Forside » Gæsteindlæg

Sådan finder du et godt domæne til din hjemmeside

Skal du have en hjemmeside på nettet, kræver det, at du finder et ledigt domænenavn. Det kan være svært. For efter 25 år er de fleste indlysende gode domænenavne taget. Men med lidt opfindsomhed kan du oftest finde et godt domænenavn alligevel.

Når du skal finde et godt domænenavn til din nye hjemmeside, er det vigtigt, at det opfylder en række meget grundlæggende krav. Domænet skal således:

  • Være beskrivende for det indhold, folk kan finde på hjemmesiden,
  • Være nemt at huske at stave til,
  • Ikke krænke tredjemands rettigheder, samt
  • Være ledigt på nettet.

Det kræver derfor, at du undersøger hver eneste af dine gode ideer helt til bunds. For selv om domænet skulle være ledigt, kan der være mange gode grund til ikke at købe det.

Overtræder domænenavnet andres rettigheder?

Det første du bør undersøge, er, hvorvidt dit påtænkte domænenavn krænker andres rettigheder. Her vil en hurtig søgning på cvr.dk sikre dig mod at vælge et navn, der allerede anvendes af et firma. For har firmaet ikke registreret sit navn på internettet, kan de til enhver tid gøre krav på det, når de finder ud af, at du bruger det.

Sker det først, når din hjemmeside har været i luften i et stykke tid, og måske er blevet kendt af mange, mister du al den goodwill, du har opbygget med et pennestrøg. For firmaet kan uden videre kræve navnet, fordi de måske har brugt det som firmanavn i mange år, før du begyndte at bruge det.

Tjek også navnet på nettet, for at sikre dig mod, at der er nogen der bruger navnet som produktnavn.

Er domænenavnet ledigt

Er der ikke andre, der kan have vundet hævd på navnet, kan du umiddelbart registrere navnet, hvis det er ledigt på nettet. Det kan du tjekke på en hjemmeside som denne her. Her indtaster du bare det domænenavn, du har i tankerne med .dk, .com eller hvad det nu måtte være.

Så får du at vide, om det er ledigt. Samtidig kan du få et overblik over, hvilket webhotel der er billigst at registre og hoste domænet på.

Summary
Sådan finder du et godt domæne til din hjemmeside
Article Name
Sådan finder du et godt domæne til din hjemmeside
Description
Skal du have en hjemmeside på nettet, kræver det, at du finder et ledigt domænenavn. Det kan være svært. For efter 25 år er de fleste indlysende gode domænenavne taget.…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 27 nov 2016 - Ingen Kommentarer

Skrevet af Martin M. Jørgensen

Comments are closed.