Forside » Gæsteindlæg

Spar penge ved hjælp af Business Intelligence

Mange virksomheder ønsker at effektivere driften og sænke omkostningerne på en række områder. Men hvordan gør man egentlig det bedst? Business Intelligence er et af svarene, og denne artikel ser nærmere på, hvordan man kan spare mange penge ved at bruge BI.

Måske har du hørt om Business Intelligence, forkortet BI, men ved ikke helt, hvad det vil sige. I korte træk handler det om at give virksomheden informationer, som kan være relevante for driften, styringen eller andre ting i virksomheden. Det handler med andre ord om at anvende data, så man muligvis optimerer nogle ting og dermed forbedrer virksomhedens indtjening eller sænker omkostningerne.

Læs mere om BI ved at klikke her.

Sådan bruger man det

BI foregår sådan, at virksomhederne samler flere og flere oplysninger om sig selv. Det kan være om den måde, tingene er bygget op, hvor hurtigt der bliver arbejde i de forskellige afdelinger, eller hvor meget spildtid der er på de forskellige områder. Virksomheden lærer med andre ord sig selv bedre at kende ved hjælp af en masse data. Man kan bruge det på mange måder, og her ser vi nærmere på nogle af dem.

Brug din viden

Der er ingen tvivl om, at når man taler om økonomiske spørgsmål, så er viden lig med penge. Økonomisystemer, som virksomhederne i højere og højere grad benytter sig af, giver mulighed for at udnytte en lang række data, som kan gøre en stor forskel i virksomheden. Rigtig mange udnytter dog ikke disse muligheder, og der går dermed værdifuld viden til spilde.

En tommelfingerregel er, at jo flere data du har om dig selv og dine interessenter, jo bedre kan du forberede dig. Man er som bekendt et produkt af sin forberedelse, og du får derfor bedre mulighed for at levere varen, hvis du bruger det rigtige værktøj såsom eksempelvis Microsoft SQL. Husk derfor altid, at du bør bruge dine data og holde styr på dem. Prioriter at samle alle data op, du får mulighed for.

Data i høj kvalitet

Du skal selvfølgelig også have fokus på, at dine data er af højest mulig kvalitet. Hvis du træffer beslutninger på baggrund af dine data, er det afgørende, at der ikke er fejl heri, og du bør selvfølgelig kvalitetssikre dette. Træffer du beslutninger på baggrund af dine forkerte data, kan det få store konsekvenser for andre dele af din forretning.

Du har selv indflydelse på, om dine data er gode. Hold derfor styr på, om du inddeler dine kunder, afdelinger eller noget helt tredje i de rigtige grupper, så der er reelle sammenligningsgrundlag. Husk også, at du skal rydde op i dine data, så det hele ikke smelter sammen.

Kend dine kunder

Helt afgørende, når man snakker om data, er det, at man kender sine kunder bedst muligt. Fokuser derfor på, at du indsamler rigeligt med data ind om dine målgrupper, så du ved mest muligt om de kunder, du skal levere varen til.

Sørg desuden for, at dine kunder også leverer varen til dig. Her kan data også hjælpe dig til at vide, om de fx har betalt til tiden.

Summary
Spar penge ved hjælp af Business Intelligence
Article Name
Spar penge ved hjælp af Business Intelligence
Description
Mange virksomheder ønsker at effektivere driften og sænke omkostningerne på en række områder. Men hvordan gør man egentlig det bedst? Business Intelligence er et af svarene, og denne artikel ser…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 16 maj 2017 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.