Forside » Gæsteindlæg

Playstation 4 eller Xbox One?

De to spillekonsoller; Playstation 4 og Xbox One kommer højst sandsynlig til at dominere markedet de næste 6-7 år. De blev lanceret samme dag, hvilket gør det interessant af lave en sammenligning af de to typer produkter. I det følgende vil jeg fremhæve ligheder og forskelligheder på de to typer af spillekonsoller – med henblik på at gøre det nemmere at træffe en beslutning mellem de to.

De to konsollers udvalg af spil

Først og fremmest er det interessant at undersøge, hvilken konsol, der har det bredeste spiludvalg. Til trods for, at PS4 havde Danmarks-premiere næsten et år før Xbox One, betyder det dog ikke, at udvalget her er større. Dette skyldes, at de i andre lande havde premiere stort set samtidig. For begge konsoller gælder det, at spiludvalget endnu ikke er vitterligt bredt, og det er derfor ens personlige præferencer for spil, som skal have den afgørende betydning. Xboxen har dog en klar førerposition i forhold til bilspil, da den har racing-simulatoren Forza, som er en konkurrent til PS’s Gran Turismo, der endnu ikke er kommet i en ny version til PS4.

Designet

Når man sammenligner de to spillekonsollers design, så har PS4 flest fordele. Dette skyldes, at Xbox One er en stor kasse, der minder lidt for meget om en vhs-afspiller. PS4’s design er mere moderne, da den er en kompakt og strømlinet sag med en flot lys stribe på kanten. PS4 har yderligere den fordel i designet, at den både kan stå vandret og lodret, hvor Xbox One udelukkende kan stå vandret. Yderligere har Xbox One en separat strømforsyning, der også fylder ved siden af spillekonsollen. Dette har dog sine andre fordele, da denne separate strømforsyning reducerer støjniveauet. PS4 støjer mere end Xbox One, hvilket kan antages at skyldes den indbyggede strømforsyning. Dog er det her væsentligt at gøre opmærksom på, at det hovedsageligt er under spil, den støjer, hvor lyde fra spillet typisk alligevel vil overdøve blæseren.

I forhold til det grafiske design i brugeroverfladen, så er der også stor forskel på de to konsoller. PS4 har et meget enkelt design, der minder om den gamle PS3-menu. Modsat denne har Xbox One en masse kulørte felter, som kan sammenlignes med Windows 8. Hvorvidt det kulørte eller det simple er bedst, er en smagssag hos den enkelte køber.

Forskellige typer controllere

Ligesom det grafiske design afviger fra hinanden, så er designet også forskellige på de to typer styreenheder. PS4-enheden har udviklet sig end del siden forgængeren, da den har fået en del nye funktioner – heriblandt den store pegeplade, lys på bagsiden samt indbyggede højtalere.

Controlleren til Xbox One egner sig bedst til større hænder, da den har de to forskudte styrepinde. Derudover har den vibrationer i aftrækker-knapper, som giver en federe spiloplevelse.

Grafikken

Grafikken er et af de områder, hvor der ikke opleves den store forskel på PS4 og Xbox One. De to systemer ligger tæt op ad hinanden, og når de anvendes i praksis, virker de på dette område til at skulle være lige gode. Dog står PS4 på papiret til at være en anelse bedre end Xbox One, da den på papiret har en anelse bedre ydeevne.

Konklusion

De to forskellige konsoller er begge to glimrende – både hvad angår ydevene spiludvalg og brugervenlighed. De lægger sig faktisk så tæt op ad hindanden, at man ikke kan udnævne en decideret vinder af konsolkrigen. Når alt kommer til alt, så handler det om ens personlige præferencer – og jeg vil råde alle til at prøve begge konsoller, inden man træffer den endelige beslutning.

Summary
Playstation 4 eller Xbox One?
Article Name
Playstation 4 eller Xbox One?
Description
De to spillekonsoller; Playstation 4 og Xbox One kommer højst sandsynlig til at dominere markedet de næste 6-7 år. De blev lanceret samme dag, hvilket gør det interessant af lave…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 25 jun 2015 - 2 Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

2 Kommentarer »

  • PS4 og Xbox One: Hvad skal man vælge? - Infobasen - 2 august 2015 kl. 21:59

    […] Xbox One controllerens grundlæggende design er ergonomisk og behageligt med en D-pad, der i høj grad er sin 360 forgænger overlegen og joystick der har et fantastisk greb. Desuden er det et plus, at de har integreret batteriet i controlleren i stedet for at lade pakken bule ud bagpå, og de rumlende aftrækkerknapper er underholdende om ikke uundværlige. Desværre er førnævnte aftrækkerknapper også lidt træge i det, og bumper-knapperne ved siden af har endnu flere problemer end før, hvilket gør det hele til en mindre forbedring i forhold til Xbox 360 controlleren, end det burde have været. […]

  • children's clothing - 26 september 2015 kl. 03:15

    children’s clothing

    Playstation 4 eller Xbox One? | IT-Artikler.dk