Forside » Gæsteindlæg

Pas på de sociale medier – de bruger alt din data!

Alle ved, at en film på Netflix set i HD, hurtigt kan opbruge en ordentlig bid af din datapakke. Men for de fleste, så kommer det faktisk som en overraskelse, når de finder ud af, hvor meget data de sociale medier egentlig bruger!

Er du storforbruger af Facebook eller Instagram, og har du ikke ubegrænset data, så vil denne artikel være noget for dig. Vi løfter nemlig sløret for, hvor meget data de forskellige sociale medier egentlig bruger, så du måske kan finde forklaringen på, hvorfor du altid løber tør for data så tidligt på måneden.

Facebook

Facebook henter og viser rigtig mange billeder, når du scroller ned over din væg, hvilket betyder et stort forbrug af data. Faktisk bruger Facebook 80 MB i timen (kilde), hvis du bruger det non-stop. Har du en datapakke med 10 GB data, betyder dette, at du kan bruge Facebook i 167 timer før end at du løber tør for data. Over en måned er dette ca. 5,5 timer med Facebook om dagen, hvilket for de fleste er langt mere end hvad de bruger. Man skal dog huske på, at man også bruger data på andre ting, ikke mindst andre sociale medier, hvilket leder os videre til Instagram.

Instagram

Instagram er den helt store data-sluger indenfor de sociale medier. Instagram kan bryste sig af at bruge hele 720 MB i timen, hvilket svarer til at du kan bruge Instagram i 14 timer, før end at du løber tør for data med en datapakke på 10 GB.

Grunden til at Instagram er så datatung er, at mediet hovedsageligt består af billeder og video, som altid bliver hentet ned, også selvom du blot scroller forbi og reelt ikke ser videoerne eller billederne.

Bruger du instagram meget, og har du en tendens til hurtigt at opbruge din datapakke, kan en løsning være at begrænse dataforbruget i appen. Læs mere om dette her.

Snapchat

Snapchat er også en datasluger, specielt hvis du sender og ikke mindst modtager mange videoer. Undersøgelser viser, at en videobesked på 10 sekunder opbruger 891 KB, så du skal ikke modtage ret mange videobeskeder, før end at du har opbrugt et stor antal megabyte. Dertil kommer, at Snapchat kører i baggrunden selvom du ikke aktivt bruger appen. Dette betyder, at appen bruger data mens din telefon ligger uberørt, hvilket kan få de fleste uden ubegrænset data til at krumme tær.

Vi håber at du med denne korte artikel har fået en idé om, hvor meget data de sociale medier egentlig bruger. Husk på, at der til langt de fleste sociale medier findes indstillingsmuligheder i deres app´s, som gør det muligt at begrænset forbruget af data.

Summary
Pas på de sociale medier - de bruger alt din data!
Article Name
Pas på de sociale medier - de bruger alt din data!
Description
Alle ved, at en film på Netflix set i HD, hurtigt kan opbruge en ordentlig bid af din datapakke. Men for de fleste, så kommer det faktisk som en overraskelse,…
Author
Publisher Name
IT-Artikler.dk
Publisher Logo

Tags

Skrevet d. 4 apr 2017 - Ingen Kommentarer

Skrevet af IT-Artikler.dk

Webmasteren på IT-Artikler.dk har arbejdet inden for IT branchen i mange år. Siden blev oprettet som et fritidsprojekt, men blev meget hurtigt til mere end det, og tidskrævende. Jeg og teamet bag har altid interesseret os for IT, og kan godt lide at hjælpe andre.

Comments are closed.