Forside » Gæsteindlæg

Tag en pause fra pc’en og hold en fest

Vi går lysere tider i møde. Dagene bliver længere og varmere, og det betyder, at vi snart ikke behøver at ligge på sofaen iført uldsokker, og med tæppet svøbt omkring os. Det er snart forår, og inden sommeren tager rigtig fat, gælder det om at få gjort det hele klar til, når blomsterne og bedene springer ud.

Skal du holde firmasommerfest, fest for vennerne eller have hele familien på besøg til sommer, så er det en god idé at gøre hjemmet og haven, hvis man har sådan en, klar til gæster. Vi har valgt at lave en liste over de ting, som man aldrig rigtig når at få gjort, men som oftest trænger til en kærlig hånd

 1. Alt det traditionelle
  Det nytter ikke noget at have en pæn have, eller vente på solens stråler omfavner en i stuen, hvis ens vinduer er så beskidte, at man ikke kan se ud, og lyset ikke kan trænge ind. Sørg derfor at få pudset vinduer, spejle og skydedøre, så lyse kan komme ind, og sørg for at tag vintertøjet ned i kælderen eller op på loftet. Generelt er det en rigtig forårsrengøring, vi taler om.

 

 1. Græsplænen
  Det kan virkelig være en fryd for øjet med en lækker grøn græsplæne i sommerhalvåret, men samtidig kan en forfalden plæne være en skamplet på husets helhed. Hvis din græsplæne hælder til det sidste, så fjern ukrudt og mos inden du fræser den over med plæneklipperen. Ved at rydde op i græsset, giver du det nye græs bedre muligheder for at gro. Det er altid en god idé at klippeminimum 5 cm. af, første gang du slår græsset.

 

 1. Rens fortovet & indkørslen
  Flisepest, ukrudt, motorolie, mos, pizzabakker eller ølkrus – alt sammen ting du kan finde på fortovet uden for, hvor du bor. Mange tror, at affald på ens fortov er kommunens job, men det er faktisk grundejerens. Sørg derfor at få ryddet fortovet, og rens det derefter for mos og ukrudt. Hvis du derudover også har en indkørsel, så kan det være, du skal have højtryksspuleren og kemikalierne i gang for at få bugt med motorolien, flisepesten og algerne.

 

 1. Facade, tag, vægge og loft
  Det kan være, at huset kræver en facaderenovering, og at væg og loft trænger til en omgang med malerpenslen. Det er ting, som tager tid, mendet er virkelig også ting, som gavner hjemmets udseende. Derudover er det snart forår, det perfekte tidspunkt at gøre det på. Her er det er varmt nok til, man gider at arbejde udendørs men samtidigt ikke varmt nok til, man vil ligge stille og slikke sol.

 

 1. Trapper
  Trappen er vigtig at have styr på, hvis du bor i hus. Trappen har meget trafik, hvilket gør, at den ofte er udsat for meget slitage. Det er ikke kun på selve trinene men også væggene og gelænderet. Hvis du har en hvid væg ved trappen, kender du sikkert til de mørke streger sat af fedtede fingre på væggen, hvor mange ulogisk nok har valgt at bruge væggen som støtte i stedet for gelænderet. Det kan være en rigtig god idé at vaske væggen ved trappen hvert forår, da folk simpelthen glider hænderne hen over væggen, når de går nedad. Derudover kan en omgang brunsæbe eller en gang lakering virkelig også give trappen et helt nyt udseende.

 

 1. Loft/Kælder
  Sommeren er den våde periode, hvor vi er engang imellem bliver udsat for skybrud og meget omskifteligt vejr, og sommeren er derfor også kendt for, at folk får vand i kælderen. Derfor skal du sørge for at have en affugter i kælderen og få ryddet op. Når du rydder op, så sørg for at sarte ting står på hylder gerne 10-20 cm. over gulvhøjde. Des mindre du har stående på gulvet, des bedre. Undersøg også om din bopæl har fået lagt drænrør og fået højtvandslukninger. Dette er blevet lovpligtigt, men mange ældre hjem har endnu ikke fået renoveret deres afløb

  Når det kommer til loftet, så kan du ligeså godt få ryddet ud, når du alligevel skal derop med vintertøjet. På den måde sørger du altid for at have plads til uforudsigelige ting, som skal opbevares lige pludseligt. Hvis du bor i hus, skal du huske loft- og kældertrappen, da de ofte bliveroverset, når det kommer til rengøring og renovering, samtidigt med de også bliver udsat for en stor del slitage.

  Hvis din nuværende adgang til loftet ikke er optimal, kan det være, du skal lede efter en mere funktionel og pænere hemsetrappe. Hemsetrapper er ved at blive moderne igen, hovedsageligt fordi de ikke tager særligt meget plads. Hemsetrapper har derudover bredere trin og afstanden mellem trinene er kortere, hvilket gør det mere sikkert for yngre samt ældre beboer.

  Det er vores liste over de ting, som vi rigtig gerne vil nå, men som der aldrig rigtigt er tid til. Det kunne være en god idé at skrive en eller to af tingene på din egen liste over ting, du vil nå i foråret.

Summary
Tag en pause fra pc’en og hold en fest
Article Name
Tag en pause fra pc’en og hold en fest
Description
Vi går lysere tider i møde. Dagene bliver længere og varmere, og det betyder, at vi snart ikke behøver at ligge på sofaen iført uldsokker, og med tæppet svøbt omkring…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 20 jan 2017 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.