Forside » Gæsteindlæg

Sådan forsikrer du bedst dit IT-udstyr

Har du megen elektronik i huset og er vild med ny, spændende teknologi? Er du i tvivl om, hvordan du allerbedst forsikrer dine forskellige elektroniske apparater? Så læs med her, hvor du får en guide til forsikring af IT-udstyr.

Er den almindelige indboforsikring tilstrækkelig?

Du har sikkert i forvejen en helt almindelig indboforsikring, og måske tror du, at det er nok. Det er dog i de færreste tilfælde korrekt. En indboforsikring dækker naturligvis alle de ejendele, der måtte være i dit hus – dermed også dit TV, din tablet og din smartphone. Problemet er blot, at en indboforsikring kun dækker i tilfælde af eksempelvis indbrud eller oversvømmelse, og det vil sige, at der ikke er noget at hente, hvis din computer brænder sammen, eller du for eksempel taber dit fjernsyn i en flytteproces. Indboforsikringen dækker med andre ord kun, hvis det er noget, du ikke selv er herre over, og er du selv medskyldig til uheldet, er der altså ikke noget at komme efter. Har du meget IT-udstyr, kan der altså være god mening i at vælge at forsikre det yderligere, så du er endnu bedre dækket ind og ikke – groft sagt – kun kan få erstatning, hvis du har indbrud, eller lynet slår ned i dit hus.

Bør man tilkøbe butikkernes elektronikforsikring?

Når du køber ny elektronik, vil du ofte blive tilbudt at tilkøbe en specifik elektronikforsikring til produktet. I butikken vil de altså spørge, om du vil forsikre det pågældende elektroniske apparat, og det kan der godt være fornuft i. Denne forsikring dækker nemlig oftest langt mere, end indboforsikringen gør, og den vil du altså også kunne få gavn af, hvis du for eksempel taber din mobiltelefon, eller du kommer til at spilde kaffe i din nye MacBook. Problemet med denne form for forsikring er imidlertid, at den kun dækker ét apparat, og du skal derfor tilkøbe en ny, hver eneste gang du køber nyt IT-udstyr. Det kan blive en smule bøvlet, og i længden kan det også snildt løbe op, hvis du har en forkærlighed for elektronik. Butikkernes forsikring er altså som udgangspunkt ganske fin, det er bare noget bøvl at skulle forsikre hvert eneste apparat separat.

Hvordan er man bedst dækket ind?

Hvis gerne du vil have én forsikring, som dækker alle dine behov, er det smarteste at købe en decideret elektronikforsikring som tilkøb til din indboforsikring. De forskellige forsikringsselskaber har hver deres måde at gøre det på, så det nemmeste er blot at kontakte dit forsikringsselskab og høre, hvad de kan tilbyde dig. Med en elektronikforsikring får du en forsikring, som dækker på samme måde, som butikkernes forsikringer gør, men hvor du har det hele samlet på én. Det er lidt nemmere at holde styr på, og så er der heller ikke nogen tvivl om, hvordan du er forsikret, hvis uheldet er ude. Det gode ved en sådan er, at den både dækker, hvis dit IT-udstyr bliver stjålet, men også hvis du selv er skyld i, at det går i stykker. På den måde kan du roligt investere endnu flere penge i elektronik, for du er dækket hele vejen rundt, og denne forsikring dækker også eksempelvis vaskemaskine og tørretumbler, som der ofte også er god mening i at have lidt bedre forsikret end som så.

Summary
Sådan forsikrer du bedst dit IT-udstyr
Article Name
Sådan forsikrer du bedst dit IT-udstyr
Description
Har du megen elektronik i huset og er vild med ny, spændende teknologi? Er du i tvivl om, hvordan du allerbedst forsikrer dine forskellige elektroniske apparater? Så læs med her,…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 18 sep 2018 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.