Forside » Gæsteindlæg

Sådan starter du nemt selskab i andet land – online

Som iværksætter er du ikke længere bundet af Danmarks grænser. Takket være internettet og en øget gennemsigtighed kan du som dansk iværksætter vælge hvilket land, du gerne vil starte din forretning i.

Det er stadig komplekst at bo i Danmark og drive forretning i et andet land – ikke mindst af hensyn til de skattemæssige komplikationer, det medfører. Men er du villig til at rykke teltpløkkerne op har du mulighed for at starte hvor vilkårene for at drive forretning af hensyn til SKAT, billig arbejdskraft, adgang til billig strøm eller et helt fjerde vilkår er bedre end i Danmark.

Vi guider her til dine oplagte muligheder.

Estlands E-borger-mulighed

Siden 2014 har Estland gjort det muligt at blive ”e-borger” og starte en virksomhed i det baltiske land.

Estland har en digital infrastruktur Danmark kan kigge misundeligt på og lave skatter.

Især IT-iværksættere har været i tankerne med Estlands E-borger initiativ. Der er desværre ikke tal på, hvor mange iværksættere, der rent faktisk har taget muligheden til sig udover at 4000 ansøgte i løbet af de første 18 timer.

Det koster knap 400 kroner at ansøge om at blive e-borger i Estland.

Tyskland

I Tyskland har du mulighed for nemt at stifte et GmbH – et selskab, der i udformning minder om en krydsning mellem det danske anpartsselskab og iværksætterselskab.

Eneste væsentlige komplikation er, du er nødt til at tage en dag til Tyskland, da de tyske myndigheder kræver du er til stede ved en notar mens han læser selskabets vedtægter og stiftelsesdokumenter op for dig. Det er træls og dyrt, men ændrer sig næppe foreløbigt.

Tyskland med 80 millioner indbyggere er et enormt og spændende marked for danske virksomheder. Andre rykker ned på grund af lovgivning. Ellers danske e-cigaretbutik Xsmokeholder nu til i Tyskland som følge af de strikse regler.

Luxembourg

Luxembourg – det lille fyrstedømme i midten af Europa – har tidligere været et populært land at bosætte sig i for europæiske virksomheder.

Det hænger især sammen med tidligere regler omkring købsmoms og salgsmoms. Hvis du solgte digitale produkter til Danmark var det sælgers land der afgjorde momsen. I Luxembourg er momsen lav. Det betyder, at dit produkt – eksempelvis hosting, e-bøger eller andet digitalt – nu er billigere end hos dine danske konkurrenter. Det giver en stor konkurrencefordel.

Det ”hul” er dog lukket nu og fordelen kan derfor ikke gøres gældende.

Sverige

Sidst, men ikke mindst, bør også Sverige og muligheden for at stifte et aktiebolag nævnes.

Dette kræver ikke et møde i Sverige, men kan klares af en dygtig advokat eller revisor.

Der er flest fordele ved at lade sig registrere i Sverige enten hvis du skal gøre forretning til svenskere eller du skal sælge mange bøger. Bøger i Sverige er nemlig undtaget moms for at gøre dem mere attraktive for befolkningen – noget, der med jævne mellemrum ligeledes diskuteres i Danmark.

Summary
Sådan starter du nemt selskab i andet land – online
Article Name
Sådan starter du nemt selskab i andet land – online
Description
Som iværksætter er du ikke længere bundet af Danmarks grænser. Takket være internettet og en øget gennemsigtighed kan du som dansk iværksætter vælge hvilket land, du gerne vil starte din…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 20 jan 2016 - 1 Kommentar

Skrevet af Martin M. Jørgensen

1 Kommentar »

  • voyance - 23 februar 2016 kl. 21:56

    voyance

    Sådan starter du nemt selskab i andet land – online | IT-Artikler.dk