Forside » Sidens nyheder

Sådan overtager Google alverdens briller og ure

Tegneserier og sci-fi film har i flere årtier spået indtoget af digitale briller, smarte computer-ure og anden magisk teknologi, som mange mennesker stadig betragter som en del af fremtiden. Nu er de spændende gadgets dog på vej med hastige skridt, og vi giver dig her et indblik i Googles planer.

Disse teknologiske genstande, som altså på den ene eller anden måde kan bæres på kroppen, har i dag fået det engelske navn “wearables”, som kommer af det endnu længere ord “wearable computers”. Udviklingen er enormt spændende at følge, da det er nu, at man ikke længere bare vil betragte computere som genstande, men i stedet som en forlængelse af menneskekroppen.

Mange firmaer arbejder på produkter i denne kategori, men vores indtryk er, at Google klart er forrest i kampen. Nogle af de mest spændende produkter fra firmaet er Google Glass og Android Wear.

Glass er Googles svar på briller

En af de mest omdiskuterede gadgets i nyere tid har uden tvivl været Googles Glass-produkt. Kort sagt, så er det et par briller med indbygget Android, trådløst internet og en lille linse ved højre øje, som gør, at Google kan lægge en form for virtuelt lag oven på virkeligheden – dette begreb er også kendt som augmented reality. I nedenstående video forsøger Google at fange effekten på video:

Det spændende ved sådan et produkt er ikke kun hvilke muligheder, som åbner sig, men også hvordan det vil præge fremtidens samfund. Skal det være acceptabelt at filme andre mennesker på gaden, selvom de ikke aner det? Og hvad hvis man en dag kan lære alt om fremmede mennesker blot ved at se på deres ansigt? Det er både en uhyggelig og spændende tid, som vi går i møde.

Indtil nu har Glass kun været testet af en lille gruppe mennesker, men den 15. april åbner Google op for endnu flere pladser. Selvom det dog er forbeholdt amerikanske kunder, kan du læse mere om det, og ligeledes produktet i sig selv, på Googles hjemmeside.

Android bliver nu til et ur

Google ønsker ikke bare fodfæste i brillemarkedet, men har nu også udviklet en ny og simplere brugerflade til Android, så det kan køre på digitale ure, ofte kendt som “smartwatches”. Som det ses i videoen herunder, minder teknologien meget om Google Glass, selvom produktet altså nu sidder på et andet sted af kroppen.

Nu behøver ure ikke længere være ubrugelige genstande, der blot viser tiden, men en enhed som fortæller brugeren om vejret, transportmuligheder og nærliggende butikker. Og endnu vigtigere, så vil man i fremtiden komme til at se, at funktionaliteten faktisk kun begrænses af vores fantasi – udviklere kan nemlig frit udgive programmer til produktet, som både virker i sig selv, men også udvider funktionaliteten af mobilen i lommen.

Da Google arbejder sammen med mange firmaer, vil Android Wear i fremtiden være at finde på mange forskellige produkter, eksempelvis Motorolas Moto 360, som faktisk byder på en rund skærm som et normalt ur.  Du kan også læse mere om Wear i sig selv på Googles udviklerside.

Konkurrenterne er også på banen

Selvom Googles produkter er hårde at konkurrere med, så vil konkurrenterne bestemt ikke lade firmaet spise hele kagen. Eksempelvis har Samsung også et ur på gaden, Galaxy Gear, som de har lavet en spændende og meget retro reklame for her. Endnu mere spændende, så leger man også med virtuelle virkeligheder i form af Oculus Rift og Sonys Project Morpheus, som begge også er en slags briller til brug under spil og lignende.

Hvilke produkter ser du frem til i denne kategori, og kan du forestille dig, at man en dag smelter sammen med gadgets som disse? Giv din mening til kende i form af en kommentar under artiklen.

Summary
Sådan overtager Google alverdens briller og ure
Article Name
Sådan overtager Google alverdens briller og ure
Description
Tegneserier og sci-fi film har i flere årtier spået indtoget af digitale briller, smarte computer-ure og anden magisk teknologi, som mange mennesker stadig betragter som en del af fremtiden. Nu…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 14 apr 2014 - 3 Kommentarer

Skrevet af Martin M. Jørgensen

3 Kommentarer »

 • Slap On Tracker - 8 marts 2015 kl. 04:14

  Slap On Tracker

  Sådan overtager Google alverdens briller og ure | IT-Artikler.dk

 • Foundation for Defense of Democracies - 13 marts 2015 kl. 16:51

  Foundation for Defense of Democracies

  Sådan overtager Google alverdens briller og ure | IT-Artikler.dk

 • TIE Institute - 16 marts 2015 kl. 05:58

  TIE Institute

  Sådan overtager Google alverdens briller og ure | IT-Artikler.dk

Deltag i debatten, skriv en kommentar!

Skriv din kommentar, eller lav et trackback fra din egen side. Du kan også tilføje denne debat til RSS.