Forside » Gæsteindlæg

Sådan slipper du af med adware reklamer

Adware er sandsynligvis den eneste slags malware, som enhver computerbruger kender, når de ser den eller hører det omtalt. Det er svært ikke at gøre det, når den sædvanligvis er lige foran øjnene af os. Adware er en engelske betegnelse for ”advertising-supported software” det er præcis hvad denne type malware er udviklet til: at præsentere uønskede reklamer og annoncer ved brug af påtrængende og til tider farlige metoder på din computer.

Ikke al adware er direkte rædselsfuld. I bedste fald er det blot irriterende. Men når den er værst, kan den underminere dine sikkerhedsindstillinger og spore dine online aktiviteter og vise reklamer, hvor der normalt ikke ville være givet adgang som f.eks. i din internetbrowser.

Disse sikkerhedsbrister kan efterfølgende udnyttes af farlige aktører til at inficere din computer med den virkelig skadelige form for malware som stjæler dine personfølsomme data – adware er i sandhed at betragte som en trojansk hest. Når dette sker omtales softwaren sommetider, som malvertising og spiller på begreber ”malware” og ”advertising”.

 

Hvad foretager adware sig på min computer?

Ligesom online annoncering bliver mere komplekse, således bliver adware det også. Nogle af de mere almindelige måder, hvorpå adware optræder på computere på, er:

Uophørlige Pop-ups: Dette er klassisk adware. Undertiden vil en endeløs strøm af dialogvinduer med reklamer poppe op straks, mens andre gange lukning af én blot åbner for den næste.

Udspionering: Med en fod inden for spywarefamilien sporer adware på computeren dine aktiviteter online og ofte for at regne ud, hvilken slags præferencer du har ved dine søgning og de hjemmesider du besøger – på den måde bliver dit privatliv kortlagt og misbrugt til at fordre dig med reklamer.

Man-in-the-middle angreb: Adware opererer ligesom Superfish ved at omdirigere al din datatrafik gennem deres system, således at adwaren kan vise reklamer på din compuer, men den gør dette endog hen over, hvad der skulle være beskyttede forbindelser – ligesom når du skaber forbindelse til dine online bankkonti.

Nedsætter din computers hastighed: Indlæsning og kørsel af adware reklamer leder proceskraft væk fra de opgaver som du arbejder med og nedsætter hastigheden på din computer betydeligt.

Fortærer din data: Ligesom der er dataomkostninger, når du downloader et billede eller afspiller en videofilm på dine mobile enheder, så kan adware fortære datatrafik på dit månedlige budget – adware datatrafik i udlandet kan være en bekostelig affære.

 

Hvorledes fjerner jeg så adware?

Selv om blokering af visse former for scripts mod at køre i din internetbrowser vil kunne hjælpe en del af vejen, så er adware sædvanligvis skrevet med det samme programmeringssprog, som anvendes af legitime hjemmesider og online tjenester. Deaktivering af disse scripts betyder også en spærring af de hjemmesider/tjenester, som du bruger og så er problemet ikke løst på en god måde.

Anden adware bliver skrevet på måder, som er almindelige for virus, trojanske heste og spyware. For at fjerne denne type adware, vil det være nødvendigt, at du har et formålsrettet værktøj til komplet bortfjernelse af adwaren. Heldigvis så indbefatter de avancerede antivirusprogrammer, som du normalt vil anvende til at beskytte dig mod virus, trojanske heste og spyware ofte også disse værktøjer til adwarefjernelse. Men det er desværre ikke altid fyldestgørende eftersom antivirusprogrammer er specialiserede i bekæmpelse af virus og specifik malware, og halter derfor en del efter med blokering og fjernelse af adware.

For at være på den sikre side, så anbefaler vi at du vælger en løsning, Malwarebytes Anti-Malware som er specialiseret i nedkæmpning af adware og 100% blokering af reklamer på din computer – både i visning af disse reklamer, men også infiltrering af adware som trojanske heste til den rigtigt ondsindede malware.

Malwarebytes Anti-Malware er verdenskendt for sin evne til at imødegå malware og adware angreb/infektioner på både almindelige brugeres computere, men også til at sikre virksomhedens computerpark imod datatyveri og læk af personfølsom data.

Summary
Sådan slipper du af med adware reklamer
Article Name
Sådan slipper du af med adware reklamer
Description
Adware er sandsynligvis den eneste slags malware, som enhver computerbruger kender, når de ser den eller hører det omtalt. Det er svært ikke at gøre det, når den sædvanligvis er…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 18 maj 2017 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.