Forside » Gæsteindlæg

Skab motivation på arbejdspladsen

Kan det til tider være svært at motivere dine medarbejdere? For at holde motivationen blandt medarbejderne oppe, er der flere ting, du som ledelse kan gøre. Læs med her, og få gode tips og råd.

 

Husk at rose medarbejderne

Hvis man som medarbejder skal blive ved med at opretholde motivationen, er det vigtigt at føle, at den indsats, man yder, bliver værdsat. Sørg derfor altid for at rose dine medarbejdere, hvis der er noget, de gør godt. Det kan være alt fra noget arbejdsrelateret til noget socialt. Hvis medarbejderne ved, at der bliver lagt mærke til, hvis de gør noget godt, er motivationen for at stile efter dette også langt større. Du skal selvfølgelig også sørge for at fortælle, hvis de gør noget skidt. Det er blot vigtigt at huske, at der skal være en god balance, så rosen også træder tydeligt frem.

Hvis I har succes med noget, er det motiverende, hvis I sørger for at fejre disse succeser sammen. Hold en fest, bag en kage eller hold en ekstra lang frokostpause. Derved kan medarbejderne også se, at det virkelig kan betale sig at yde en ekstra indsats. Det er vigtigt at huske på, at det ikke blot er, når alting lykkes, at det er værd at rose sine medarbejdere. Har de ydet en brav indsats i en længere periode og virkelig kæmpet for virksomheden, men alligevel ikke opnået det resultat, I havde håbet på, er det en utrolig god ide stadig at lade dem vide, at du værdsætter deres indsats. Så bliver de motiveret til at kæmpe igen en anden gang – og hvem ved, måske opnår de der det ønskede resultat?

 

Materielle goder

En anden måde, hvorpå du kan motivere medarbejderne, er ved hjælp af materielle goder. En af disse goder kan være at tilbyde dem fri telefon, hvilket er noget, utrolig mange sætter pris på. Se mere her, hvis du ønsker at få gode rabatter til mobilselskabet 3, eller klik her, hvis du vil have tilbud og rabatter fra Yousee. Rabatterne kan findes på Rabatbanditten.dk, som er en side, der er spækket med masser af gode tilbud.

Er I en virksomhed med firmabiler, kan endnu en materiel gode være at tilbyde medarbejderne fri bil. Der skal selvfølgelig være grundlag for at tilbyde dette, men det er en faktor, der kan bidrage meget positivt til motivationen.

Både materielle goder og ros på arbejdspladsen er gode motivationsfaktorer. Den største motivation opnås dog ofte, når de to ting kombineres. Det giver medarbejderne mulighed for at vide, at du er tilfreds med arbejdet, der ydes, samtidig med at det medfører goder.

En høj motivation blandt medarbejderne går hånd i hånd med en god arbejdsplads. Sørg desuden for som ledelse at holde humøret højt, for det smitter af på medarbejderne. Og når humøret er i top, har det flere positive effekter på arbejdspladsen. Det er med til at give et godt arbejdsmiljø, lyst til at være på arbejdspladsen og et bedre forhold personalet imellem. Afprøv de forskellige råd, og find ud af, hvad der skyder motivationen i top blandt dine medarbejdere.

Summary
Skab motivation på arbejdspladsen
Article Name
Skab motivation på arbejdspladsen
Description
Kan det til tider være svært at motivere dine medarbejdere? For at holde motivationen blandt medarbejderne oppe, er der flere ting, du som ledelse kan gøre. Læs med her, og…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 1 okt 2017 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.