Sådan er dansk IT-sikkerhed i 2019
Annonce
De fleste danskere bruger internettet dagligt, og ligegyldigt om man skal købe et nyt Jacques Lemans ur eller forny sin recept, så foregår det i dag over nettet. Det er næsten umuligt at forestille sig en Danmark uden alle de elektroniske hjælpemidler, vi bruger hver evig eneste dag, og samfundet ville ikke kunne hænge sammen, hvis internettet pludselig stoppede med at virke. Derfor er der heller ingen tvivl om, at IT-sikkerhed får en større og større betydning for os danskere i denne teknologiske verden.
Cyberkriminalitet er en af de største trusler mod os danskere, og for hvert år vokser truslen mod Danmark. Derfor har Danmark og Europa indført en lov, som passer på vores personfølsomme oplysninger, så de ikke bliver misbrugt af ondsindede hackere, som potentielt kan stjæle hele vores identitet og alle vores penge.
Lovgivning om IT og deling af data
Vi har i Danmark oprettet en statslig myndighed ved navn Datatilsynet, som har til opgave at sørge for, at love på IT- og dataområdet bliver overholdt af alle virksomheder og offentlige instanser. Derudover har EU vedtaget en lov ved navn Databeskyttelsesforordningen, som skal styrke beskyttelsen af personoplysninger i hele Europa. Denne lov sikrer, at vores personfølsomme oplysninger bliver beskyttet, og i loven er der skarpe regler for, hvordan virksomheder og offentlige instanser behandler vores personfølsomme data. Loven har skærpede retningslinjer for, hvordan virksomheder og organisationer må indsamle, registrere og opbevare vores personlige oplysninger, og loven sørger på den måde for, at virksomheder ikke bare må opbevare, dele, sælge eller bruge vores oplysninger, som de har lyst til, hvis vi ikke har givet dem lov til det. Både Datatilsynets opsyn og Databeskyttelsesforordningens regler sikrer sammenlagt, at vi i Danmark kan føle os mere sikre, når vi færdes på nettet.
Tags |