Forside » Gæsteindlæg

Skal man vælge et billigt eller dyrt CMS?

Denne artikel omhandler hvad forskellene er på et dyrt og et billigt CMS (Content Management System) til hjemmesider. Der er mange udbydere og derfor også kæmpe forskel på disse systemer. Det kan dermed være svært som bruger, at vælge det mest optimale CMS.

Hvad er et CMS?

Det er relevant at kortlægge, hvad et CMS er. Dette gør det lettere at forstå, hvilket CMS, som er det mest optimale. Et CMS er et såkaldt Content Management System, som benyttes til at organisere indholdet på en hjemmeside.

Indhold på hjemmesiden, kan være mange ting. Det kan være en lang række forskellige filtyper såsom billedfiler, videofiler eller tekstfiler i form af eksempelvis blogindlæg. Alt dette indhold bliver langt mere overskueligt med et godt CMS.

Billigt CMS

Her blotlægges de relevante aspekter ved et billigt CMS, som brugeren bør overveje i forhold til et dyrt CMS. Selvom CMS softwaren er billig eller gratis, er der stadig en lang række forskellige udbydere og dermed systemer. Derfor er der meget som brugeren skal være opmærksom på.

Billig CMS software er ofte mangelfuld i form af en lang række services, som får hele processen omkring hjemmesiden til at fungere glidende og tidsbesparende. Disse services fås dog, hvis et dyrere CMS vælges. Det kan derfor i nogle tilfælde være en fordel, at vælge et dyrt CMS.

Fordele ved det billige CMS

Billige eller gratis CMS, er oftest meget standardiserede og derfor lette at benytte. Der er skabeloner og prædefinerede elementer klar til brug i de billige CMS, hvor der er større frihed til selv at udvikle i de dyre CMS.

Det mest kendte indenfor billig CMS, er WordPress. Når en hjemmeside er bygget op i WordPress, bliver denne opdateret efter de seneste standarder. Derfor er hjemmesiden mobilvenlig, selvom det ikke er noget som den specifikt er blevet optimeret til.

Hvis man benytter ekstern hjælp til hjemmesiden, er de billige CMS også meget gode i forhold til kendskabsgraden af disse, da alle professionelle højst sandsynligt har arbejdet i dem.

Prisen er naturligvis også et kæmpe plus, ved det billige CMS. Omkostningerne holdes nede og kan bruges andre steder, eksempelvis markedsføring af hjemmesiden.

Dyrt CMS

Her uddybes de forhold som kan være relevante i forbindelse med anskaffelse af et såkaldt dyrt CMS. Grunden til, at et CMS er dyrere, er på grund af de mange services som medfølger eller tilkøbes. Disse services kan gøre håndteringen endnu mere overskuelig og tidsbesparende.

Fordele ved det dyre CMS

Fordelene ved det dyre CMS er mange. I dette afsnit blotlægges de væsentligste fordele, som gør det lettere for dig at finde ud af hvilket CMS du skal vælge. Der kigges primært på softwaren og forskellige tillægsydelser.

Softwaren i sig selv, er meget mere omfattende end eksempelvis WordPress, hvor der kan laves mange flere skræddersyede dele til hjemmesiden. Det er også gerne en helt anden måde der håndteres content på i forhold til et billigt CMS.

For det meste uploades ens indhold til ‘skyen’, hvor dette kan tilgås på flere forskellige måder. Ved at uploade content til ‘skyen’, er man også sikker på at man hele tiden har det, og har styr på det.

Fordi alting bliver lettere at holde styr på, spares dermed også en masse tid. Denne tid kan man benytte på at starte nye projekter eller selv foretage markedsføring af hjemmesiden, hvis dette er relevant.

Hvis der ikke er tid nok til markedsføring, er der også tillægsydelser, som kan tilføjes hjemmesiden. Dette kan eksempelvis være i form af Search Engine Optimization (SEO).

Læs meget mere om CMS og webløsninger på Ekspertvalg.dk

Online Markedsføring

SEO er det som får hjemmesiden til at ranke højere på søgemaskinernes resultatliste, når der søges efter produkter eller andet som har relevans i forbindelse med hjemmesiden. Hvis SEO er udført godt på hjemmesiden, jo højere vil hjemmesiden rangere på Google.

Social media, kan også være relevant i forhold til at nå ud til flere med sin hjemmeside. Dette kan man selv foretage eller hyre andre til at lave.

Skrevet af Michael Cortzen – Ekspertvalg.dk

Summary
Skal man vælge et billigt eller dyrt CMS?
Article Name
Skal man vælge et billigt eller dyrt CMS?
Description
Denne artikel omhandler hvad forskellene er på et dyrt og et billigt CMS (Content Management System) til hjemmesider. Der er mange udbydere og derfor også kæmpe forskel på disse systemer.…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 24 aug 2015 - 1 Kommentar

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

1 Kommentar »