Forside » Gæsteindlæg

Styr belysningen via apps!

Smarte tiltag kan vi ikke få nok af, og blot idéen om, at kunne styre sin belysning direkte via en app på mobilen, er for mange surrealistisk. Det er dog om ikke andet muligt og i aller højeste grad aktuelt. Med store butiksklæder såsom Bilka og Føtex, der har påbegyndt salget af disse smarte lamper, må man blot konstatere, at fremtiden endnu engang ligger for vores hænder i form af apps.

Fra energibesparende lys til app-styret belysning

Udviklingen indenfor langt de fleste brancher er de seneste år gået uhyre stærkt. Kigger man på branchen for elartikler, kan der ikke herske meget tvivl om, at der de seneste år har været stor fokus på energibesparende belysning. Dels for at skåne miljøet og dels for at spare på elregningen. Vi bevæger os dog over i en tid, hvor energibesparende lys er blevet en ”integreret” del af dagligdagen, og hvor ”den nye fremtid” nu skal fastlægges. Her er vi ikke i tvivl om, at app-styret belysning kommer til at spille en stor rolle i branchen.

Flere at verdens største producenter af belysning er gået ind i kampen omkring markedsandelene i forbindelse med dette nye nicheprodukt. Philips fører eksempelvis deres Philips Hue, der måske er et af de mest populære belysningsprodukter på markedet, der kan styres via en app.

Hvad kan styres via disse apps?

Alt afhængigt af mærket på pærerne, så er de mest gængse styringsmuligheder:

  • Farven: Ønsker du hvidt, gult eller rødt lys? Ved de fleste belysningsmuligheder, hvor en app er inkluderet, vil du kunne vælge din yndlingsfarve som belysning.
  • Tænd/sluk: Du kan slukke/tænde for din belysning mens du eksempelvis ligger i sengen og slapper af.
  • Lysintensiteten: Er det tidligt morgen eller sen aften, hvor lyset gerne må være afdæmpet? Det vil du som oftest have muligheden for med en app.
  • Automatisk timer: Ønsker du belysningen slukket efter 15 minutter, kan dette ofte indstilles.

Derudover er der mulighed for integrationer med andre apps, så lyset eksempelvis kan tændes, når det er tid til at stå op.

”Er det uundværlige egenskaber, disse apps bringer med sig, eller er det blot overflødige tiltag?” vil mange uden tvivl og med god grund spekulere over. Det er uden tvivl en blanding – muligheden for tænd/sluk samt lysintensitet er alt andet lige tiltag, som vil optimere og lette mange personers hverdag. Omvendt er muligheden for skift af lysfarve over i en boldgade, hvor man som privatperson højest sandsynligt godt vil kunne leve uden.

Om hvorvidt man er nået til det stadie, hvor appbaseret belysning er fejlfrit, er endnu svært at sige. Det er dog helt sikkert, at det er et produkt, vi som danskere vil komme til at se meget mere til.

Summary
Styr belysningen via apps!
Article Name
Styr belysningen via apps!
Description
Smarte tiltag kan vi ikke få nok af, og blot idéen om, at kunne styre sin belysning direkte via en app på mobilen, er for mange surrealistisk. Det er dog…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 4 maj 2016 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.