dine medarbejdere bliver ramt af…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 16 jan 2018 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.