Forside » Gæsteindlæg

Sådan er dansk IT-sikkerhed i 2019

Annonce

De fleste danskere bruger internettet dagligt, og ligegyldigt om man skal købe et nyt Jacques Lemans ur eller forny sin recept, så foregår det i dag over nettet. Det er næsten umuligt at forestille sig en Danmark uden alle de elektroniske hjælpemidler, vi bruger hver evig eneste dag, og samfundet ville ikke kunne hænge sammen, hvis internettet pludselig stoppede med at virke. Derfor er der heller ingen tvivl om, at IT-sikkerhed får en større og større betydning for os danskere i denne teknologiske verden.

Cyberkriminalitet er en af de største trusler mod os danskere, og for hvert år vokser truslen mod Danmark. Derfor har Danmark og Europa indført en lov, som passer på vores personfølsomme oplysninger, så de ikke bliver misbrugt af ondsindede hackere, som potentielt kan stjæle hele vores identitet og alle vores penge.

Lovgivning om IT og deling af data

Vi har i Danmark oprettet en statslig myndighed ved navn Datatilsynet, som har til opgave at sørge for, at love på IT- og dataområdet bliver overholdt af alle virksomheder og offentlige instanser. Derudover har EU vedtaget en lov ved navn Databeskyttelsesforordningen, som skal styrke beskyttelsen af personoplysninger i hele Europa. Denne lov sikrer, at vores personfølsomme oplysninger bliver beskyttet, og i loven er der skarpe regler for, hvordan virksomheder og offentlige instanser behandler vores personfølsomme data. Loven har skærpede retningslinjer for, hvordan virksomheder og organisationer må indsamle, registrere og opbevare vores personlige oplysninger, og loven sørger på den måde for, at virksomheder ikke bare må opbevare, dele, sælge eller bruge vores oplysninger, som de har lyst til, hvis vi ikke har givet dem lov til det. Både Datatilsynets opsyn og Databeskyttelsesforordningens regler sikrer sammenlagt, at vi i Danmark kan føle os mere sikre, når vi færdes på nettet.

Summary
Sådan er dansk IT-sikkerhed i 2019
Article Name
Sådan er dansk IT-sikkerhed i 2019
Description
Annonce De fleste danskere bruger internettet dagligt, og ligegyldigt om man skal købe et nyt Jacques Lemans ur eller forny sin recept, så foregår det i dag over nettet. Det…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 11 okt 2019 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.