Forside » Gæsteindlæg

Reparation af smartphone – kan det betale sig?

En telefon er i dag ikke bare noget, man nødvendigvis skifter ud lige med det samme. En smartphone kan mange ting og er derfor efterhånden en dyr investering, som du med sikkerhed vil ærgre dig over, hvis går i stykker. Det kan dog være svært at vurdere, om det kan betale sig at reparere telefonen, eller om det er lige så nemt at købe en helt ny telefon.

Hvad er de typiske skader?

De fleste smartphone-ejere oplever især disse skader:

  • Telefonens touch screen eller bagcoveret er gået i stykker
  • Problemer med batteriet
  • Problemer med USB-kablet
  • Problemer med kameraet
  • Problemer med høretelefoner
  • Telefonen er langsom i brug

Afhængigt af hvor vigtig den beskadigede funktion er for din daglige brug af din smartphone, kan du på trods af skaden i alle tilfælde beholde telefonen, selv om den ikke fungerer optimalt.

Er skaden dækket af din garanti eller reklamationsret, bør du altid gå til forhandleren med din telefon. Reklamationsretten dækker i 2 år, hvis fejlen var til stede da du købte telefonen, mens garantien fra forhandleren kan dække mange skader, men ikke nødvendigvis alle. Læs vilkårene for garantien igennem, inden du går ned til forhandleren.

Hvor stor er skaden?

Kan du ikke få skaden dækket af hverken reklamationsretten eller garantien, har du mulighed for at få telefonen repareret. Når du overvejer, om du skal have telefonen til reparation, skal du tænke over to ting:

  • Vurdér skadens egentlige omfang.
  • Tænk på telefonens værdi i dag i forhold til da du købte den.

Typiske reparationer som ridser i glasset eller et dårligt batteri kan sagtens betale sig at få sendt til reparation, mens større skader oftest ikke vil kunne betale sig, da det simpelthen er billigere at købe en helt ny telefon.

Vær proaktiv – beskyt din telefon med cover og beskyttelsesfolie

Hvis du gerne vil passe på din telefon, er det en god ide også at investere i et godt cover. Smartphones bliver stadig større – det er lækkert med en stor skærm, men det kan også blive en anelse uhandy at håndtere en telefon, der er svær at holde én hånd. Det bevirker, at telefonen er lettere at tabe og derfor lettere at beskadige.

Invester i et godt cover, så telefonen kan tåle fald. Er du nervøs for skærmens holdbarhed, bør du også investere i beskyttelsesfolie til denne for at være beskyttet bedst muligt. Disse investeringer kan hurtigt betale sig hvis du selv er lidt fummelfingret eller fx har børn i huset der låner telefonen og taber den på gulvet, da de små hænder ikke kan holde ordentligt fast.

Skal du have repareret din smartphone?

Der er efterhånden mange smartphone-reparatører i landet, der varierer i både tid på reparationen, pris og garanti. Skal du have repareret din smartphone, er det derfor en god ide at tjekke udbyderne i din by, deres betingelser og ikke mindst deres priser på den reparation, du skal bruge (hvis du er i stand til at vurdere skadens omfang selv).

Få bl.a. repareret din iphone eller android-telefon hos iExpert.dk

Summary
Reparation af smartphone – kan det betale sig?
Article Name
Reparation af smartphone – kan det betale sig?
Description
En telefon er i dag ikke bare noget, man nødvendigvis skifter ud lige med det samme. En smartphone kan mange ting og er derfor efterhånden en dyr investering, som du…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 28 okt 2016 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.