Forside » Gæsteindlæg

Udviklingen i computerspil

I dag har de fleste prøvet at spille computerspil og gaming er faktisk blevet så populært, at det er blevet til sin helt egen sportsgren – nemlig esport. Esport står for electronic sports og det er overraskende nok blevet så populært, at der er internationale turneringer, hvor professionelle hold som for eksempel de danske hold Astralis og Team Liquid, der bare er to af de virkelig gode danske hold, der spiller med i de store CS:GO-turneringer. Minecraft, Fortnite og PUBG (PlayerUnknown’s Battle Grounds) er også enormt populært og det er folk i alle aldre, der sætter sig til diverse konsoller og spiller. Men nutidens spil og gamingkultur er meget langt fra, hvordan computerspil startede. Så i denne artikel skal vi kaste et blik tilbage på, hvordan det hele startede.

De første spil

Gaming er mange forskellige ting og der er så mange ting, man kan gøre nu i forhold til gaming på nettet. Man kan for eksempel spille med spillere fra hele verden – mennesker man aldrig har mødt, men som man deler server med, og hvis man ikke selv kan lide at spille, så kan man se på andre spille via via live-streamede events på alt lige fra poker til professionel esport. Men sådan startede det jo slet ikke. Udviklingen har været helt enormt og det hele startede faktisk helt tilbage i 1970’erne og 80’erne, hvor videospil i form af arkadespil og old school spillekonsoller blev gjort tilgængelige for offentligheden i form at primitive computere og de store arkadespil i spillehallerne og folk begyndte at spille. Siden da begyndte det at gå hurtigt og mange kan nok godt huske nogle af de første, virkelig populære spil som Donkey Kong, Pac og Breakout, der er lidt af en forløber til Tetris.

Udviklingen gik stærkt og i 1979 udkom den første håndholdte spillekonsol, som var forløberen til de konsoller, vi kender i dag. Konsollen blev kaldt Microvision og kom med en masse forskellige spil, som man kunne skifte imellem. Det var revolutionerende for tiden og det banede vejen for at andre virksomheder begyndte også at udvikle konsoller og tilhørende spil, men det var først senere i 1990, da den første Nintendo Game Boy blev udgivet, at spileventyret for tog fart. Folk blev ellevilde med især spillet Super Mario Land, der stadig er et meget populært spil og fås til flere forskellige konsoller og i mange forskellige udgaver.

dual game

Spillene udvikles

Udviklingen af spillekonsoller har været eksplosiv og i dag har rigtig mange mennesker en konsol i hjemmet, hvor de spiller alle mulige forskellige slags spil.

Det gik hurtigt med at udvikle både spil og konsoller og i dag kan man købe flere forskellige stationære konsoller fra for eksempel Nintendo, PlayStation og Xbox ligesom der også findes et hav af håndholdte konsoller som fx den populære Nintendo Switch og PlayStations bud på en konsol nemlig Vita. Derudover er der en masse andre enheder, der blandt andet kan bruges til at spille på, men som samtidig tjener en masse andre funktioner. Det er for eksempel smartphones og diverse tablets. De har alle evnen til at trække gode spil, de er brugervenlige og lette at have med rundt. Der er dermed en masse forskellige muligheder for at spille – også når man er på farten.

Fremtidens spil og spillekonsoller

Vi er kommet helt enormt langt i forhold til udviklingen af spil. Grafikken er fremragende, gameplayet er fantastisk og underholdningsværdien er i top. Vi har endda udviklet Virtual Reality eller VR, som det også kaldes, hvor man ifører sig et par briller og tager controllere i hånden og så føles det som om, man forsvinder ind i spillet og bliver en del af det. Der sker store fremskridt på den front og det bliver spændende at følge udviklingen i de kommende år.

Ligeledes er esport også ved at være en rigtig stor ting og der er små klubber overalt i landet, hvor unge spirende gamere kan komme og være en del af et team og muligvis udvikle deres evner så meget, at de kan spille esport på professionelt plan. Det er surrealistisk at tænke på, hvordan udviklingen har været i forhold til at starte med primitive spil med meget enkle gameplays og så til, at spilleindustrien er blevet genstand for internationale turneringer og professionelle hold, der kæmper om at vinde kæmpestore præmier. Det er nok ikke noget, som de første spiludviklere havde forudset!

 

 

 

Summary
Udviklingen i computerspil
Article Name
Udviklingen i computerspil
Description
I dag har de fleste prøvet at spille computerspil og gaming er faktisk blevet så populært, at det er blevet til sin helt egen sportsgren – nemlig esport. Esport står…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 13 jan 2022 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.