Forside » Gæsteindlæg

Skab merværdi med et ERP-system

ERP står for Entreprise Ressource Planning og dækker over betegnelsen af samlede administrationssystemer i en virksomhed. Det kan eksempelvis være forskellige funktioner i virksomheden; salg, ordrebehandlinger og indkøb.

Når du bruger et ERP-system har du mulighed for at få et real-time overblik over flowet i din virksomhed – fra det tidspunkt, der tikker en ordre ind, indtil du kan se en opdatering af lagerbeholdningen. Du vil altså hurtigere kunne danne dig et overblik over, hvorvidt der skal bestilles nye varer hjem, eller du faktisk kan håndtere den ordre, der er kommet.

 

Alt bliver samlet i ét

Betegnelsen ’ERP’ blev brugt første gang i 1999. Før det blev lignende systemer kaldet for regnskabs- eller økonomisystemer. Her vatr det dog deres eneste opgave, hvor ERP-systemet varetager langt flere aspekter. Det var tidligere ikke unormalt, at de enkelte systemer blev anvendt som enkeltstående systemer.

Med ERP-systemet bliver alle samlet i ét, og der findes mange systemer på markedet. Der er dog forskel på, hvilke systemer der egner sig til forskellige virksomheder. Prisen kan hurtigt blive høj, idet der både skal regnes selve softwaren ind i prisen, men også implementeringen. Der findes forskellige virksomheder, der er specialiseret i at hjælpe med at implementere ERP-systemer.

 

Hvordan vælger du leverandør?

Får du begynder at overveje, hvem der skal være din leverandør, er det en god idé, hvis du udarbejder en udførlig liste af krav. Definér først projektets omfang, så du har mulighed for at se skabe en detaljeret kravspecifikation, din kommende leverandør kan gennemse, inden du får et tilbud.

Mange virksomheder ender for ofte med at vælge ERP-systemet på baggrund af faktorer som pris, teknologiske buzzord, eller hvilket system der ser pænest ud. Det bør dog ikke være dette, der definerer, hvilket system du vælger. Derfor bør du også vælge en leverandør, der kan hjælpe dig med at vælge rigtigt på baggrund af korrekte overvejelser.

 

Hvilke krav har du til funktioner?

Tag altid højde for, hvilke funktioner systemet skal have. Næsten alle ERP-systemer indeholder funktionaliteter, der understøtter de processer, der er i de fleste virksomheder. Der er dog forskel på, hvad standardløsningerne indeholder – og det er her, den primære forskel er. Har de en store spændvidde, eller indeholder de specifikke funktionsområder, der henvender sig til særlige virksomheder? Find ud af, hvad I har brug for i jeres virksomhed. Så vil det blive lettere at vælge det system, der egner sig til jeres virksomhed.

Summary
Skab merværdi med et ERP-system
Article Name
Skab merværdi med et ERP-system
Description
ERP står for Entreprise Ressource Planning og dækker over betegnelsen af samlede administrationssystemer i en virksomhed. Det kan eksempelvis være forskellige funktioner i virksomheden; salg, ordrebehandlinger og indkøb. Når du…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 19 dec 2017 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.