Forside » Gæsteindlæg

Rekordmange har nu adgang til lynhurtigt bredbånd

En helt ny statistik foretaget af Energistyrelsen har netop påvist, at hver sjette dansker nu har bredbånd i hjemmet. Dette er naturligvis en positiv udvikling, og det er især i løbet af det sidste år, at denne tendens er vokset eksplosivt. Såfremt man kigger nærmere på tallene fra sidste år, viser de, at det kun var omkring 260.000, der havde lynhurtigt bredbånd, men ved slutningen af dette år steg dette tal til over 400.000. 

Det giver alt i alt en total fremgang på 55 procent, hvilket altså er en meget stor vækst. Det skal dog nævnes, at der naturligvis stadig er masser af eksempler på steder rundt omkring i landet, hvor der fortsat er sorte huller, når det kommer til internet, og det gælder især, når man kommer længere ud på landet – men der er ingen tvivl om, at denne nye statistik har skabt masser af begejstring samt masser af håb om, at tallene blot vil fortsætte i den rigtige retning, så man på den måde forhåbentligt vil kunne få bugt med disse problemer og få skabt lynhurtigt bredbånd i hele landet inden for den nærmeste fremtid.

 

Fibernettet vinder frem til fordel for kabelbaseret net

De fleste i byerne har Internet via enten TDC’s kobberkabler eller de klassiske TV-antennestik, som typisk er kilden til Internet, hvis ikke man bruger mobilt bredbånd eller (som de færreste) er på satellitbaseret Internet.

Der er dog rivende udvikling i udrulningen af fibernet, og her er det typisk energiselskaberne, som ruller deres fiberkabler ud. Der er netop ved at blive åbnet for, at disse fibernetværk kan bruges af de øvrige udbydere også, og det kommer også til at sætte skub i tingene yderligere.

 

Tallet kan sagtens blive endnu højere

Helt konkret betyder disse tal, at næsten 17 procent af den danske befolkning har en lynhurtig bredbåndsforbindelse, hvilket altså vil sige en forbindelse på mindst 100 megabit per sekund. Det er dog et forholdsvis beskedent tal, taget i betragtning at næsten 90 procent af danskerne faktisk kan vælge en højere hastighed på deres internetforbindelse, såfremt det ønskes – og set med disse briller er tallet pludselig ikke så højt længere.

Men det er jo naturligvis helt og holdent op til de danske forbrugere selv, hvor høj en hastighed de ønsker på deres internet.

Dog mener førende eksperter på markedet, at dette tal vil ændres markant, når flere og flere virksomheder begynder at anvende digitale løsninger, og herudover kommer det store forbrug af populære streamingtjenester, såsom HBO Nordic og Netflix, også til at spille en rolle.

Tip:
På hjemmesiden Netkablet.dk  kan du følge med i prisudviklingen, og få et samlet overblik over de mange udbydere af bredbånd.

 

Mere data – lavere priser

Foruden at give nye tal ift. danskernes adgang til lynhurtigt bredbånd, har statistikken desuden vist, hvordan vores forbrug af mobildata ligeledes er steget eksplosivt. Det viser sig faktisk, at den mobile datatrafik er steget med næsten 70%, og det vurderes, at det bl.a. skyldes vores vaner med at se tv-serier på vores smartphones. Herudover skyldes det i særdeleshed også indførelsen af 4G-nettet, som gør, at det bl.a. er attraktivt at anvende mobile tjenester med et særligt stort dataforbrug.

Endelig viser statistikken også, hvordan priserne er faldet i løbet af de seneste ti år, når det gælder mobile bredbånd samt fastnetbredbånd. Det vil helt konkret sige, at de danske forbrugere har fri adgang til et bredt udvalg af ydelser til en yderst fordelagtig pris, som de fleste vil kunne få råd til. Man bør dog i forbindelse med dette være særligt opmærksom på, at statistikken ikke har taget højde for de nye regler for roaming, der har resulteret i, at visse selskaber har været nødsaget til at forhøje priserne på deres produkter.

Summary
Rekordmange har nu adgang til lynhurtigt bredbånd
Article Name
Rekordmange har nu adgang til lynhurtigt bredbånd
Description
En helt ny statistik foretaget af Energistyrelsen har netop påvist, at hver sjette dansker nu har bredbånd i hjemmet. Dette er naturligvis en positiv udvikling, og det er især i…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 13 sep 2017 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.