Forside » Gæsteindlæg

Tips til nem og billig familiemad: 3 måder at bruge tørt brød

Annonce

Vil du gerne have børnepengene og familieydelserne til at strække lidt længere?

Så læs med her og få gode tips til at bruge rester af tørt brød til at få husholdningsøkonomien til at hænge bedre sammen. Mange børnefamilier er nødt til at bruge af børnepengene for at kunne købe mad sidst på måneden, og det er lidt træls. Er du i tvivl om, hvordan alle de der børnebidrag og børneydelser er skruet sammen, så læs mere i denne oversigtsartikel, der forklarer det hele.

Hvis du kan undgå at bruge børnepenge til at købe mad for, vil du pludselig kunne shoppe mere lækkert børnetøj på nettet for børnepengene i stedet for bananer og vaskepulver.

Og det er da lidt sjovere, ikke?

 

Her får du 3 nemme måder at bruge de kedelige endeskiver og andet tørt brød på.

Du kan bruge alle slags brød:

  • Mørkt og lyst
  • Med kerner
  • Uden kerner
  • Med drys på
  • I skiver
  • Hele boller

Bare det har ligget et par dage og er blevet godt tørt, så er det helt perfekt.

 

1: Lav din egen rasp.

Kom dine tørre brødskiver eller endeskiver ned i en foodprocessor og kør det, indtil det er smuldret. Hvis du ikke har en foodprocessor, så kan du i stedet for skære brødet ud i mindre stykker og tørre det i ovnen på 150 grader, indtil det er helt tørt (hvis det ikke er det i forvejen). Så kan du knuse brødstykkerne med en kagerulle.
Nu har du rasp, som du kan bruge til panering, til at drysse på gratin eller til at stege med sukker, så du har æblekagerasp.
Når det er helt koldt og tørt, kan det opbevares i en lufttæt dåse. Rugbrød fungerer super godt til æblekagerasp!

 

2: Lav genbrugsbrød.

Her er fornuft, så det klodser – men det er både nemt og smager godt. Gør som i den første opskrift – det vil sige kør brødresterne i en foodprocessor. Du kan også bløde det op i lidt vand i en skål, indtil det bliver grødagtigt, og så bare give det en ordentlig tur med en stor ske, til det ligner grød. Denne grød bruger du så direkte i din brøddej sammen med vand, gær, salt og mel af den slags, du plejer at bage med. Husk, at grøden indeholder vand, så du skal bruge mere mel eller tilsætte mindre vand, end du plejer. Grøden er også saltholdig, så hold lidt igen med saltet.

 

3: Lav sprøde, lækre croutoner.

Skær dit tørre brød ud i små terninger. Vend det med olie og salt.

Læg terningerne på en bradepande dækket ad bagepapir.

Bag terningerne ved 200 grader, indtil de er sprøde og lækre.

Bingo, så er der lækre croutoner til suppen eller salaten! Det er ofte ret dyrt at købe croutoner, og de smager tit ret kedeligt. Og så er det endda nemt og billigt at lave selv!

 

Nu er du klar til at få dine tørre brødrester til at blomstre og skabe mere madglæde og mindre madspild.

Summary
Tips til nem og billig familiemad: 3 måder at bruge tørt brød
Article Name
Tips til nem og billig familiemad: 3 måder at bruge tørt brød
Description
Annonce Vil du gerne have børnepengene og familieydelserne til at strække lidt længere? Så læs med her og få gode tips til at bruge rester af tørt brød til at…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 7 okt 2019 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.