Forside » Gæsteindlæg

TV via parabol eller antenne

Er du på udkig efter en ny TV-opsætning, har du sikkert gjort dig nogle tanker om, hvorvidt du skal have antenne, parabol eller en helt tredje løsning. Eller også har du slet ikke gjort dig nogle tanker, fordi du rent faktisk er helt på bar bund på området. Denne artikel kan måske gøre dig lidt klogere på denne udfordring.

Rigtig mange danskere har TV’et som et af de absolut vigtigste ’redskaber’ i hjemmet. TV’et er ofte omdrejningspunkt for hyggen, og det fylder både om morgenen, hvor der bliver set nyheder, om aftenen, når der skal slappes af, og for rigtig mange også på andre tidspunkter af døgnet. Derfor er valg af TV selvfølgelig også rigtig vigtigt i manges øjne.

Det samme er valg et TV-udbyder, da det selvfølgelig er mindst lige så vigtigt, hvilke kanaler man har til rådighed. Mange vælger relativt ukritisk deres udbyder, og det kan desværre betyde, at man betaler for en masse kanaler, man aldrig ser, ligesom man måske får et dårligere signal, end man ellers burde have kunnet få.

Det klassiske spørgsmål mellem antenne og paraboler stilles i mange hjem, og for mange danskere er det ganske sort snak. For hvad er egentlig forskellen, og hvornår skal man vælge hvad? Uanset hvilken model man tager, er det klogt at finde en rigtig god opsætter, som kan gøre det præcis som ønsket. Det betyder nemlig, at man ikke vil opleve en masse unødvendigt bøvl med det i fremtiden.

Nedenfor kan du danne dig et overblik over, hvilken løsning du vil kunne få mest glæde af.

Fordele ved parabol

Parabol har i rigtig mange år været den mest anvendte model for danskere. Det betyder kort sagt, at man får et kort, som dækker de kanaler, man køber. I mange tilfælde er det bestemte pakker, man kan vælge imellem, men der findes også udbydere, hvor man selv kan vælge sine kanaler. Det er smart, fordi man ikke skal betale for alle de kanaler, man alligevel aldrig kigger på.

Parabol er oplagt, hvis du skal have TV til en hel familie, hvor behovene er lidt forskellige. Det er nemlig på denne måde, du kan dække flere behov, og du kan eksempelvis vælge en pakke, hvor du både får en masse børne-TV, dyrekanaler osv. Det er derfor oplagt til en familie.

Parabol bruges i rigtig mange områder, hvor det ikke er muligt at få antenne-TV, eller hvor man ikke har mulighed for at streame kanalerne gennem internettet. Derfor kan man vælge denne løsning, som dækker behovene ind.

Mange af kanalerne findes hos flere af udbyderne – eksempelvis Viasat og Canal Digital. Der er dog også visse undtagelser, hvor du skal vælge en bestemt udbyder, hvis du vil have en bestemt kanal.

Fordele ved antenne

Antenner er typisk for de lidt smallere behov, og det er i princippet en ret anderledes løsning. Her får du typisk en række gratis-kanaler, som betales gennem licens fra DR, og på den måde kan du se en hel del TV. Skal du have mere specielle kanaler, vil du dog formentlig skulle have en af de andre løsninger – eksempelvis en parabol.

Rigtig mange hjem i byerne har antenne-TV, fordi det er her, der er de bedste muligheder for den slags på grund af forbindelsen. En antenne fylder knap så meget som en parabol, når den monteres udendørs, men den er stadig synlig. Antenne-løsningen, eksempelvis hos Boxer, kan være en fornuftig løsning set i et økonomisk perspektiv, fordi man ikke behøver så store pakker. Man kan i stedet vælge nogle specifikke kanaler, som dækker det, man ønsker sig at se.

 

Summary
TV via parabol eller antenne
Article Name
TV via parabol eller antenne
Description
Er du på udkig efter en ny TV-opsætning, har du sikkert gjort dig nogle tanker om, hvorvidt du skal have antenne, parabol eller en helt tredje løsning. Eller også har…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 4 dec 2017 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.